Nyhedsbrev

       Nyhedsbrev 15, Viborg Ny Bridgeklub  

                                 


Siden sidst:

  1. Marts måned har snart indfundet sig, hvilket jo også betyder, at vores faste bridgedage/aftener snart går på ferie.

Heldigvis kan vi se tilbage på en sæson med rigtig mange gode oplevelser i forbindelse med bridgen. Det drejer sig naturligt primært om jeres deltagelse i ugens turneringer, hvor både god kortbehandling, godt humør og ikke mindst det gode samvær ”er i spil”.

Kortene er ikke pakket helt sammen. Vi spiller indtil generalforsamlingen i april. Der vil som sædvanligt være åbent-hus på tirsdage i maj, juni og august. Der vil - også som sædvanligt - være tilmelding via M-bridge på hjemmesiden. Fra bestyrelsens side er det helt centralt, at åbent-hus er for alle uanset niveau. Det har været rigtig dejligt, at der i den forløbne sæson har været så stor opbakning til åbent hus, at der har været spillet i flere rækker hver tirsdag. Vi vil arbejde på, at det kan fortsætte sådan.


Turneringerne er stadig godt i gang, og forløber rigtig godt. Derfor stor tak til alle, der får det til at fungere. Uden jeres store arbejdsindsats kunne vi ikke gennemføre bridge for over 300 medlemmer der spiller hver uge.


Udover ugedagsspil - og som nævnt åbent hus - har der siden sidste nyhedsbrev - været afholdt eksterne og interne arrangementer.

      1. Klubsølv uge 45 - Traditionen tro afvikledes DBF klubsølv i uge 45. Her placerede vi os forment: to 3-plader: Anni/Hanne, Henrik/Mogens, to 4-plader: Lars/Bo, Henry/Gustav, en 5-plads Kenni/Niels Erik vel at mærke på landsplan med flere hundrede spillere.
      2. Juleafslutninger på de enkelte turneringsdage - blev afviklet i den rigtige julestemning. Nøjagtig som det skal være og med fri ”bar” under spisning så vi som en succes.
      3. Der afvikledes kredsturnering 6-7/1 - 2024. Vi lagde lokaler til og stod for det praktiske. Det er rigtig dejligt, at andre vil bruge vores fine lokaler, og det er også rigtig hyggeligt og lidt spændende at se og servicere andre, der i et par dage spiller bridge. Det kræver selvfølgelig et pænt stykke arbejde af os i forberedelse af og tilstedeværelse i dagene. Derfor vil vi fremadrettet - sammen med kredsen forholde os til vilkår for sådanne arrangementer afholdt i vores lokaler.
      4. Intern fællesturnering (som er afløseren for Anton Andersen og Jørgen Dissing Cup) blev afviklet den 28. januar med rigtig fin opbakning. Vi havde sikret os ekstern ”hushjælp”, så alle havde mulighed for at spille. Der blev givet udtryk for, at det var et rigtig godt arrangement, som vi har bestemt skal gentages hvert år sidste søndag i januar.
      5. Resultaterne fra turneringen var følgende: 1. pladser A: Henning/Torben, B: Jette/Britta, C: Henriette/Henry
      6. Andre bridgeklubber Vi modtager ofte invitationer fra andre bridgeklubber i kredsen sølvturneringer guldturneringer dameturneringer og andre åbne turneringer.  Støt gerne op om disse arrangementer det er rigtig hyggeligt at komme ud til andre lokaliteter og spille mod folk vi ikke møder til daglig se opslag på vores hjemmeside, hvor invitationerne bliver lagt ud med link til tilmelding.


2. Næste sæson:

  • Vi spiller på samme tidspunkter, som i indeværende sæson: Mandage kl. 13 og kl. 19, tirsdage kl. 19, onsdage og torsdage kl. 13. De ansvarlige turneringsledere på de enkelte hold har givet tilsagn om, at de fortsætter også i 24/25, hvilket vi er dybt taknemlig for. Tilmelding til næste sæson er allerede åben på Mbridge på hjemmesiden.
  • Indtil 1. april er tilmelding kun åben for medlemmer, der spiller de enkelte dage og som ønsker at spille igen næste sæson på samme hold altså har alle der p.t. spiller fortrinsret til at komme på holdet næste sæson efter 1. april er tilmelding åben for alle skriv jer på venteliste hvis der ikke er plads måske bliver der plads senere eller holdet kan evt. udvides til et passende antal. Har du brug for hjælp med tilmelding så sig endelig til.


3. K1:

  • Undervisning for nye bridgespillere starter op i september. Tag fat i jeres naboer, venner, familie og børn og fortæl om hvilket fantastisk spil de kan blive undervist i. Fortæl om alle jeres egne gode oplevelser med socialt samvær, hyggestunder, hjernegymnastik og hvordan spillet foregår på flere niveauer alle kan være med. Vi har brug for at flere får øjnene op for, at det her er værd at gå efter.


4. Vores klublokale

  • er blevet malet og der er renset gulvtæpper hjælp os med at passe på det.
  • Næste vedligeholdelsesprojekt bliver sikkert belysning, da de eksisterende lysstofrør efterhånden går ud af produktion, så en ombygning til LED-lys kan blive en realitet.


5.  Bestyrelsen har stadig et ønske om flere uddannede turneringsledere. Interesserede bedes henvende sig til formanden.


6.  Kommende arrangementer

  • Åbent hus  - tilmelding på hjemmesiden. Vi satser på forsat stor deltagelse!  ( NB . Der er ikke åbent-hus i påskeugen)
  • Kredsarrangement 7. april og 25/26. maj.
  • Generalforsamling:  24. april kl. 18 indkaldelse følger senere.


Det var alt for nu fra bestyrelsen, men følg med på hjemmesiden, hvor nyheder bliver lagt ud når vi har noget på hjerte.

P.b.v.

Inger Mikkelsen, formand


       




       Nyhedsbrev 14, Viborg ny Bridgeklub



  1. Siden sidst
  • Åbent hus - både før og efter sommerferien - har været en meget stor succes. Vi mindes ikke, at der nogensinde har været så stor tilslutning til disse arrangementer. Det giver stemning, træning og også - hvilket bestemt ikke skal undervurderes - godt samvær på tværs af klubber og handicap!
  • Umiddelbart inden sæsonstart holdt bestyrelsen møde med de turneringsansvarlige.

Det var et fint og konstruktivt møde hvor der blev lagt sidste hånd på planlægningen af de enkelte turneringer. Der blev fra turneringsansvarlige fremsat ønske om en intern fællesturnering. Det er derfor besluttet at afholde denne 27/1-24. Mere om denne senere.

  • Samtlige klubber er kommet godt fra start. Der er ”fuldt hus” alle spilledage og det lader til at det kører som det skal, og selvfølgelig med de helt naturlige bump der er på enhver vej. Derfor stor ros og tak til alle, der får turneringerne til at fungere.
  • I begyndelsen af august afholdtes - med stor tilslutning fra medlemmerne -  internt kursus for let øvede. Stor tak til kursusholderne - Flemming Deleuran og Torben Dalsgaard for et inspirerende og veltilrettelagt kursus. Det kunne måske godt blive en årligt tilbagevendende begivenhed.
  • I weekenden 16/17 september afholdt DBF for første gang DM - åbent par. Der blev spillet i rækkerne Superligaen 1. og 2. division. Vi var vært for 2. division vest. Viborg Ny var repræsenteret af tre par og klarede sig fint gennem turneringens to dage. Der var stor ros til klubben for et rigtig veltilrettelagt arrangement.
  • K2 Kursisterne fra sidste år fortsætter på K2 der er p.t. 18 medlemmer, der også i det store hele samtidig spiller turnering en eller 2 dage om ugen. Det giver god træning til undervisningsforløbet.


  1. Fra bestyrelsen
  • Bestyrelsen har et ønske om at hjemmesiden ikke kun skal være et sted, hvor man tilmelder sig til turneringer eller ser, hvad resultatet af ens spil er. Derfor modtager vi meget gerne indlæg fra alle, som kunne have noget på hjerte og som indholdsmæssigt kan egne sig til nogle linjer på hjemmesiden eller i et nyhedsbrev.
  • Vi er som tidligere nævnt en næsten hel ny bestyrelse, men vi arbejder rigtig godt sammen. Opgaverne er fordelt så alle har deres ”område” at varetage. Vi har opfordret jer medlemmer til at komme med konstruktiv kritik, hvis I mener vi kan gøre ting bedre eller anderledes. Vi har ikke hørt et eneste surt opstød fra nogen det vil vi gerne takke for i troen på, at vi gør det bedste, vi kan for at vi alle kan føle os godt tilpas i klubben. Men kom gerne med jeres kommentarer vi vil behandle enhver henvendelse seriøst.
  • Bestyrelsen har et ønske om flere uddannede turneringsledere. Interesserede kan havende sig til formanden, som vil undersøge mulighederne for oprettelse af kursushold.
  • Kontingentindbetaling: Frist for indbetaling var 30/9-23. Hvis man er i tvivl om hvor meget (eller hvor lidt) man skal betale, kan man henvende sig til Annemarie. Der er stadig nogle der endnu ikke har betalt.
  • Vores klublokale bliver nu shinet op. Lokalet males i uge 42. Arbejdet påbegyndes umiddelbart efter tirsdagens åbent hus.

       

  1. Kommende arrangementer
  • Åbent hus uge 42 - - tilmelding på hjemmesiden. Vi satser på forsat stor deltagelse!        
  • Klubsølv uge 45 - Traditionen tro afvikler DBF klubsølv i uge 45. Turneringen afvikles med samme kortfordelinger overalt i de tilmeldte klubber. Vi spiller som vi plejer, men i netop uge 45 spiller vi også mod par i landets andre bridgeklubber, hvor der spilles på samme tidspunkt.
  • Juleafslutninger det er turneringsledere på de enkelte spilledage, der træffer beslutning om afholdelse af julefrokoster klubben yder ikke det sædvanlige tilskud på 20kr. pr. spiller i stedet tilbydes gratis drikkevarer øl, vin eller vand under spisning. Efter spisning er drikkevarer på egen regning.
  • Juleturnering kun for kvinder traditionen tro - afholdes 5. juledag kl. 12 tilmelding på Mbridge.






  • Der afvikles kredsturnering 6-7/1 - 2024. Vi lægger lokaler til og står for den praktiske del af arrangementet. Kredsen har ansvaret for spilafviklingen. Der vil komme nærmere om dette senere.  Men skulle nogen have lyst til at give en hånd med som hjælper en af dagene, vil det være rigtig dejligt.
  • Som nævnt indledningsvis var der ønske fra turneringsansvarlige om en intern

fællesturnering. Det er derfor besluttet, at denne afvikles 27/1 - 2024. Der vil komme nærmere om denne senere.


