Corona opdatering fra Danmarks Bridge forbund


Opdateret onsdag d. 26. januar 2022


På det netop afholdte pressemøde blev det meddelt, at myndighederne ophæver alle corona-restriktioner gældende fra på tirsdag d. 1. februar. Det betyder, at der fra tirsdag ikke længere er krav om mundbind/visir i bridgeklubber, og samtidig vil DBf ophæve sin anbefaling om coronapas.


Opdateret mandag d. 17. januar 2022

Gældende restriktioner for bridgeklubber


Kravet om mundbind eller visir er forlænget til og med d. 31. januar.  Alle over 12 år skal bære mundbind eller visir, når de opholder sig i lokaler, der ikke er omfattet af nedlukning. For bridgeklubber vil det sige, at alle skal have mundbind eller visir på ved ankomst og afgang, samt når de står op mv. Mundbind/visir må tages af, når man sidder ved bordene.


De gældende regler kan ses på Kulturministeriets side her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19


Bekendtgørelsen kan læses via dette link: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2022/44


Vedr. bridge i forsamlingshuse og selskabslokaler


Vores henvendelse til Kulturministeriet omkring bridge i forsamlingshuse og selskabslokaler er blevet videresendt til Erhvervsstyrelsen. Vi har netop fået svar fra Erhvervstyrelsen, og der gælder følgende:


Et forsamlingshus, selskabslokale mv. kan holde åbent for øvrige arrangementstyper, som eksempelvis til undervisningsarrangementer, hobbyarrangementer eller øvrige arrangementer.


Forsamlinghuse og selskabslokaler er fortsat nedlukket for selskaber som bryllupper, konfirmationer mv., men man må således gerne spille bridge i forsamlingshuse og i selskabslokaler.


Opdateret fredag d. 14. januar 2022

Vedr. bridge i forsamlingshuse og selskabslokaler


Vores henvendelse til Kulturministeriet omkring bridge i forsamlingshuse og selskabslokaler er blevet videresendt til Erhvervsstyrelsen. Vi har netop fået svar fra Erhvervstyrelsen, og der gælder følgende:


Et forsamlingshus, selskabslokale mv. kan holde åbent for øvrige arrangementstyper, som eksempelvis til undervisningsarrangementer, hobbyarrangementer eller øvrige arrangementer.


Forsamlinghuse og selskabslokaler er fortsat nedlukket for selskaber som bryllupper, konfirmationer mv., men man må således gerne spille bridge i forsamlingshuse og i selskabslokaler.


Opdateret onsdag d. 12. januar 2022

Vi afventer stadig efter pressemødet i dag at høre fra Kulturministeriet, hvad genåbningen konkret betyder for f.eks. bridge, der spilles i forsamlingshuse, idet forsamlingshuse tilsyneladende fortsat er lukket frem til den 30. januar.


DBf foreslår de pågældende klubber at gå dialog med de pågældende kommuner om muligheden for at spille eller evt. spille i andre lokaler, der ikke er omfattet af nedlukning i en periode. Vi opdaterer naturligvis denne side, så snart vi ved mere. Vi vil også rette henvendelse til Kulturministeriet for at høre, om der må spilles bridge i forsamlingshuse.


Opdateret onsdag d. 5. januar 2022

Afsnittet er yderligere opdateret d. 5. januar kl. 14.10


Der er her onsdag den 5. januar 2022 modtaget besked fra Kulturministeriet om, at anbefalingen fra før jul om at indstille foreningsaktiviteter frem til den 5. januar ikke længere er gældende. Der gælder derfor ingen særlige opfordringer til foreningslivet om ikke at afholde eller deltage i aktiviteter. Dog opfordres der stadig til at overholde sundhedsmyndighedernes generelle smitteforebyggende råd om smitteforebyggelse. Se mere på https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Generelle-raad.


Klubbridge


Der er ingen restriktioner – bortset fra brug af mundbind og visir frem til og med den 15. januar 2022, når man går ind og ud af bridgelokalet, og bevæger sig rundt, går på toilettet etc. Mundbindet kan tages af, når man sidder ved bridgebordet. Bemærk dog, at frem til og med d. 15. januar er visse lokaler omfattet af nedlukning.


