Appel 14-LK-1

Danmarks Bridgeforbunds Appelkomite

Appellen er fra DBf's Jubilæumsturnering, Svendborg, 2014-07-10.
 
Spil 30 
Ø/Ingen
uden
skærm
sp D 8 7 6 3 2
hj E T 9 8 5 3
ru -
kl 5
sp E B
hj B 6
ru E D B 7 4 3
kl B 9 2
sp K T 9 5
hj D
ru T 6 2
kl E 8 7 6 3
  sp 4
hj K 7 4 2
ru K 9 8 5
kl K D T 4
Meldinger
V N Ø S

(NS 5 h)



Resultat
1 stik ØV: 500

Appelkomiteens referat af forløbet

2014-07-13 kl. 13:13  henvender NS sig til DBf's sekretariat pr e-mail:

Som turneringsarrangør henvender sekretariatet sig telefonisk til ØV, hvilket giver anledning til følgende svarmail til NS 2014-07-13 14:47:

Resultatopsamlingen i turneringen skete oprindeligt ved brug af Bridgemate. Imidlertid var turneringen så stor at Bridgemateopsamlingen ophørte med at fungere i løbet af anden halvdel af turneringen. Det var derfor nødvendigt at overgå til at samle resultater ind ved hjælp af slipper. Det pågældende resultat er indsamlet ved hjælp af slipper. Selve slipperne fandtes ikke længere 2014-07-13.

Turneringsarrangørens afgørelse

Afgørelsen er meddelt pr. e-mail 2014-07-13 16:00

Turneringsarrangørens afgørelse er appelleret af NS 2014-07-21.


Tidligere appelinstanser

DBf's Appelkomite er eneste appelinstans når det drejer sig om en afgørelse som arrangøren af en forbundsturnering har truffet.


Afgørelse

Appellen tages til følge.
Scoren rettes til middel plus for begge par.
Depositum returneres.
Appelkomiteens afgørelse er enstemmig.

Begrundelse

NS's appel er ganske vist sket 8 dage efter at arrangøren oprindeligt meddelte sin afgørelse. Imidlertid var denne meddelelse ikke ledsaget af en appelfrist, og da NS senere henvendte sig til arrangøren for at klage over afgørelsen, og appelproceduren derved kom på banen, appellerede NS med det samme. Under disse omstændigheder har Lovkommissionen bestemt at appellen skal betragtes som rettidig, selv om § 255C2 nævner en frist på 48 timer.

NS har henledt opmærksomheden på problemet med resultatet 3 dage efter at turneringen blev spillet. Det betyder at fristen i § X79A er udløbet (en halv time efter turneringens afslutning), men også at fristen i § X79B2 ikke er udløbet (en uge efter offentliggørelsen af sektionens resultat).

§ X79B2 fortæller at en fejl i udregning eller indføring af scoren rettes hvis turneringsarrangøren og turneringslederen begge finder hævet over rimelig tvivl at der er tale om en fejl. I den konkrete situation er både turneringens chefturneringsleder og arrangøren overbeviste om at der er sket en sådan fejl, og Lovkommissionen er også enig i at der er sket en fejl. Reglerne foreskriver altså at fejlen rettes.

Det har vist sig umuligt sidenhen at finde ud af hvilket resultat man var blevet enige om ved bordet.

Uden at det kan fastlægges med 100 % sikkerhed, er det overvejende sandsynligt at fejlen er begået af en official i forbindelse med indtastningen af slippen. Af hensyn til rettelsesfristen i § X79B2 burde slipperne have været gemt i en uge efter turneringen. Det er en fejl som spillerne ikke er ansvarlige for, at dette ikke skete, og at det derfor sidenhen ikke var muligt at referere til slippen for at få bekræftet hvilket resultat der stod på slippen.

De fejl der er tale om, er turneringslederens ansvar (§ 81B, § 81D).

Lovkommissionen skønner at bestemmelserne i § 82C om justeret score hvor begge parter anses for ikke-fejlende, finder anvendelse, idet der er tale om fejl som turneringslederen er ansvarlig for.

Da det ikke er muligt at fastlægge hvad den faktiske score på spillet var, og da Lovkommissionen skønner at deltagerne på ingen måde var skyld i uregelmæssigheden, tildeles begge par middel plus på spillet (§ 12C2).