  1. En lille anekdote om Love og Etik fra ”Bridge på hjemmebane” af Ib Lundby.

For mange år siden deltag Ib Lundby i en parturnering på Gausdal i Norge. Han og makker var placeret helt i toppen. Ved afsluttende spil var der en lidt hektisk spilstart ved bordet, og i skyndingen havde Ib´s makker, der sad syd, fået fat i kort tilhørende øst. Turneringsleder blev tilkaldt og han dømte middel minus 10% til synderen og plus 10% til modstanderen, der jo var uden skyld.

Ib Lundby skriver: ”Jeg var helt knust - tænk at være så uheldig når det gjaldt allermest. Men pludselig brød den ene af vore norske modstandere ind og foreslog, at min makker tog den rigtige hånd op og at vi lod som ingenting var hændt. Det blev godkendt af turneringslederen, og vi takkede for denne gestus. Det var virkelig fint gjort.

Tre minutter senere kunne vi i stedet for de 18 point, som middel med fradrag kunne have givet, notere et ensomt nul i regnskabet. Vore gavmilde modstandere havde som eneste par i salen meldt og vundet en oplagt lilleslem.

Se, det er faktisk den hyggeligste bund jeg har indkasseret”!



       Bestyrelsen ønsker

                                               God efterårsferie -        






       Nyhedsbrev 13, Viborg ny Bridgeklub












Nyhedsbrev nr. 10, december 2021


Siden sidst:

Så kom vi endelig i gang efter lang tid med nedlukning, RealBridge og lidt åbent hus. Dejligt at se så mange har holdt fast i klubben og bridgen. Der var ca. 15 udmeldelser efter Corona-nedlukningerne, et lille antal i forhold til de landsdækkende tal. På grund af mange kursister har vi fastholdt vores medlemstal på ca. 200. Det er flot.

Turneringerne kom i gang, og alt var normalt, dog skal vi, fremadrettet, stadig huske sprit og håndvask!

Så skete det igen! Den nye Omikron-virus ramte os lige i ansigtet. Startende med et smitteudbrud i klubben, som heldigvis ikke bredte sig. Derefter meget stigende smittetal i hele landet, og Viborg i særdeleshed. Vi så os nødsaget til, af hensyn til medlemmernes sikkerhed, at aflyse den sidste uge af året. Samtidig udsætter vi starten af 2022 til d. 10. januar. En beslutning der var, og er, nødvendig. Der kan selvfølgelig være forskellige meninger om denne beslutning. Det vil der være med 200 medlemmer!

Tirsdag aften d. 7.12. var der mange, der følte sig utrygge ved at møde op i klubben. Det er der fuld forståelse og opbakning til fra bestyrelsen. Det blev så, efter mange afbud til onsdag og torsdag, besluttet at aflyse onsdag d. 8.12 og torsdag. 9.12. Tirsdag aften blev gennemført med reduceret felt. 42 af afdelingens 64 spiller valgte at spille en lille ”afslutningsturnering”. Ikke et optimalt antal, men 3 4-bords rækker med oversidder blev gennemført.

Hvad så?? Det er et spørgsmål vi selvfølgelig stiller! Svaret er: Vi ved ikke noget!  Det er op til myndighederne at beslutte, om vi skal spille ”rigtig” bridge, eller igen skal finde alternative løsninger. Vi vil selvfølgelig støtte os til de anbefalinger, der kommer fra Bridgeforbundet, og altid sikre os medlemmernes tryghed og sikkerhed.

I november blev vi ramt af et indbrud i klubben. Det lykkedes for tyvene at komme ind ved at brække køkkendøren op, og stikke af med pengeskabet. Et bøvl med nye låse, håndværkere til at reparere og oprydning efter de uindbudte gæster. Indholdet af pengeskabet var ca. 2.500 kr. og 50 gavekort.


Fra bestyrelsen:

På bestyrelsesmødet den 11. november drøftede vi selvfølgelig det ovenfor omtalte indbrud.

Ud over det var der nogle praktiske emner der skulle diskuteres. Herunder betaling af kontingent til klubben. Der var alt for mange medlemmer der ikke havde betalt til den fastsatte tid, og der måtte bruges en del tid på at udsende rykkere. Det er et unødvendigt arbejde for kassereren, der i det daglige har nok andet at bruge tiden til. Vi sidder alle i bestyrelsen som frivillige og er glade for at kunne gøre en indsats for jer, medlemmerne. Jeg vil henstille til, at man tager lidt mere hensyn, så disse frustrationer bliver overflødige.

Den 2. oktober var der intern undervisning i klubben med god tilslutning og stor tilfredshed med forløbet.

Den 9.-10. oktober var der kredsholdturnering i klubben, som forløb godt. Der kunne dog godt have været brug for flere hjælpere, hvorfor bestyrelsen drøftede, hvad der kan gøres for at skaffe flere hjælpere til den slags arrangementerne.


Fra turneringerne:

Som nævnt fik vi en rigtig god start på turneringerne. Der var stor tilslutning til alle spilledage. Dog har det knebet med tilslutning til tirsdag formiddag. Det har betydet, at Gerda, i samråd med spillerne, har valgt at lukke denne afdeling ned. Der bliver således ikke spillet bridge tirsdag formiddag i den nye sæson. En ærgerlig, men grundet forholdene, en nødvendig beslutning.

AA/JD mindeturnering blev afholdt d. 14. november. En traditionsrig turnering, der før har haft stor tilslutning. I år havde kun 27 par tilmeldt sig. Det gav nogle tilrettelæggelsesmæssige udfordringer. Der ville under alle omstændigheder blive en oversidder i en af rækkerne. Vi mente derfor, at en turnering med 2x7 borde ville være det rigtigste, og som den alt i alt bedste løsning, selv om der blev rigelig spredning på styrken inden for de 2 rækker. Vinderne i A-rækken blev Stig Øster og Jørn Lind Jacobsen, og vinderne af B-rækken blev Martin Jørgensen og Lars Kok.

Desværre var der, om formiddagen, rod i resultatopsamlingen. Jeg vil ikke forklare det tekniske. Problemet blev løst efter middagen, og resultaterne kom op derefter. Jeg beklager selvfølgelig at det skete.

Der var oprindelig planlagt en turnering d. 27. februar 2022. Denne dag har forbundet desværre valgt at lægge billet ind på. Da der spilles landsdækkende ”Handicap-turnering” i vores distrikt, som foregår i Holstebro. Så i stedet for at spille herhjemme, opfordres I til at melde jer der! Der kommer flere oplysninger på vores hjemmeside. Der er endnu ikke fastlagt ny dato for en eventuel turnering i vores klub.

Klubsølv, der blev afviklet i anden uge af november, gik også godt. Følgende par fra Viborg ny Bridgeklub fortjener hædrende omtale. Herunder de bedste placeringer på landsplan:

Tirsdag aften:        Finn Bertel Jens Schou                Samlet nr. 8

Onsdag eftermiddag:        Philip Niël Peter Lilholt                Samlet nr. 7

Torsdag eftermiddag:        Søren Bisballe Thomas Hansen        Samlet nr. 1

STORT tillykke til især Søren og Thomas, der nu kan kalde sig ”landsmestre i klubsølv”.


Kursisterne onsdag aften:

Kursisterne, K1, stormer frem i bestræbelserne på at lære det svære spil. Ikke mindre end 21 har tilmeldt sig.

Jens Cassøe står igen for undervisningen, i år med ”støttepædagog”, idet Carl Holger er trådt ind som hjælper. Der bliver lært og spillet meget, og vi ser frem til få mange nye spillere i vore turneringer næste sæson.

Tak til kursisterne for vedholdende at lære alt om UT, Stayman og åbners 2. melding! De har alle indset, at det gælder om at hænge i og holde ørerne stive. Hold modet oppe. Det har været svært for alle! Men I skal nok lære det!

For kursisterne har Corona også påvirket undervisningen. De sidste to gange undervisning i år blev aflyst.

Der er opstart igen d. 12. januar.


Skolebridge:

Så håbede vi, at der kom gang i skolebridgen. Efter et hyggeligt besøg fra Friskolen d. 28. november, så vi frem til et travlt efterår. Der var booket ikke mindre end 4 dage fra Privatskolen, der skulle afvikles hos Esserne i Dumpen. Desværre var skolen nødt til at melde afbud. Så stod den på 2 dage i Ørum i december. Men på grund af, ja, Corona, blev dette arrangement aflyst.

Vi har dog flere aftaler i kalenderen, og håber på at vi kan komme til Skals skole i februar, og efterfølgende holde kursus for alle 10. klasser i Viborg. Der er i alt ca. 175 elever, så det skal holdes i mindre hold. Her vil vi kunne bruge flere hjælpere, hvis I har lyst til at være med. Alle disse arrangementer er selvfølgelig med forbehold!

       

Med disse ord vil hele bestyrelsen for Viborg ny Bridgeklub ønske alle medlemmer en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. Vi håber alle, det bliver muligt at mødes igen fra mandag 10. januar 2022.



PBV

Niels Andreasen


Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til: nielsa55@gmail.com




Nyhedsbrev nr. 9, september 2021


Siden sidst:

Endelig kom vi i gang igen! Vi startede med åbent hus tirsdag aften, den 18. maj. Mange af vore medlemmer, der dukkede op til denne aften, glædede sig til at komme og hilse på hinanden og røre kortene rigtigt efter lang tid med virtuel bridge. Vi havde måske regnet med flere, men der var en tilfredsstillende tilslutning.

Hen over sommeren, med undtagelse af juli, var dørene åbne for bridgehungrende spillere. I august tilbød vi åbent hus onsdag eftermiddag, men ingen ville være med her. Hvorfor mon ikke? Det spørger vi os selv om, uden at finde svar.

Hen over sommeren var der tilmeldinger til de forskellige afdelinger. Det var et stort arbejde for bestyrelsen at finde de sidste par for at få turneringerne til at gå op. Men lørdag før turneringerne skulle starte, kom de sidste to par - så alt kører.

Vi havde en meget stille generalforsamling og efterfølgende spil. Af hensyn til Corona blev der serveret en sandwich denne gang. Tak til alle fremmødte, der var med til at gøre det til en hyggelig aften.

Bestyrelsen ser efter generalforsamling, således ud:

Formand:        Niels Andreasen

Næstformand:        Peter Lauritsen

Sekretær:        Henning Ø. Laursen

Kasserer:        Frants Dige Pedersen

Bes. medlem:        Gerda Breiner

Bes. medlem:        Carl Holger Nielsen

Bes. medlem:        Flemming Deulerant

Se nærmere ansvarsfordeling under bjælken ”Kontakt os”, på klubbens hjemmeside

Den 30. august sendte kasserer Frants et brev ud til alle medlemmer omkring kontingent. Vi har i denne sæson valgt at give en lille Coronarabat på kontingent. Vi beder om, at alle overholder betalingsfristen 30. september. Spørgsmål til dette kan rettes til Frants eller Niels.

Primære medlemmer (kontingent, inkl. 1 spilledag)

800 kr.

Klubmedlemmer (kontingent, inkl. 1 spilledag)

660 kr.

Ekstra spilledag/aften

400 kr.

