Vedtægter og klubregler for Otterup Bridgeklub.
§ 1.
Klubbens navn er Otterup Bridgeklub.
Dens hjemsted er Otterup by/Nordfyns kommune.
§ 2.
Klubbens formål er at samle interesserede bridgespillere til regelmæssige spilleaftener for gennem træning, undervisning og turneringsspil at dygtiggøre medlemmerne og fremme kendskabet til og interessen for bridge.
§ 3.
Klubben er tilsluttet Danmarks Bridgeforbund og demed distikt Fyn. Herigennem er forbundets og distiktets vedtægter gældende for klubben og dens medlemmer. Tillige er klubben tilslttet Mesterpointordningen efter de om denne til enhver tid gældende regler.
§ 4.
Klubben ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer. Formanden vælges på generalforsamlingen for 1 år ad gangen. De øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år ad gangen, således at halvdelen er på valg hvert år.
Bestyrelsen konstituerer sig selv med næstformand, kasserer og sekretær. Den er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne er til stede. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.
Ved vakance kan den tilbageværfende bestyrelse udpege en eller flere stedfortrædere, som fungere for resten af den eller de pågældendes valgperiode.
Generalforsamlingen vælger hvert år 1 revisor og 1 revisorsubleant, bege for 2 år, således at der altid er 2 revisorer og 2 revisorsuppleanter.
§ 5.
Bestyrelsen nedsætter et spill -og PR udvalg på 3 medlemmer til at tilrettelægge og lede turneringerne samt sørge for bedst mulig kontakt til pressen med henblik på at skabe propaganda for klubben og bridge i det hele taget. I dette skal der være mindst 1 bestyrelsesmedlem.
Bestyrelsen nedsætter en turnerings komite på 3 medlemmer, hvoraf mindst 1 skal være medlem af bestyrelsen. Komiteen er klubbens lov-og regelfortolkende udvalg.
§ 6.
Klubbens regnskabsår er 11. april – 10. april.
§ 7.
Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i april måned på klubbens sidste ordinære spilleaften.
Dagsordenen skal indeholde følgende:
- Valgt af dirigent.
- Formandens beretning.
- Aflæggelse af årsregnskab.
- Forslag.
- Valg af formand.
- Valg af bestyrelsesmedlemmer.
- Valg af 1 revisor og 1 revisorsuppleant.
- Eventuelt.
Generalforsamlingen skal indvarsles senest 14 dage før afholdelsen. Forslag, der ønskes behandlet, skal indsendes skriftligt til formanden senest 7 dage før generalforsamlingens afholdelse.
Den ordinære generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer, og alle punkter på dagsordenen afgøres ved simpel stemmeflerhed. Undtaget herfra er dog forslag til vedtægtsændringer, som kun kan vedtages med mindst 2/3’s majoritet af de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer, samt forslag om opløsning af klubben, som kun kan vedtages med mindst 2/3’s majoritet af samtlige klubbens medlemmer. Såfremt et forslag om klubbens opløsning vel opnår tilslutning fra 2/3 af de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer, men ikke tilslutning fra 2/3 af samtlige klubbens medlemmer, indkaldes med mindst 7 dages varsel til en ny generalforsamling, hvor forslaget da, uanset antallet af fremmødte medlemmer, kan vedtages med 2/3’s majoritet af de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, såfremt bestyrelsen finder det påkrævet eller inden 1 måned efter at mindst 1/3 af klubbens medlemmer med angivelse af dagsorden og eventuelle forslag har fremsendt skriftligt ønske herom. Skriftlig afstemning kan altid forlanges.
§ 8.
Klubkontingent og spilleafgift samt betalingsterminer fastsættes af bestyrelsen.
§ 9.
Bestyrelsen kan bevilge kontant tilskud til hel eller delvis dækning af omkostninger i forbindelse med medlemmernes deltagelse i turneringer, som arrangeres af Danmarks Bridgeforbund.
§ 10.
Andet kortspil end bridge er ikke tilladt. Der må ikke spilles om penge i klubben.
§ 11.
Bestyrelsen godkendeer optagelse i klubben. Indmeldelse i klubben er økonomisk bindende for hele sæsonen - dog kan bestyrelsen tillade udmeldelse efter ½ sæson, når omstændighedene taler for det.
Et medlem, der i en periode ikke ønsker at deltage aktivt i klubbens turneringer, kan forsætte som passivt medlem af klubben. Der betales et nedsat kontigent for passivt medlemskab.
§ 12.
Særlige bestemmelser for medlemmernes pligter og rettigheder samt ordensregler er angivet i den på generalforsamlingen vedtagne ”klubregler for Otterup Bridgeklub”.
Passivt medlemskab giver ret til deltagelse klubbens generalforsamling og festlige arrangementer.
§ 13.
Såfremt et medlem ekskluderes af anden grund end kontingentrestance eller idømmes karantæne, skal der ske indberetning af forholdet gennem kredsbestyrelsen til Danmarks Bridgeforbund.
§ 14.