Passive medlemmer

400 kr.

Kursister

500 kr.


Fra bestyrelsen:

Ved det seneste bestyrelsesmøde blev ansvarsfordelingerne revideret og kan som nævnt ses på klubbens hjemmeside.

Vi drøftede også, hvordan vi kunne få flere medlemmer engagerede i klubbens interne og eksterne opgaver. Vi har af og til brug for frivillige til at hjælpe med forskellige opgaver. Derfor beder vi om, når der efterlyses en hånd til noget praktisk i forbindelse med et arrangement, at I, såfremt tiden tillader det, vil være med. Det er til gavn for klubben, og til aflastning for bestyrelsen, der har meget at se til.

Vi har i bestyrelsen valgt at afskaffe småkagerne. Vi mener ikke, det er i tråd med de hygiejne-regler, vi alle skal følge. Det er hverken økonomi eller besvær med indkøb, der har fået os til at træffe denne beslutning, men udelukkende problemet med, at ”alle har fingrene i kagedåsen”!


Fra turneringerne:

Der er god tilslutning til alle klubbens turneringer. Vi har, på trods af ca. 15 udmeldelser, stort set samme aktivitetsniveau som tidligere år. Vi har fået nye medlemmer, VELKOMMEN TIL DEM, og flere har valgt en ekstra spilledag. Skønt, at vi kan opretholde samme antal aktive spillere. Over 1300 bridgespillere går gennem vore lokaler hver måned. Det er flot!

De enkelte afdelinger ser således ud:

Mandag:        20 par Turneringsansvarlige: Niels Andreasen og Frants Dige Pedersen

Tirsdag formiddag:        8 par, Turneringsansvarlig: Gerda Breiner

Tirsdag aften:        32 par, Turneringsansvarlige: Peter Lauritsen og Kate Kristensen

Onsdag eftermiddag:        30 par, Turneringsansvarlige: Henning Ø Laursen og Carl H. Nielsen

Torsdag eftermiddag:        32 par, Turneringsansvarlige: Gerda Breiner og Flemming Deulerant

3 torsdage hver måned spiller 3 klubber: Veteraner, Hjerter Dame og Sweet-Sixteen, alle med 8 par.

Derudover er der udlejning til andre klubber mandag eftermiddag og onsdag aften.

Der er i hver afdeling lavet en kaffebrygnings-/oprydningsplan. Tjek hvornår DU er på og følg beskrivelsen af arbejdsopgaver.

Også her er det vigtigt, at vi hjælper hinanden for at få en god afvikling.

Corona er ikke helt overstået. Vi skal stadig være forsigtige og tage hensyn. Derfor er det vigtigt at overholde de anbefalede Corona-forbehold stadigvæk. Lige en reminder om disse forholdsregler:

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer eller har andre symptomer på sygdom
  • Host ikke i hånden, men i ærme eller serviet
  • Vaske dine hænder tit eller brug håndsprit (også rygerne efter rygepause)
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Pas på hinanden og vis hensyn


Kursisterne onsdag aften:

Efter en brat afslutning i november, startede kursus op igen 1.september. Af de 8, der sluttede i november, er de 7 startet igen. Derudover har der være ”run på”. I alt er vi i år oppe på 23 kursister. Det højeste antal i mange år. Det har også lagt et stort pres på Jens Cassøe, der står for undervisningen. Det har fået os til at ”ansætte” Carl Holger til at være hjælpeunderviser onsdag aften, hvor undervisningen finder sted.

Udover den normale onsdagsundervisning, har vi planer om at arrangere et par lørdage, hvor kursisterne kan få lidt ekstra undervisning og spil.

Det er vores forventning, at spillerne bliver klar til at gå ind i klubbens ordinære turneringer fra næste sæson. Vi ser frem til at få 23 nye medlemmer fra næste sæson!


Skolebridge:

Også skolebridgen starter igen efter næsten 1½ år pause. Der er allerede stor efterspørgsel på lektioner rundt omkring i kommunen. Hvis der er medlemmer, der har lyst til at komme på hjælperholdet, så sendt endelig en mail til Niels, eller henvend jer.

Der skal bruges en del hjælpere i løbet af året. Indtil nu har ca. 200 elever booket sig ind. De første runder starter i november. Det giver ikke umiddelbart medlemmer at have skolebridge, men det er en god udfordring til eleverne, og sjovt for os! Kom blot ud af busken!


Turneringer og kurser:

Vi har i sæsonen planlagt nogle interne kurser og turneringer:

  • Lørdag d. 2. oktober afholdes internt kursus (program og tilmelding kommer snart på hjemmesiden).
  • Lørdag d. 13. november afholder vi intern ”mindeturnering” for klubbens medlemmer. Den er erstatning for Anton Andersen og Dissing-turneringerne.
  • Søndag d. 6. marts påtænker vi at lave en åben turnering, ”kommunemesterskab”, hvor der er fri tilmelding.

Vi har også eksterne turneringer, hvor vi står for arrangementet (HJÆLP SØGES):

  • 9.-10. oktober er vi vært for distriktets holdturnering. I alt 16 hold møder op i vore lokaler denne weekend.
  • 20.marts afholdes distriktets Åben Par-turnering hos os.
  • 8.-9. maj afholdes distriktets holdturnering, ligeledes i vore lokaler.


Lidt strøtanker fra formanden

Så er vi i gang. Fulde huse og glade medlemmer er noget der varmer helt ind. Da jeg, for 1½ år siden overtog formandsposten var det med lidt skepsis. John havde stort set klaret alle opgaver selv. Det var jeg ikke interesseret i. Den nye opgavefordeling har betydet, at den øvrige bestyrelse har overtaget mange ansvarsopgaver. Det er jeg meget glad for. Der skal derfor lyde en stor tak til bestyrelsen, for at overtage ansvaret for mange af de store og små opgaver, der ligger i arbejdet i en så forholdsvis stor klub.

Det kan også betyde for jer, medlemmer, at jeg vil henvise til et andet bestyrelsesmedlem, hvis I henvender jer. Det er ikke fordi jeg afviser, men for at synliggøre, at vi er en helhed i bestyrelsen, der arbejder sammen om opgaverne.

Såfremt I har noget i gerne vil ud med, er jeg selvfølgelig, sammen med den øvrige bestyrelse, altid åben for en dialog om eventuelle problemer. Kom hellere til os end ”småbrok” i krogene. Vi er altid åbne!!


Månedens lovstof:

Det kan ikke undgås! Der vil altid under spillet kunne ske uregelmæssigheder. Kulørsvigt, forkert udspil og mange andre ting. Det er ikke med vilje, man gør det! Derfor er det vigtigt ved disse uregelmæssigheder at tilkalde turneringslederen for at få rette dette. Det er ikke retfærdigt for spillet og resultaterne, at man selv prøver at rette disse ting. Der er ved hver turnering en eller flere turneringsledere til at hjælpe.

Det er ikke for at genere jer, at modstanderne tilkalder, men for at få en retfærdig afgørelse.

Bliv ikke sur over det

Ligeledes opfordres der til at benytte systemkort. Der ligger kort til udfyldelse på reolen ved køkkenet, eller de kan laves på siden ”Det lille systemkort” under Bridgeforbundets hjemmeside.

Det er også en god mulighed for at få repeteret meldingerne og systemet sammen med makker. Har I brug for hjælp så sig til. Vi er til rådighed!


TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.


Alle medlemmer ønskes en rigtig god bridgesæson 2021/2022!


Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til: nielsa55@gmail.com




Nyhedsbrev nr. 8, maj 2021


Siden sidst:

Efter den totale nedlukning gik klubben over til spil på nettet.

Vi har spillet hver torsdag aften i RealBridge. Et godt alternativ til rigtig, fysisk bridge. Vi kan se hinanden, snakke sammen og spille bridge sammen. Vi spiller 24 spil pr. aften i styrkeinddelte rækker. Der er præmier, handicapregulering og mesterpoint. En hyggelig aften, hvor vi kan dyrke vores lille hobby.

Mange medlemmer har også fundet sammen, enten på BBO (også på nettet) eller i små private grupper. Det er dejligt, at så mange gerne vil holde spillet vedlige.

Vi håber selvfølgelig, at alle vil være med, når vi starter den nye sæson, forhåbentlig for fulde huse, til september.

Vi ved også, at der, ifølge prognose fra Bridgeforbundet, forventes et frafald på ca. 10% på landsplan.

Efter Corona virussen:

Corona har i den grad sat sit præg på hverdagen i hele verden. Vi spillede sidst i klubben i midten af december. Nu nærmer tiden sig, hvor stort set alle har haft mulighed for vaccination, og vi ser frem til genåbningen af klubben, hvilket bliver med åbent hus d. 18. maj. Der vil blive krav om Coronapas. Derfor skal alle, der vil spille i klubben, have et pas der, efter gældende regler, er gyldigt. Vi har åbent hus hen over sommeren i maj, juni og august måned.

Vi vil tilbyde ”rigtig bridge” tirsdag aften og, i august onsdag eftermiddag. Derudover fortsætter vi med RealBridge torsdag aften i maj måned. Der skal tilmeldes mindst 4 borde! Vi vil så vurdere om RealBridge skal fortsætte.


Fra bestyrelsen og udvalg:

Vi har ikke haft mulighed for at afholde mange bestyrelsesmøder i år, men d. 4. maj afholdt vi det første siden 6. oktober! Der var mange udfordringer og forhold til tilrettelæggelsen af den nye sæson at tage hensyn til.

Tilrettelæggelse af den, og tilmeldinger skal være på plads.

Også generalforsamlingen skal arrangeres. Den er pga. Corona udsat, hvilket der, ifølge Bridgeforbundet ikke er problemer med. Vi afholder generalforsamling d. 21. juni. Se indkaldelse på hjemmesiden.

Bestyrelsen har selvfølgelig været i mail-kontakt og fået drøftet de udfordringer, der har været i løbet af Corona-tiden.

Fra turneringerne:

Efter nedlukningen lavede vi turneringer med par, hold og enkeltmands. Der var opstillet 2 borde i hvert lokale og døren mellem lokalerne var lukket. Alt forløb efter forskrifterne. På trods af, at det kun var et lille antal, der var plads til, var turneringerne hyggelige, og der var fuldt hus (8 par) hver spilledag.

Da dette også blev lukket, var der bridgepause til midt i februar, hvor RealBridge startede. Denne turnering fortsætter.


Kursisterne onsdag aften:

Også kursisterne har været hårdt ramt af Corona-lukning. Kursisterne var kommet rigtig godt i gang. De var begyndt at spille kort og lærte det hurtigt. Nu er alt glemt. Vi skal have en rigtig god start igen. Hvordan vi skal fortsætte, vil Jens Cassøe og formanden tage en drøftelse af sammen med kursisterne. Men der kommer en form for kompensation til de kursister, der er blevet frataget retten til at lære bridge! K1erne vil få direkte besked om, hvordan vi griber det an, og vi laver et godt tilbud!


Skolebridge:

Den sidste omgang skolebridge var i februar, 2020. Over et år uden at være sammen med de unge om bridge, har været tungt. Vi har haft nogle gode forløb, med mange gode hjælpere. Jeg håber, at vi efter sommerferien, igen kan lave nogle gode forløb sammen. Måske har skolerne ”lært”, at noget afveksling i skoledagen er motiverende for de unge vi sammen med og gør en indsats for! Jeg håber, alle hjælpere stadig vil være med.

Tilmeld jer på mail til formanden.


Turneringer og kurser:

I Distriktet har der, på trods af nedlukningerne, været gennemført flere forskellige turneringer.

Åben-, MIX-, IMP-par og damepar er afholdt i løbet af foråret på RealBridge. Klubhold i distriktet skulle være afholdt på Håndværkervej d. 9. 5, men restriktionerne gjorde, at også denne turnering bliver virtuel. Desværre.


Sæsonen 2021 / 2022:

Som brevet udsendt til medlemmerne beskriver, foregår tilmelding til næste sæson på mbridge. Ved tilmelding inden 1.6. vil man være sikret en plads på det hold, man tidligere har spillet på.

Det er vigtigt for turneringsafviklingen at antallet af par går op, så vi kan tilrettelægge turneringerne på hensigtsmæssig måde. Derfor er der sat grænser for antallet af tilmeldinger den enkelte spilledag. Der vil blive lavet venteliste, men skriv jer endelig på alligevel, da max. antallet kan øges, f.eks. fra 48 til 60/64 spillere.

Da mange ikke har spillet bridge i næsten 1½ år har vi planlagt at afholde 1 eller 2 omgange kursus i ”kend dit system og udfyld systemkort”. De vil blive gennemført i starten af sæsonen.

Som kompensation på manglende spil, vil kontingentet blive nedsat, så betalingerne i sæsonen 2021/2022 bliver:


Primære medlemmer (kontingent, incl. 1 spilledag)

800 kr.

Klubmedlemmer (kontingent, incl. 1 spilledag)

660 kr.

Ekstra spilledag/aften

400 kr.

Passive medlemmer

400 kr.

Kursister

500 kr.


Lidt strøtanker fra formanden:

Det har været et hårdt år at komme igennem. Ikke blot på bridge-området, men i hele samfundet. Mange af os er i den aldersmæssige risikogruppe. Nogle også på grund af sygdom. Alle, ved jeg, har savnet det sociale samvær vi i mange år har haft omkring vores fælles interesse, bridgen. Det er selvfølgelig mit store håb, at vi kan starte en ny sæson til september uden restriktioner, mundbind og sprit.

Der skal lyde en stor tak til alle medlemmer for en loyal opbakning til klubben. Alle har betalt deres kontingent, og ingen har forespurgt om tilbagebetalinger. Det sætter vi stor pris på. Vi har derfor også valgt at sige nej tak til hjælpepakker af den ene eller anden slags. Vi har haft vores faste udgifter, men også sparet lidt hist og her. Så i det store hele er vores ekstraudgifter ikke noget der rammer klubben økonomisk.

Desværre har vi, i den virtuelle bridgeverden, oplevet snyd. Flere medlemmer af Bridgeforbundet er taget for rigtig dårlig opførsel. Der er brugt ufine metoder. Det har bevirket, at der er flere bridgespillere, der har fået 1 års karantæne fra Bridgeforbundet. Sørgeligt at vi, også i Danmark, skal opleve det. Og så i turneringer helt uden præmier og prestige. ØV!


Månedens lovstof:

Nye alertregler ved doblinger

Reglerne for alert af doblinger er ændret. Tidligere skulle ingen doblinger alertes (men dobling af en
åbningsmelding, som ikke viste en oplysningsdobling, skulle forhåndsannonceres). Dette er ændret til
følgende principper:
1. Hvis en dobling er oplysende, straf eller styrkevisende, skal den alertes, hvis betydningen er
overraskende, men kun i første melderunde. (Det er ”overraskende” hvis en oplysnings-dobling af åbning IKKE viser majorfarve)
2. Øvrige doblinger skal alertes gennem hele meldeforløbet. Over 3ut dog kun i første melderunde.
Hvis man opfatter oplysningsdoblinger og styrkevisende doblinger som naturlige meldinger, følger dette de almindelige alertprincipper, bortset fra at ”naturlige” doblinger kun alertes i første melderunde. Begrebet
”oplysningsdobling” skal forstås i en bred forstand og omfatter fx også negative doblinger og
genåbningsdoblinger, der opfordrer makker til at vælge mellem de trumffarver, der kunne være relevante.


TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.



Alle medlemmer ønskes en rigtig god bridgesæson 2021/2022!


Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til: nielsa55@gmail.com





Nyhedsbrev nr. 7, september 2020


Informationer fra klubben:

Endelig kom vi i gang med at spille igen! Vi er startet med et passende antal medlemmer i hver afdeling:

  • Mandag aften: 36
  • Tirsdag formiddag (vores nye tilbud): 12 (Plads til flere hvis det går op med et helt bord.)
  • Tirsdag aften: 64
  • Onsdag eftermiddag: 64
  • Torsdag eftermiddag: 60
  • K1 (kursus): Pt. 6 kursister

Derudover er lokalerne, 3 torsdag aftener om måneden, i brug til Hjerter Dame, Sweet 16 og Veteranherrer, hver med 16 spillere.

Mandag eftermiddag og onsdag aften er lokalerne udlejet til Mandags-damerne og Borger- og Håndværkerforeningen. Dejligt at lokalerne bliver brugt flittigt.

Vi har en god og velopdateret hjemmeside. Følg med på den. Her er oplysning om det, der foregår i klubben, og invitationer til andre turneringer.


Coronavirussen:

har præget vores bridgehverdag, og gør det stadig. Vi renser og spritter og holder afstand. Den 19.9. blev vi lidt nervøse, da der kom nye udmeldinger. Vi har valgt at følge anbefalingerne fra Danmarks Bridgeforbund, der giver os lov til at spille bridge, også flere end 50. Med en god opmærksomhed på smitterisiko mener vi også, at vores medlemmer er fornuftige og forsigtige. Vi er nødt til at fortsætte med sprit og aftørring lang tid endnu. Vi afventer de nye udmeldinger den 4. oktober og tager stilling igen på det tidspunkt.


Fra bestyrelsen og udvalg:

Efter vores forsinkede generalforsamling fik vi, i bestyrelsen, et nyt medlem i stedet for Jens Cassøe. Carl Holger Nielsen, nyt medlem i klubben fra sidste sæson, indvilgede i at tage del i arbejdet. Tak til Carl for det, og tak til Jens for indsatsen i sin tid i bestyrelsen.

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

Formand:        Niels Andreasen

Næstformand:        Peter Lauritsen

Kasserer:        Irma Petersen

Sekretær:        Henning Ø Laursen

Bes. medlem:        Gerda Breiner

Bes. medlem:        Vibeke Liboriussen

Bes. medlem:        Carl H. Nielsen

Bestyrelsen har besluttet at sammenlægge klubbens økonomi, således at AA- og JD fondene for fremtiden indgår i klubben daglige bogholderi og regnskab. Vi bibeholder i år både AA- og JD-turneringerne.

Fra turneringslederne:

Turneringerne er startet godt op, alt taget i betragtning. Der har ikke været problemer i afviklingen, dog har Bridgecentralen drillet et par gange, så de endelige resultater blev lidt forsinkede.

Som turneringsledere må vi igen og igen opfordre til, at man, hvis der opstår uregelmæssigheder i meldinger og spil, tilkalder turneringslederen. I kan og må ikke dømme selv eller lade stå til. Det er ødelæggende for spillet. Husk at det ikke er et personligt angreb at tilkalde turneringslederen. Alle kan lave fejl. Alle fejl kan rettes.


Kursisterne onsdag aften:

Også kursisterne er kommet i gang. I alt 8 kursister har meldt sig, 2 har meldt fra igen. Der er plads til flere. Så hvis I kender en, der kunne tænke sig udfordringen, så kontakt Jens Cassøe.

Af de afsluttede K2ere er næsten alle startet i klubben på forskellige spilletidspunkter. Dejlig at undervisningen giver mod på at prøve udfordringerne. Undervisningen er en nødvendig fødekæde til klubben.


Skolebridge:

Efter en del aflysninger i foråret er skolerne vågnet til bridge igen. Vi har flere bookninger i kalenderen. Heldigvis er hjælper-gruppen meget interesseret. Inden jul vil vi være oppe på knap 300 elever igennem introforløb, både i klubberne og på skolerne.


Turneringer og kurser:

Sommerens åbne huse har været en fiasko. Der er slet ikke mødt det forventede antal spillere op. Vi havde håbet, da vi startede igen, at bridgespillerne var sultne efter at komme i gang, men det var ikke tilfældet. Et par gange måtte vi aflyse på grund af manglende opbakning. Vi vil meget gerne vide, hvad der skal til for at få jer, medlemmer, til at komme og bakke op om disse åbne huse?

Nu håber vi, at ”søndagsbridge” kan lokke nogle ud. I skrivende stund ser det ikke lovende ud. Mange har tilkendegivet, at det er en rigtig god ide, men det udmønter sig ikke ligefrem i en strøm at tilmeldinger.

Det er da hyggeligere at sidde sammen til et spil kort i regnvejr, end at sidde alene hjemme!


I Distriktet arrangeres der flere forskellige turneringer. Både for øvede og ikke øvede.

Grønt mesterskab afvikles i Holstebro for spillere med grønne systemmapper. En god turneringen hvor man møder spillere på samme niveau.

Vestjysk hold og damehold er en hyggelig privat-afviklet turnering med 3 eller 4 spilledage i løbet af sæsonen. Også her bliver man inddelt i rækker efter handicap, så man møder modstandere på samme niveau.

Se og tilmeld jer via hjemmesiden eller på distriktets hjemmeside, http://www.bridge.dk/4300/


Lidt strøtanker fra formanden

Efter generalforsamlingen blev jeg valgt som formand. Et hverv jeg vil gøre mit bedste for at opfylde til gavn for alle. I bestyrelsen har vi fordelt forskellige arbejdsopgaver. Der er flere medlemmer uden for bestyrelsen, der er behjælpelige med praktiske opgaver, herunder turneringsledelse, praktiske opgaver, kaffe og opstilling m.v. Det sætter vi meget pris på, men det er også en nødvendighed, for at klubben skal kunne fungere til alles tilfredshed.


Vi har knap 200 betalende medlemmer og i alt ca. 300, der spiller på forskellige tidspunkter. Det kræver meget arbejde at tilrettelægge dette. Det er derfor også nødvendigt, at alle er med til at give en hånd med. Oprydning efter spil, meldekasser hænges på plads, bridgemate slukkes og sættes på hylden, egne kopper, glas og flasker sættes i bakker og i de rigtige kasser. Der er hver spilledag sat opryddere på, men det er ikke rimeligt at de skal rydde op efter spillerne.