I tilfælde af klubbens opløsning, hvilket kun kan vedtages af en generalforsamling (se § 7), overgår en eventuel formue til Danmarks Bridgeforbund eller til velgørende formål.
OooOOOooo
Disse vedtægter er vedtaget på generalforsamlingen den 24. april 2012.
Helge Christensen
Formand.
Klubregler
for
Otterup Bridgeklub
§ 1 Formål
Formålet med dette reglement er:
at sikre god tone og orden mellem spillerne under afvikling af turneringer arrageret af klubben,
at hjælpe spillerne til at forstå de turneringsansvarliges dispositioner
at hjælpe de turnerinsansvalige med at disponere rigtigt og ensartet ved afvikling af turneringer.
§ 2. Spilletid
Klubbens spilledag er tirsdag. Der startes på alle spilledage kl. 18.30 og sluttes ca. kl 22.30 - 23.00 medmindre andet er meddelt.
Sæsonnen starter første tirsdag i september og slutter sidste tirsdag i april. Ved sæsonstart fremlægger klubbens spilleudvalg en plan over
sæsonnens turneringer, hvoraf deet fremgår hvilke dage der spilles.
Generelt spilles der ikke på helligdage, i ugen før jul samt mellem jus og nytår.
§ 3 Turneringsafvikling:
Turrneringsledelse:
Det af bestyrelsen nedsatte spilleudvalg har ansvaret for tilrettelægse og afvikling af klubbens turneringer.
Spilleudvalget udpeger turnerings turnerinsleder (e ).
Turneringskomite:
Den af bestyrelsen nedsatte turneringskomite fungerer som klubbens lov og regel fortolkende udvalg. Den fungerer efter retningslinierne
i klubhåndbogen 6.8.1. Fortolkningen af love og regler. Turneringskomiteen træffer afgørelse i de tilfælde, hvor en turneringsledeerafgørelse appeleres af spillerne.
En appel indgives gennem turneringslederen. Denne skal orienteres om , at der indgives appel inden de implicerede forlader spillelokalet og senest ½ time efter spillets afslutning. Turneringskomiteen skal orienters af bege parter, inden den træffer sin afgørelse. Turnerinskomitens afgørelse kan appeleres videre til
distriktets lov- og regelfortolkende udvalg. Her betales der depositum, og kendsgerningerne fastlægges af DBF´s appelformular.
Etik og etikette:
God etikette før, under og efter spillet forventes af medlemmerne. Enhver spiller bør ved sin optræden tilstræbe, at alle får størst mulig glæde ved turnerings-
bridge og ved klublivet i øvrigt. Det kan nævnes, at det er uetisk at irettesætte eller belære såvel makker som modsillere under og efter spillet. Det samme
gælder tegn eller mishagsytringer, der tilkendegiver tilfredshed eller utilfredshed med en melding, et udpil eller et spillet kort.
Uregelmæssigheder:
Turneringslederen skal tilkaldes, så snart opmærksomheden er henledt på en uregelmæssighed. Tilkaldelse af turneringslederen skal ske stilfærdigt, idet det
er en naturlig del af turneringens korrekte afvikling. Der må ikke meldes eller spilles videre, før turneringslederen har truffet en afgørelse.
Uregelmæssigheder under meldinger og spil må ikke afgøres af spillerne selv. Turneringslederen skal altid tilkaldes, så uregelmæssighederne kan blive
rettet ensartet og i overenstemmelse med regler og love.
Tidsoverskridelser:
I klubbens parturneringer er der afsat 7 minutter pr. spil samt 2 minutter til rundeskift. Der gives signal 5 minutter før rundeskift og ved rundeskift.
I tilfælde af at spillet ved et bord ikke er afsluttet ved signal for rundeskift, er der tidsoverskridelse for begge par ved bordet. Ved et pars første
tidsoverskridelse gives parret en advarsel. Ved efterfølgende tidsoverskridelser samme aften tildeles parreet strafpoint. I en normal parturnering er
der fradrag på 2 point pr. runde. Ved andre udregningsmetoder fastsættes antallet af strafpoint ved turneringens start.
I klubbens holdturneringer er der afsat 7 minutter pr. spil. Ved overskridelse af tiden for en halvleg med mere end 5 minutter fradrages der 1 kp for begge
hold.
Når turnerings lederen tilkaldes ved en uregelmæssighed, kan der gives ekstra tid til dette bord, ligesom turneringslederen selv skal have lejlighed til
at afslutte runden på normale vilkår.
§ 4 Subsitutter:
Fremskaffelse af subsitutter:
Det påhviler ethver medlem, der er forhindret i at møde på en spilleaften selv at skaffe subsitut. I de tilfælde hvor det viser sig umuligt, vil klubbens
subsitutleder være behjælpelig.
Ved anmodning om hjælp med at skaffe en substitut, er klubbens subsitutleder frit stillet og kan indsætte en hvilken som helst substitut, respektivt
kan der ændres i turneringsformen, eller der kan aflyses.
Afbud og anmodning om hjælp med at skaffe subsitut skal meddeles subsitutlederen så tidlig som muligt og princip ikke senere end dagen før, der
skal spilles.