I årets løb har vi i vores klublokale forskellige eksterne turneringer under Distrikt og Kreds. Her får vi behov for lidt hjælp til nogle praktiske opgaver. Her efterlyser vi medlemmernes hjælp. Køkken, kortudlægning m.m. er nogle af de opgaver, der kan komme på tale.


Månedens lovstof:

Hvornår må jeg spørge til modstandernes meldinger?

Vi oplever, at modspillerne spørger til vores meldinger. Det er helt lovligt, men der er regler for, hvornår man må spørge.

Kun når du er i tur og har brug for oplysningen. Hvis du under alle omstændigheder vil melde pas, må du ikke spørge før efter meldeforløbets afslutning. Dette for ikke at give ubeføjede oplysninger til makker. Du må aldrig spørge for at hjælpe makker. Og selvfølgelig ikke spørge, hvis du ønsker ”et godt udspil fra makker”.

Hvis meldingen ikke har betydning for din videre melding, skal du vente med at spørge, til melderunden er slut. Hvis du selv skal spille ud, må du spørge med det samme. Skal din makker spille ud, så vent til der er fordækt udspil fra denne.


TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.


Alle medlemmer ønskes en rigtig god bridgesæson!



Nyhedsbrev nr. 6, marts 2020


Informationer fra klubben:

I december mistede Viborg ny Bridgeklub 2 medlemmer.

Den 11.12. mistede Bjarne Green Jensen på tragisk vis livet efter tirsdag aftens juleafslutning.

Den 28.12 afgik klubbens formand, John Hansen, ved døden efter kortere tids kræftsygdom. John var formand for klubben i ca. 15 år, hvor han gjorde en stor indsats.

ÆRET VÆRE DERES MINDE.


Coronavirussen præger i øjeblikket vores bridgehverdag. Efter bestyrelsen modtog en opfordring fra Bridgeforbundet tirsdag d. 10.3., kl. 15.00 fik vi travlt. Aflysning af alle aktiviteter blev hurtigt besluttet og medlemmerne skulle have besked. Mail og hjemmeside blev sat i aktion. Det betød, at der tirsdag aften, kl. 19.00, kun mødte 1 medlem op, der ikke havde set beskeden.

Vi følger situationen tæt og vil følge de anbefalinger, der kommer fra myndighederne og Bridgeforbundet. I skrivende stund er jeg dog ikke optimistisk, hvad angår genoptagelse at turneringerne. Hvis der bliver lempelser, vil vi nok overveje at lave en form for drop-in bridge, så de af vores medlemmer, der føler sig utrygge ved at være samlet i bridgelokalet, ikke skal føle sig pressede til at møde op.

Jeg vil opfordre jer alle til at følge med på hjemmesiden, hvor vi vil bekendtgøre, hvis der sker ændringer i situationen.


I vores spillekarantæne vil Susan, vores gode medhjælp, hovedrengøre vores lokaler, så vi kan vende tilbage til dejligt rengjorte omgivelser.


Klubbens turneringer har kørt upåklageligt. Alle afdelinger var i fuld gang med de respektive klubturneringer i såvel par som hold. Vi tager senere beslutning om, hvordan de enkelte afdelingers mesterskab afgøres, hvis vi ikke kan afslutte turneringerne.


Der har siden sidst været nogle arrangementer med rigtig god tilslutning.


Klubsølvturneringerne i november var en stor succes for Viborg ny Bridgeklub, da 5 par endte i top-10 på landsplan. 

Bedst gik det for Jette Andreasen/Kirsten Sabra, der endte på 1. pladsen onsdag, skarpt forfulgt at Rigmor Pedersen/Tove Jasper, Lissa Lundgaard/Inger Mirasola og Gerda Breiner/Philip Niël på henholdsvis 2., 3. og 4. pladsen, alle i ØV-rækken. Peter Lilholt/Eva Staal placerede sig på en flot 2. plads i NS- rækken.

Også torsdag kunne Viborg ny Bridgeklub bryste sig af en 2. plads. Her blev Gerda Breiner/Birgit Helbo nr. 2 og Jens Godiksen/Jens Kambskard nr. 5 i den samlede N/S-række.

Tirsdag blev Kate Kristensen/Søren Roager nr. 3 i ØV, og John Hansen/Niels Kristian Kristensen nr. 6 i N/S.


D. 24.11. afholdtes den årlige Jørgen Dissing Cup.

Samlet vinderpar blev Anni Halberg og Bo Blunch.

Tillykke til Anni og Bo!


Vi afholdt Mindeturnering for John Hansen d. 24.1. I alt 56 spillere mødte op og gav dagen et godt indhold, helt i Johns ånd. Indskud gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse, og sammen med donationer fra bl.a. MENY, Marsk Stigsvej og Byens Kagemand, Frederiks blev beløbet på over 5.000 kr.


Dagen efter var der internt kursus. Ca. 50 medlemmer mødte op for at lære lidt om spilføring og modspil. Efter en lille frokost spilledes der kort.


Den 23. februar afholdtes Anton Andersen Cup. I år på en lidt anden måde, da den sædvanlige kvalifikationsrunde blev erstattet af en turnering med styrkeopdelte rækker. Desværre blev dette ikke meldt ud før tilmeldingen, hvilket vi fra bestyrelsen beklager.

Vinder af blev Karin Birkedal Peter Lauritsen.

Tillykke til jer!


I Kredsens turnering, Kval. Nord, blev Viborg ny Bridgeklub d. 8.3. en flot nr. 1 og rykker dermed op i Mellemrækken.

Holdet består af:

Peter Lauritsen Brian Jepsen

Carsten Abildgaard Niels Andreasen

Tillykke med oprykningen!


Fra bestyrelsen og udvalg: 

Efter Johns død har bestyrelsen konstitueret Niels Andreasen som formand. Alle Johns øvrige opgaver er blevet uddelegeret til bestyrelsens medlemmer.

Tilmeldinger til næste års turneringer var klar til at begynde i denne uge. Det er ikke muligt at gøre det på sædvanlig måde, men vi ser tiden an og vil, om nødvendigt, finde en anden løsning. Igen, følg med på hjemmesiden.


Fra turneringslederne:

Turneringerne er forløbet næsten uden problemer. Lidt vrøvl med det elektroniske har vi dog ikke undgået. Vi håber, at børnesygdommene fra BridgeCentralen ver. 3 snart er løst.

Medlemmerne er blevet meget bedre til at tilkalde turneringslederne i tilfælde af uregelmæssigheder ved bordet. Det er godt, at der bliver dømt rigtigt, da det gør hele turneringen mere retfærdig.


Der arbejdes på at lave en ny afdeling. Det påtænkes at lave turnering tirsdag formiddag, i starten måske kun hver anden tirsdag. Det sker efter ønske fra flere medlemmer, så vi håber på god opbakning til dette nye tiltag.


Kursisterne onsdag aften:

Også kursisterne er ramt af aflysning. Men indtil nu er undervisningen gået rigtig godt med fortsat samme 14 kursister, som hver især viser stor interesse og engagement hver gang. Undervisningen har omfattet repetition med 3 bords turneringer à 15 spil fra bog 1 og 2.

Flere kursister deltager også i turneringer mandag aften og torsdag eftermiddag med stor gejst, og et enkelt par har skam været oppe at vende i C-rækken for en kort bemærkning. Vi håber, at alle kursister vil tilmelde sig turneringerne i næste sæson.

Afslutning forventes, under forbehold for flere restriktioner, at finde sted den følgende onsdag aften efter generalforsamlingen, altså d. 6.5., hvor der vil blive forsøgt at sætte en 6 bords turnering op med kursister og spillere fra D-rækken.  Det kan blive en rigtig god aften.

Viborg ny Bridgeklub starter undervisning for K1, begyndere, i september i år. Kender I nogen der har lyst, så spred budskabet!


Skolebridge:

Skolebridgen har haft mange opgaver skoleåret 2019/20. Vi har været ude 7 gange med i alt 275 elever og har haft et enkelt forløb i Dumpen hos Viborg Esserne. Næste planlagte forløb er på Rødding skole d. 3.4., såfremt CORONA situationen ikke forhindrer det.

Der skal igen lyde en tak til alle de hjælpere der beredvilligt stiller op til en hyggelig formiddag med kommunens skoleelever. Såfremt DU også gerne vil deltage så send lige en mail til nielsa55@gmail.com.


Turneringer og kurser:

Der er ikke på nuværende tidspunkt planlagt kurser eller turneringer.

Vi afholder åbent hus i sommerperioden tirsdag aften, ugerne 27-30 friholdes. Følg med på hjemmesiden og tilmeld jer der.


Månedens spil:

I dette nyhedsbrev er der ikke indkommet spil.


Månedens lovstof:

Bordet fanger:

Hvornår er et kort spillet? Det kan altid medføre en diskussion, men reglerne er ret klare.

Modspiller:

Et kort fra modspillerne anses for spillet ”når makker har haft mulighed for at se billedsiden af kortet”. Det er således ikke spillet, selvom spilfører har set kortet. Bemærk, at modspillers makker ikke nødvendigvis har set det, men har haft mulighed herfor.

Spilfører:

Hvis spilfører er i færd med at spille et kort, er det spillet, når det et øjeblik holdes stille tæt på bordet med billedsiden opad. Spilfører må, uden straf, lægge kortet på bordet med billedsiden nedad, eller ind mod sig selv. Spilfører skal give udtryk for at kortet er spillet.

Bordet:

Et kort er spillet fra bordet, så snart spilfører har sagt hvilket kort han vil have. Det er ligegyldigt, om den blinde har rørt kortet.

Spilfører kan IKKE fortryde eller rette op på en tanketorsk, heller ikke hvis det sker i ”samme åndedrag”. Kortet kan kun ændres, hvis der er sket en regulær fortalelse.

Et kort uden benævnelse er det mindste kort i farven.

Dette kan give anledning til debat ved bordet, men lad turneringslederen afgøre tvisten.


TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.


Alle medlemmer ønskes et rigtig godt forår. Vi håber alle, at vi snart ses igen ved bridgebordet!


Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til: nielsa55@gmail.com



Nyhedsbrev nr. 5, oktober 2019


Informationer fra klubben:

Så er sæsonen startet. 4 spilletider ugentligt samt undervisning og torsdagsklubber. Udlejning om mandagen.

I alt går knap 1400 bridgespillere igennem lokalet om måneden. Det er rigtig mange, der kommer i vore lokaler, og det er dejligt. Det kan dog også give noget slid på inventaret. Det sker, der spildes en kop kaffe eller lignende på gulvet. Her må vi bede om, at man sørger for at få det tørret op så hurtigt som muligt og kommer kartoffelmel på.


Vi bruger rigtig mange kort. Det er naturligt, når så mange spiller. Bestyrelsen henstiller til, at man passer på kortene. Bøj ikke hjørnerne. Kort skades, hvis de tvinges skævt ind mappen (sker meget ofte). Det er derved hjørnerne "nappes". Spar på håndcremen, som gør kortene fedtede og dårlige at spille med.


Fra bestyrelsen og udvalg: 

Der er bygget et læskur uden for køkkendøren. Det er dog ikke uden kritik. Rygerne står for tæt på døren, så røgen suges ind i lokalet. Derfor opsættes der en væg, som rygerne skal stå bag ved, så røgen kommer længere væk fra døren. Udsugningen fra lokalet kan også trække røgen ind, da der ikke kommer nok frisk luft ind i lokalet ad anden vej. Det problem vil vi undersøge og se, om det kan løses. Det vil også skabe bedre indeklima i lokalet.


I bestyrelse har vi drøftet sommerens åbne huse. Det har ikke været noget tilløbsstykke. Alle onsdage i august blev aflyst, og tirsdag var der kun få deltager (4-6 borde)

Vi vil gerne høre fra jer, medlemmer af Viborg ny Bridgeklub, hvad jeres holdning er til sommerbridge, og hvad det skyldes, at fremmødet ikke er større. Skriv gerne til undertegnede, eller en anden fra bestyrelsen.


Der er åbent hus i uge 42, uge 7 og i påskeugen, uge 15. Her skal I tilmelde jer på www.mbridge.dk/4600 (link på hjemmesiden) inden kl. 15 på spilledagen. Er der problemer med det, så ring til et bestyrelsesmedlem, så hjælper vi gerne.


Fra turneringslederne:

Turneringerne afvikles rigtig godt. Der er ikke problemer med kortgivning og Bridgematene fungerer tilfredsstillende.

Fejl kan forekomme! Hvis I opdager en tastefejl, skal I rette henvendelse til modstanderne og få deres accept af, at spillet rettes. Derefter skriver I en mail til turneringslederen, med modstanderens accept. Hvis I opdager en fejl, I ikke selv er involverede i, skal I sende en mail til turneringslederen. En lille fejl kan påvirke resultatet for hele spillet.

Vi spiller med placeringspoint. Disse point har kun betydning for holddannelse og den endelige rækkeinddeling ved parmesterskaberne. I kan følge med i placeringspoint på hjemmesiden.


Vi reviderer substitutlisterne. På www.mbridge.dk/4600 er der mulighed for at skrive sig på en substitutliste. Listen fremgår af hjemmesiden. Såfremt du ønsker at tilføjes/rettes/slettes, skal du skrive en mail til Irma eller Henning. Eller aflever en seddel til turneringslederne.


Mandagsafdelingen har fået en udmeldelse. Derfor mangler vi en spiller til at spille med en af K2erne. En rigtig dygtig og ambitiøs spiller, der gerne vil videre.


Kursisterne onsdag aften:

Der er p.t. 14 2. års kursister, som deltager meget aktivt i undervisningen.

Der er for 1. gang ”åbnet” op for, at kursister kan deltage i turneringsspillene. 1 par + 1 single spiller mandag aften, og torsdag eftermiddag deltager et par, som simpelthen har gjort sig mere end særlig bemærket startede i D-rækken og rykkede op i C-rækken ved 1. mulighed. Nu ligger de på 1. pladsen i C-rækken og er sådan set klar til at rykke op i B-rækken. Det må man sige er rigtig flot.


Men ellers går undervisningen med at repetere og komme lidt nyt stof oveni og med undervisnings-turneringer sat op med spil fra lærebøgerne.


Skolebridge:

Vi er godt i gang med den nye skolebridgesæson. I skrivende stund har vi gennemført et forløb på Søndre skole. 36 dejlige elever fra skolen 6. klasser deltog. Der var dog lidt problemer med de praktiske ting, men det klarede vi også.


Vi har yderligere 5 planlagte forløb indtil nu i sæsonen. Så vi skal nok nå de ca. 600 elever vi havde igennem forløbet sidste år.


Skolebridgeforløbene kræver hjælpere. Såfremt du har fået lidt ekstra tid og lyst til at være sammen med de unge mennesker et par timer engang imellem, så sig endelig til. På samme måde, hvis du ikke ønsker at stå på listen mere, så send en mail til undertegnede.


Der er mange gode tiltag på området. I kan følge med på facebookgruppen ”Skolebridge Viborg”.

Flere af kurserne afholdes i vores eller Viborg Essernes lokaler. Det er rigtig godt for eleverne at komme ud af skolen og se, hvordan vi hygger os.


Turneringer og kurser:

Der er planer om internt kursus d. 25. januar 2020

Jørgen Dissing Cup: Søndag den 24. november 2019, kl. 9.30

             Anton Andersen Cup: Søndag den 23. februar 2020, kl. 9.30

Se alle øvrige arrangementer på klubbens hjemmeside under ”kalender”.

Alle tilmeldinger på www.mbridge.dk/4600 (link på hjemmesiden)


Månedens lovstof:

FEJLGREB

Man kan ved et uheld komme til at melde en forkert, utilsigtet melding, et fejlgreb.

Et fejlgreb er formuleret således:

Ved et fejlgreb forstår vi, at spilleren afgav en anden melding, end høn tænkte i netop dét øjeblik.

Hvis man fortryder sin melding, f.eks. pga. en tanketorsk eller ukoncentration, kan den ikke rettes - heller ikke selvom det sker i samme bevægelse. En melding anses for afgivet når meldingskortet er ude af kassen. Der kan blive tale om ubeføjede oplysninger til makker. Vent med at røre ved kortet før du er sikker.

Fejlgreb kan rettes, så længe makker ikke har meldt.”

Det kan være en følsom fortolkning, hvorvidt der er tale om ”tanketorsk” eller fejlgreb. Lad derfor turneringslederen afgøre det!

TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.


Vi ønsker alle medlemmer af Viborg ny Bridgeklub en rigtig god sæson med godt spil og gode bridgeoplevelser.

Bestyrelsen


Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til: nielsa55@gmail.com



Nyhedsbrev nr. 4, maj 2019

                                       

Informationer fra klubben:

Sæsonen er slut. Et godt år med rigtig mange aktiviteter og masser af godt bridgespil.

Der er spillet i 4 afdelinger + Sweet 16 og Veteranerne. Derudover har lokalerne varet brugt af mandagsdamerne, Borger/håndværkerforeningen samt Golfklubbens Bridgeklub, der lukkede ved sæsonens udgang.

Stor aktivitet i lokalerne hele ugen.

Der er kåret mestre i alle rækker.


Fra bestyrelsen og udvalg: 

Der er nu sat anlægsarbejde omkring klubbens lokaler i værk. Der bliver, i løbet af sommeren, anlagt cykelparkering, og fliserne ved køkkenindgangen bliver lagt om, så det ikke er så livsfarligt at færdes der. Gang og toiletter er allerede, i samarbejde med Dartklubben, malet og frisket op.

Det er besluttet, at der skal afholdes åbne huse i løbet af sommeren. I maj og juni er der sommerbridge tirsdag aften. I august både onsdag eftermiddag og tirsdag aften. Så kan der trænes med makker inden sæsonstart i september.


Tilmelding til sommerbridge foregår på mbridge (link på hjemmesiden: ”Tilmelding til arrangementer”). Yderligere informationer på hjemmesiden. Såfremt turneringen aflyses, vil der tilgå besked direkte på mail inden kl. 16.

Vi håber, mange vil melde sig til, så vi kan få flere rækker at spille i. Derved vil der også blive en bedre fordeling af præmierne. Der vil i år også blive uddelt både vinder- og handicap-præmier.


Fra turneringslederne:

Tilmeldingerne til næste års turneringer er i fuld gang. Der er tryk på, og enkelte dage er der, indtil videre, ventelister. Vi er nødt til at have turneringerne til at gå op, men vi vil, hvis der kommer spillere nok, lukke op, så antallet at borde kommer til at passe.


Det er bestyrelsens holdning, at alle, der ønsker at spille i Viborg ny Bridgeklub, skal have muligheden. Henvend jer til turneringslederen og hør mere.


Mandag er der plads til flere par. Vi kunne godt tænke os at spille i 2x5-bords rækker.


Kursisterne onsdag aften:

På K1 siden (kursister for begyndere) er det gået forrygende. Der er mange nye bridgespillere, der rigtig gerne vil spille. Derfor har bestyrelse åbnet op for, at de kursister, der har lyst, kan deltage i en turneringsaften/eftermiddag i klubben. Flere af kursisterne har valgt at spille mandag aften. Der er således tilmeldt 3 kursuspar, der gerne vil prøve kræfter med ”rigtige” bridgespillere”.


Som afslutning på året inviterede Jens Cassøe Essernes kursister til en lille hyggelig turnering i vores lokaler. En rigtig hyggelig aften, hvor alle fik prøvet kræfter med spillets svære facetter. For nye interesserede bridgespillere starter der undervisning for begyndere i Esserne til september. Viborg Ny Bridgeklub har 2. års fortsætterkursus. Næste sæson starter d. 4. september for K2 på Håndværkervej.


Skolebridge:

Et travlt år med mange skoleelever igennem såvel introforløb som lidt videre og valgfag. Der har været omkring 700 elever og godt 100 hjælpere igennem året.


Der har været gode tilbagemeldinger fra elever og lærere. Et godt initiativ der, i et godt samarbejde med Esserne, fortsætter. Vi har et par gange prøvet at være i bridgelokalerne. Det giver meget mere til eleverne og til os, at være hvor der spilles til dagligt. Desværre er det ikke praktisk muligt hver gang. Skolebridge Viborg er kommet på Facebook. Bliv medlem af gruppen og del den med jeres børnebørn i Viborg.


Turneringer og kurser:

Der er planlagt tidspunkter for turneringer og kurser for næste sæson. I kan finde de fastlagte datoer på hjemmesiden under bjælken ”Kalender” eller under ”Se hvad der sker i klubben”.


Månedens spil:

Månedens lovstof:

Må man tænke sig om før man melder? 

Svaret er ja! Og din makker vil sædvanligvis sætte pris på det! Men der kan være nogle situationer, hvor man tænker meget længe eller meget lidt længe! og derved bringer makker i problemer, for han/hun må ikke udnytte den viden, han/hun kan få, ved den måde du melder på. Navnligt ikke ved den hastighed eller den langsomhed, hvormed du melder, men selvfølgelig heller ikke ved særligt eftertryk på et passkilt eller bemærkninger af typen ”vi er vel ude for at more os” eller lignende.


Reglen er sådan set meget enkel: Hvis du har fået en såkaldt ubeføjet oplysning ved melde-/spilletempo eller bemærkninger eller andet, skal du omhyggeligt undgå at gøre brug af den.


TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.


Alle ønskes en rigtig god sommer. Vi mødes til turneringsstart den første uge i september.

Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til: nielsa55@gmail.com




Nyhedsbrev nr. 3, marts 2019

Nyt fra klubben:

Siden sidste nyhedsbrev er der afholdt julearrangementer i de forskellige afdelinger. Nogle hyggelige dage med lidt godt at spise og forskellige former for bridgeturneringer.