Forpligtigelse over for substitut:
Når et medlem sender substitut betales den normale servering for denne i pausen.
§ 5 Justering af score ved substituering:
Parturnering:
Såfremt der kun er substitut for en spiller i et par, foretages der ingen justering.
Såfremt begge spillere i et par er substitutter, justeres scoren, hvis den er over middel, ned til middelscore.
Når den pågældende turnering er afsluttet, ændres scoren til gennemsnittet af det substitueredde pars score, hvis det har betydning for evt. præmie
til parret eller for parrets op- eller nedrykning til anden række, men kun såfremt det substituerede par selv har spillet over halvdelen af runderne i
turneringen.
Der justeres ikke i scoren for de par, der møder et par med substitutter.
Holdturnering:
Der justeres ikke i resultatet, hvis der kun er en substitut, eller hvis der er en substitut i hvert af holdets par.
Hvis et helt par eller begge par et hold er substitueret, justeres en evt. score over middel ned til middel. Når den pågældende turnering er afsluttet,
ændres scoren til gennemsnittet af det substituerede holds score, hvis det det har betydning for evt. præmie til holdet eller for holdets op- eller
nedrykning til anden række, men kun hvis holdet har spillet over halvdelen af runderne i turneringen uden justering af modstanderholdet. Men hvis
det efter turneringen viser sig, modstanderholdet med gennemsnittet af dets øvrige kampresultater vil modtage præmie eller rykke op, justeres
til dette gennemsnit.
Enkeltmands turnering:
I første omgang justeres scoren ned til middel. Efter turneringen justeres til den ordinære spillers gennemsnitsscore af de øvrie runder, såfremt
det har betydning for præmiering, forudsat at den ordinære spiller selv har spillet over halvdelen af turneringens runder. Der justeres i scoren
for de øvrige spillere.
Udeblivelse:
Såfrems et par udebliver uden afbud, tilkendes parret i en parturnering 0 points. Dette gælder også, hvis et par ikke kan stille op på grund af den
ene spillers udeblivelse. I en holdturnering tildeles et hold 0 kp, hvis holdet ikke kan stille op på grund af en eller flere spillers udeblivelse.
I en parturnering udregnes regnskabet ud fra det normale antal par i rækken. I runden mod det udeblevne par tildeles et par 60% score eller
gennemsnittet af parrets score i spilledagens øvrige runder, hvis dette gennemsnit er over 60%.
I en holdturnering vinder modstanderholdet uden kamp. Antallet af kp fastsættes after turneringen ud fra det højeste af nedenstående alternativer:
a. 17 kp.
b. gennemsnittet af, hvad der i turneringen er scoret mod det udeblevne hold.
c. gennemsnittet af, hvad holdet selv har scoret i turneringens øvrige kampe.
I tilfælde af force majeure kan bestyrelsen tildele det udblevne par/hold justeret score.
§ 6. Mesterpoint
Fordelingen af en aftens mesterpoint sker på grundlag af den opnåede score inden justering.
§ 7. Opløsning af ligestilling:
Hvis 2 eller flere par står lige i en parturnering, er stillingen før sidste spilleomgangs begyndelse afgørende. Hvis der også er ligestilling her, ophæves
ligestillingen ved lodtrækning. Når reglerne om justering af scoren anvendes for de implicerede par, benyttes disse regler inden afgørelsen af ligestillingen.
Hvis 2 eller flere spillere står lige i en enkeltmandsturnering, er stillingen før sidste spilleomgang tilsvarende afgørende.
Hvis 2 eller flere hold står lige i en holdturnering ophæves ligestillingen efter forbundets turneringsreglement.
§ 8. Præmier
Ingen spiller er berettiget til præmie, medmindre han selv har spillet over halvdelen af turneringens runder.
§ 9. Almindelige ordensregler:
Generelt:
Det påhviler medlemmerne at behandle klubbens materielt skånsomt. Specielt bør det undgås at bøje fanerne på kortene i meldekasserne. Tilsvarende
bør det undgås at bøje kortene unødvendigt.
Oprydning:
Efter aftenens spil påhviler det spillerne af rydde op ved det bord, hvor de sluttede spilleet og i øvrigt hjælpe til med oprydningen i henhold til
bestyrelsens anvisninger.
§ 10. Information:
Medlemmerne vil ved opslag i klubben blive underrettet om ændringer i spilletider, kampe mod andre klubber m.m.. Der vil tilsvarende blive orienteret
om distiktets og forbundets turneringer og om tilmelding til disse. Det forventes til gengæld, at medlemmerne ad denne vej selv holder sig orienteret.
Ved sæsonstart udlerveres der en oversigt med navne, adresser, telefonnumre funktionen for bestyrelsen og klubbens "tjenestemænd".
Alle bestyrelsens medlemmer er indstillet på at være til disposition for medlemmerne med råd og vejledning, der kan være med til at fremme
interressen for bridge.
Disse klubregler er vedtaget på generalforsamlingen den 19.04.1994.
Erling Andersen, formand
|