Den 24. februar afholdtes der, i klubbens lokaler, Anton Andersens mindeturnering. En god stemning og god mad prægede dagen.

Vindere af årets AA turnering blev

  • Torben Dalsgaard-Hansen og Henning Nølke.

Et stort tillykke til vinderparret!


Der er i starten af året afholdt 2 interne kurser. ”Kend dit grundsystem”, hvor ikke mindre end 44 medlemmer dukkede op til en gennemgang af grundsystemet og mulighed for at snakke om, hvad vi spiller. Om eftermiddagen var der en lille turnering til at få systemet afprøvet.


Et lille kursus i udfyldelse af systemkort blev gennemført som opfølgning på det første kursus. Her mødte 16 op. Formålet var at snakke systemet igennem og få snakket om meldingerne. Det endte også ud i et systemkort, som vi alle gerne så, at alle lagde på bordet ved spillets begyndelse.


Fra bestyrelsen og udvalg: 

Bestyrelsen holdt møde d. 22. februar. Et møde med 42 punkter på dagsordenen. Så nu er alt klart og aftalt til den sidste del af året.


Tilmeldingssedler til næste år ligger fremme til udfyldelse fra uge 11. Medlemmer, der spiller i afdelingerne, har førsteret på tilmelding til deres afdeling og får 3 ugers forspring. Derefter åbnes op for alle. Det bliver optag til at spille efter ”først til mølle” princippet.


Der afholdes generalforsamling d. 24. april. Der kommer opslag i klubben og på hjemmesiden. Tilmelding skal ske via hjemmesiden, når der åbnes op herfor. Alle medlemmer er meget velkomne.


Der er besluttet, at der igen i år bliver Åbent Hus om tirsdagen kl. 19.00 i maj (fra 14.), juni og august. Om onsdagen i august. Vi har besluttet, at der skal være forhåndstilmelding til disse dage via hjemmesiden.


Fra turneringslederne:

Der har i de første måneder af året været problemer med vores IT-system. Det har betydet forsinkelser med resultater på hjemmesiden og en masse ekstra bøvl for turneringslederne. Fejlene skyldes, at der har været problemer i forbundets systemer, men vi håber, at det, efter en lang indkøringsperiode, snart vil fungere.


Som afslutning på året spilles der nu i alle afdelinger om mesterskabet. Vinderne i de forskellige rækker vil blive behørigt hyldet og præmieret.


Kursisterne onsdag aften:

Hos K1erne går det rigtig godt fremad. De bliver dygtige, og vi håber, at flere af dem vil tage imod tilbuddet om at spille i klubben som K2. Det er den bedste måde at lære bridgens svære kunst på!

Flere af K1erne deltog i det interne kursus og spillede med i eftermiddagsturneringen.


Skolebridge:

Skolebridgen har haft en forrygende travl start på året. Bjerringbro, Overlund og i løbet af næste måned Friskolen og Viborg Private Realskole. I alt på 3 måneder ca. 170 elever ved 6 arrangementer.


Det giver desværre ikke mange nye medlemmer, men vi tænker på, om vi kunne lave en ”spil bridge med bedstemor/-far dag”. Det kunne være sjovt, hvis nogle af medlemmerne tog deres børnebørn med til bridge og hygge. Når vi er rundt, hører vi flere sige. ”Det kender jeg godt - det spiller min bedstemor”.  I er de bedste ambassadører. Så tænk over det og kom gerne med input til et sådant arrangement.


Turneringer og kurser:

Der er ikke i år planlagt flere turneringer og kurser i klubregi. Men kig rundt. Der holdes turneringer rundt omkring. Bl.a. Prins Henriks Memorial afholdes flere steder i området. Det er sjovt og spændende at deltage sammen med andre, der er bidt af vores fritidsinteresse. I næste sæson tages hul på turneringer og undervisning igen.


Månedens spil:

Der er ikke kommet bidrag til dette punkt.

Men en lille historie fra det virkelig liv i Viborg ny Bridgeklub, kan det blive til:

Parret er kommet i en kontrakt, der hedder 7.

Desværre er spørgemeldingerne gået lidt galt, så de mangler et es!  Udsigterne til vundet kontrakt er lange.

Modstanderne spiller på et tidspunkt i spillet Es. Man ak! Denne spiller var ikke i tur og Es bliver et stort strafkort, der ifølge reglerne, skal spilles ved første lovlige lejlighed. Den fejlende er renonce i , så det spilles nu ud fra spilfører. Es skal lægges på, da dette er strafkort.

Vundet spil, og vist nok en top!!


Månedens lovstof:

Hov, det er ikke nok!”

Denne udtalelse høres, når en spiller melder et ”utilstrækkeligt bud”. Er der meldt f.eks. 2 er det ikke nok at melde 1. Det ved alle. Men ikke alle kender reglerne for dette.

1        Modstanderen til venstre for den fejlende kan acceptere meldingen ved at påtale og tilkalde TU-lederen. Har MTV meldt inden, er den utilstrækkelige melding accepteret.

2        Meldingen skal lovliggøres med en melding i samme farve og/eller med samme betydning. Pas er en lovliggørelse af meldingen.

3        Hvis der meldes en anden melding, skal den fejlendes makker passe resten af meldeforløbet.

Under alle omstændigheder er der givet ubeføjede oplysninger til makker, og det kan man ikke selv rette ved bordet. Der kan forekomme udspilsbegrænsninger for den fejlende side.

Derfor skal TU-lederen tilkaldes, INDEN der gøres andre ting.


TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.



Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til Niels Andreasen: nielsa55@gmail.com



Nyhedsbrev nr. 2, december 2018

Nyt fra klubben:

I uge 45 blev der afholdt den landsdækkende klubsølvturnering, hvor alle resultater fra hele landet sammenlignes.

I VnB var der to vindere af landsturneringen:

  • Onsdag eftermiddag: John Hansen-Brian Jepsen
  • Torsdag eftermiddag: Jette Skovø-Lars Poppelgaard Nielsen.

TILLYKKE TIL DE TO PAR!


Den 25.11. blev den årlige ”JD-CUP” afviklet. Jørgen Dissing testamenterede for nogle år siden en stor sum til Bridgeklubben. For at mindes Jørgen afholdes en årlig turnering for klubbens medlemmer.

Vinderpar i 2018:

  • Karin Birkedal-Niels Andreasen

Også tillykke til dem!


Søndag d. 24.2. afholdes der for klubbens medlemmer Anton Andersen Cup. Der bliver opsat tilmelding på hjemmesiden i slutningen af januar, men sæt allerede nu x i kalenderen til denne hyggelige dag.


Desuden afholdes der rundt omkring os flere guld og sølvturneringer i løbet af foråret. Se på opslagstavlen.


Fra bestyrelsen og udvalg: 

Den 26. januar 2019 vil der blive afholdt internt kursus. Dette års emne vil være ”Kend dit grundsystem”, hvor vi vil gennemgå grundsystemet fra bunden. Det tages udgangspunkt i Bridgevejen og Ny Nordisk, så alle kan være med! Vi starter kl. 9.30 og der vil, efter lidt let frokost, blive en åbent-hus turnering om eftermiddagen. Tilmelding på hjemmesiden.


Der florerer meget sygdom rundt omkring. Også i bridgeklubben. Vi beder jer om at tage hensyn og spritte godt af, så vi ikke spreder for meget smitte rundt blandt spillerne.


Fra turneringslederne:

Mandag og tirsdag er kvalifikationsturnering færdig, og man kan se de endelige rækkeinddelinger på hjemmesiden under ”Placeringspoint”. Ud fra disse resultater vil der blive spillet klubmesterskab.

Onsdag og torsdag har endnu nogle spilledage med kvalifikation, inden klubmesterskabet påbegyndes.

Mandag aften er startet på holdturneringen. Ikke uden problemer. Lidt knas med BC3 betød, at der 1. aften ikke kunne bruges bridgemate. Det betød, at alle resultater skulle indtastes manuelt. Derudover havde flere aldrig spillet hold før, så det var lidt svært at udfylde regnskaberne. Men nu kører det!


Kursisterne onsdag aften:

Der er nu 14 kursister, der er rigtig godt i gang. Det er flot tilslutning, men 14 er et lidt ”skidt” antal, da der ofte vil mangle 2 substitutter. Derfor vil vi igen opfordre til, at man sætter sig på listen for kursussubstitutter. Der kan så blive tale om 1-2 gange i løbet af sæsonen, hvor I bliver tilkaldt. Kursisterne er ved at udvikle sig til drevne bridgespillere under Jens Cassøes ledelse. De spiller hver gang lidt turnering krydret med undervisning i spillets svære regler og systemer.


Skolebridge:

Skolebridgen er kommet godt i gang efter sommerferien. Der har været en omgang på Søndre skole hvor 2x36 elever deltog over 2 dage. Det var lidt af en sæk lopper, da det var tale om 6. klasser. Lidt for unge til at sidde stille i 4 timer.

Der har været et længere forløb på Ørum skole, hvor 3 instruktører lavede et forløb på 4x4 timer. Her lærte eleverne at spille bridge!


Der er et par kurser i kalenderen, på Overlund skole 3 dage og 1 dag i Bjerringbro, hvor Bjerringbro bridgeklub stiller med hjælpere. Vi håber, at vi kan trække lidt på hjælperne til de næste kurser.


Hvis DU har lyst til at komme på listen, kan du melde dig til Niels eller skrive dig på via hjemmesiden.


Månedens lovstof:

Kulørsvigt: Det kan ske for alle, at man får fat i et forkert kort. Der er to former for kulørsvigt:

Ikke etableret kulørsvigt: Kulørsvigten opdages inden den fejlende eller dennes makker spiller ud eller til i det næste stik, og kulørsvigten rettes. Det forkerte kort bliver strafkort, som TU-lederen forklarer reglerne om, når denne tilkaldes.

Etableret kulørsvigt: Fejlen opdages efter den fejlende eller dennes makker har spillet ud til næste stik. Denne kulørsvigt kan ikke rettes! Her bliver tale om overførsel af stik. Hvis den spiller, der begik kulørsvigten vinder stikket, overføres dette stik til modstanderen. Hvis det fejlende par vandt yderligere stik, overføres mindst et stik til modstanderne. Dette afgøres af den altid tilkaldte turneringsleder!

TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.



Månedens spil fra Torben Dalsgaard-Hansen. Både meldinger og lidt spilleteknik! Tak for det.


Rent HP-mæssigt er V ikke stærk nok til at springe til 3, men den ekstra spar retfærdiggør springet. Nu får Ø julelys i øjnene, for der må mindst være 6 og måske 7 i kortene. Så Ø går til nettet med 4ut og får 2 esser plus trumf dame. Hvis V også har hjerter K konge må 7 være en fin kontrakt, så Ø fortsætter med 5ut (der garanterer alle esser plus trumf dame). V har ikke ekstra til sine meldinger, men viser lige ruder K på vejen. Nu står Ø af i 6.

Nu skal du ro 6 hjem efter udspil af trumf. Da det er parturnering, vil man jo gerne have alle 13 stik. Det ekstra stik skal komme fra hjerterfarven.

Der er to muligheder: knibe, eller trumfe farven god.

Knibningen er 50% mens der er 86% chance for at få 2 hjerterstik ved at trumfe farven god (vinder med K blank, farven 3-3 eller 4-2) 

Så i stik 2 spiller man hjerter til E og trumfer en hjerter højt hjemme.

Med indkomst til bordet på spar B og ruder og klør E får man let rejst farven.

Alle 4 spilførere i A-rækken fik 12 stik.

Både dem der havde forvildet sig i 7, og dem der havde satset på 6 ut.

Så 6ut gav en ren top, hvor det burde have givet en ren bund!



Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til Niels Andreasen: nielsa55@gmail.com


Nyhedsbrev nr. 1, oktober 2018

Nyt med et nyhedsbrev:

Klubben vil fremover informere medlemmerne via et nyhedsbrev, der udkommer ”efter behov”. Nyhedsbrevet kan hentes fra hjemmesiden under bjælken ”NYHEDSBREV”. Vi opfordrer medlemmerne til at komme med kommentarer til de emner, der bliver taget op.


Fra bestyrelsen og udvalg: 

Husk at I selv skal tage Dansk Bridge med hjem. Bladet ligger fremme i klublokalet.

Såfremt du har lyst til at være substitut og endnu ikke står på hjemmesidens substitutliste i VnB, kan du tilmelde dig på:

www.mbridge.dk/4396. Det er et tilmeldingsprogram, som for fremtiden skal bruges ved tilmeldinger til turneringer, arrangementer m.v. Såfremt du har problemer med at bruge programmet, så henvend dig til et medlem af bestyrelsen.


Fra turneringslederne:

Hvis I opdager fejl i turnerings-regnskaberne, skal I selv kontakte modstanderne i det pågældende spil og få deres accept af fejlen. Ret derefter henvendelse til turneringslederen på mail. Oplys spilnummer og fejl samt at fejlen er accepteret af modstander.


Kursisterne onsdag aften:

Det nye kursushold for begyndere er startet godt op. 1. aften var der 13 mødt op, og der er nu tilmeldt 16 nye bridgespillere, der har lyst til at prøve kræfter med spillet. Det er vigtigt for undervisning og spil, at antallet passer med fyldte borde. Derfor er der nu også mulighed for at tilmelde sig som ”kursussubstitut” onsdag aften på: www.mbridge.dk/4396 .


Skolebridge:

I det netop startede skoleår har vi afholdt 2 introkurser på Mammen friskole og Søndre skole i Viborg.

På Søndre skole var der lidt problemer med at få hjælpere nok. Det er vigtigt for gennemførelsen, at vi er nok.

Har du lyst til at hjælpe de unge med at spille bridge, kan du melde dig som hjælper på: www.mbridge.dk/4396


Turneringer og kurser:

  • Sølvturnering i Hobro d. 28.10. Senest tilmelding 21.10.
  • Sølvturnering Skals 4.11. Senest tilmelding 22.10.
  • Sølvturnering i Hammel d. 11.11. Senest tilmelding d. 28.10. Opslag på tavlen i vores klublokale.
  • Husk allerede nu at sætte x i din kalender d. 25.11. til Jørgen Dissing Cup.
  • Støt Brysterne turnering d. 19.1. i vores klublokale. Tilmelding til Ingelise Bragh. Pris 100 kr. Går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.
  • Vi planlægger internt kursus for klubmedlemmer d. 26.1. 2019.


Månedens spil:

Her indsættes et sjovt spil fra et af medlemmerne af klubben. Alle medlemmer opfordres til at sende et spil fra en turnering, der har en god eller sjov pointe.

(Angiv spilledato og spilnummer, skriv meldeforløb og kommentarer til spillet. Hvert spil, der offentliggøres, honoreres med vin/gavekort).


Månedens lovstof:

Det sker ofte, at spilfører spiller ud fra forkert hånd. Her tror mange, at spilfører bare kan rette fejlen uden videre. Det er vigtigt at vide, at denne fejl giver rettigheder for modstanderne. En af modspillerne kan acceptere udspillet. Modspilleren til venstre for det fejlagtige udspil kan acceptere udspillet. Modstanderen til højre kan, med et nik til makker, tilkendegive at udspillet accepteres. Der må IKKE diskuteres, hvorvidt modstanderne skal acceptere eller ikke.


TILKALD ALTID TURNERINGSLEDEREN VED UREGELMÆSSIGHEDER.

Læg altid dit systemkort uopfordret på bordet ved spillets begyndelse.

Alle henvendelser vedrørende nyhedsbrevet sendes til Niels Andreasen: nielsa55@gmail.com





Opstart

                                               



Nyhedsbrev nr. 14
  1. Siden sidst
  • Åbent hus - både før og efter sommerferien - har været en meget stor succes. Vi mindes ikke, at der nogensinde har været så stor tilslutning til disse arrangementer. Det giver stemning, træning og også - hvilket bestemt ikke skal undervurderes - godt samvær på tværs af klubber og handicap!
  • Umiddelbart inden sæsonstart holdt bestyrelsen møde med de turneringsansvarlige.

Det var et fint og konstruktivt møde hvor der blev lagt sidste hånd på planlægningen af de enkelte turneringer. Der blev fra turneringsansvarlige fremsat ønske om en intern fællesturnering. Det er derfor besluttet at afholde denne 27/1-24. Mere om denne senere.

  • Samtlige klubber er kommet godt fra start. Der er ”fuldt hus” alle spilledage og det lader til at det kører som det skal, og selvfølgelig med de helt naturlige bump der er på enhver vej. Derfor stor ros og tak til alle, der får turneringerne til at fungere.
  • I begyndelsen af august afholdtes - med stor tilslutning fra medlemmerne -  internt kursus for let øvede. Stor tak til kursusholderne - Flemming Deleuran og Torben Dalsgaard for et inspirerende og veltilrettelagt kursus. Det kunne måske godt blive en årligt tilbagevendende begivenhed.
  • I weekenden 16/17 september afholdt DBF for første gang DM - åbent par. Der blev spillet i rækkerne Superligaen 1. og 2. division. Vi var vært for 2. division vest. Viborg Ny var repræsenteret af tre par og klarede sig fint gennem turneringens to dage. Der var stor ros til klubben for et rigtig veltilrettelagt arrangement.
  • K2 Kursisterne fra sidste år fortsætter på K2 der er p.t. 18 medlemmer, der også i det store hele samtidig spiller turnering en eller 2 dage om ugen. Det giver god træning til undervisningsforløbet.


  1. Fra bestyrelsen
  • Bestyrelsen har et ønske om at hjemmesiden ikke kun skal være et sted, hvor man tilmelder sig til turneringer eller ser, hvad resultatet af ens spil er. Derfor modtager vi meget gerne indlæg fra alle, som kunne have noget på hjerte og som indholdsmæssigt kan egne sig til nogle linjer på hjemmesiden eller i et nyhedsbrev.
  • Vi er som tidligere nævnt en næsten hel ny bestyrelse, men vi arbejder rigtig godt sammen. Opgaverne er fordelt så alle har deres ”område” at varetage. Vi har opfordret jer medlemmer til at komme med konstruktiv kritik, hvis I mener vi kan gøre ting bedre eller anderledes. Vi har ikke hørt et eneste surt opstød fra nogen det vil vi gerne takke for i troen på, at vi gør det bedste, vi kan for at vi alle kan føle os godt tilpas i klubben. Men kom gerne med jeres kommentarer vi vil behandle enhver henvendelse seriøst.
  • Bestyrelsen har et ønske om flere uddannede turneringsledere. Interesserede kan havende sig til formanden, som vil undersøge mulighederne for oprettelse af kursushold.
  • Kontingentindbetaling: Frist for indbetaling var 30/9-23. Hvis man er i tvivl om hvor meget (eller hvor lidt) man skal betale, kan man henvende sig til Annemarie. Der er stadig nogle der endnu ikke har betalt.
  • Vores klublokale bliver nu shinet op. Lokalet males i uge 42. Arbejdet påbegyndes umiddelbart efter tirsdagens åbent hus.

       

  1. Kommende arrangementer
  • Åbent hus uge 42 - - tilmelding på hjemmesiden. Vi satser på forsat stor deltagelse!        
  • Klubsølv uge 45 - Traditionen tro afvikler DBF klubsølv i uge 45. Turneringen afvikles med samme kortfordelinger overalt i de tilmeldte klubber. Vi spiller som vi plejer, men i netop uge 45 spiller vi også mod par i landets andre bridgeklubber, hvor der spilles på samme tidspunkt.
  • Juleafslutninger det er turneringsledere på de enkelte spilledage, der træffer beslutning om afholdelse af julefrokoster klubben yder ikke det sædvanlige tilskud på 20kr. pr. spiller i stedet tilbydes gratis drikkevarer øl, vin eller vand under spisning. Efter spisning er drikkevarer på egen regning.
  • Juleturnering kun for kvinder traditionen tro - afholdes 5. juledag kl. 12 tilmelding på Mbridge.






  • Der afvikles kredsturnering 6-7/1 - 2024. Vi lægger lokaler til og står for den praktiske del af arrangementet. Kredsen har ansvaret for spilafviklingen. Der vil komme nærmere om dette senere.  Men skulle nogen have lyst til at give en hånd med som hjælper en af dagene, vil det være rigtig dejligt.
  • Som nævnt indledningsvis var der ønske fra turneringsansvarlige om en intern

fællesturnering. Det er derfor besluttet, at denne afvikles 27/1 - 2024. Der vil komme nærmere om denne senere.


  1. En lille anekdote om Love og Etik fra ”Bridge på hjemmebane” af Ib Lundby.

For mange år siden deltag Ib Lundby i en parturnering på Gausdal i Norge. Han og makker var placeret helt i toppen. Ved afsluttende spil var der en lidt hektisk spilstart ved bordet, og i skyndingen havde Ib´s makker, der sad syd, fået fat i kort tilhørende øst. Turneringsleder blev tilkaldt og han dømte middel minus 10% til synderen og plus 10% til modstanderen, der jo var uden skyld.

Ib Lundby skriver: ”Jeg var helt knust - tænk at være så uheldig når det gjaldt allermest. Men pludselig brød den ene af vore norske modstandere ind og foreslog, at min makker tog den rigtige hånd op og at vi lod som ingenting var hændt. Det blev godkendt af turneringslederen, og vi takkede for denne gestus. Det var virkelig fint gjort.

Tre minutter senere kunne vi i stedet for de 18 point, som middel med fradrag kunne have givet, notere et ensomt nul i regnskabet. Vore gavmilde modstandere havde som eneste par i salen meldt og vundet en oplagt lilleslem.

Se, det er faktisk den hyggeligste bund jeg har indkasseret”!



Bestyrelsen ønsker

God efterårsferie -        

BridgeCentral, 25. april 2024