Vi er klar over, at den nuværende smittesituation giver anledning til bekymring hos nogle medlemmer. DBf anbefaler fortsat klubberne at bede om coronapas hos deres medlemmer for at skabe trygge rammer og minimere risikoen for smittespredning.


Vi opfordrer yderligere til, at klubberne er fleksible ift både medlemmer, der vil spille og ikke spille.

Nogle muligheder er:


Åbent hus-turneringer uden mødepligt.

Parturneringer med 0 som middel. På den måde vil et par kunne blive væk en eller flere gange, uden at fraværet går ud over parrets placering i turneringen.

"Uendelige" turneringer, eventuelt som monrad. Disse turneringer kan afbrydes når som helst, når corona-situationen tillader, at klubben går tilbage til det ordinære turneringsprogram.

Klubben kan også vælge at spille på nettet i en periode. DBf har aftaler med både BBO og RealBridge, som giver mulighed for at spille på disse platforme. På RealBridge er der tildeling af danske mesterpoint og handicapjustering. Læs mere om spil på nettet her.

Endvidere arrangerer DBf Danish Dynamite-turneringer på BBO, hvor alle er velkomne uanset spillestyrke. Turneringerne koster 1,25 dollars (cirka 8 kroner) pr. spiller og afvikles kl. 20 hver aften, i hvert fald hele januar. Der er danske mesterpoint på spil i Danish Dynamite. Læs mere her.

Smitteopsporing og test

Med hensyn til at blive PCR-testet, så anbefaler DBf, at klubberne følger Sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at lade sig PCR-teste i følgende situationer:

hvis man har symptomer på COVID-19,

hvis man har en positiv hurtigtest/selvtest,

eller hvis man er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus.

I øvrige situationer kan det være en god idé at blive testet med en hurtigtest. Læs mere om tests her: https://www.sst.dk/da/corona/hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/hvornaar-anbefales-test.

Opstår der en smittesituation vil vi anbefale, at klubben kontakter smitteopsporingen. Er man smittet, nær kontakt eller i tvivl om man er nær kontakt, så ring på tlf.: 3232 0511 eller læs mere her: https://stps.dk/da/kontakt/hotlines-vedr-covid-19/

Læs mere om de gældende regler og generel information her på Kulturministeriets hjemmeside: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19


Opdateret torsdag d. 30. december

DBf har i dag rettet henvendelse til Kulturministeriet om status og anbefalinger vedrørende foreningsaktiviteter efter den 5. januar 2022. I hører nærmere, så snart der er nyt, men formentlig først i begyndelsen af næste uge.


I lyset af corona-situationen overvejer en del klubber måske at spille online i en periode. DBf har aftaler med både BBO og RealBridge, som giver klubberne mulighed for at arrangere turneringer på disse platforme. I kan se, hvordan I spiller på nettet her.


Hvis din klub ikke tidligere har spillet online, kan du kontakte sekretariatet på 4847 5213. Vi er tilbage mandag den 3. januar. Hvis der er behov, vil DBf også arrangere kurser i at oprette og afvikle turneringer på nettet. Nærmere information følger på hjemmesiden.


Opdateret mandag d. 20. december

Vi har her til eftermiddag været til møde i Kulturministeriet, som desværre ikke gav meget nyt. Nedenfor vil vi forsøge at give dig et overblik over de restriktioner og tiltag, der kan have betydning for bridgeklubber.


Vi anbefaler stadig, at bridgeklubber følger myndighedernes opfordring med at holde lukket for fysisk bridge indtil d. 5. januar.


Mere information:


Kulturministeriets Q/A: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19


”Bekendtgørelse om forbud mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter, krav om mundbind m.v. og coronapas på Kulturministeriets område i forbindelse med håndtering af covid-19”: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/2484


Alle gældende råd og regler: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler



Restriktioner og tiltag

Må vi spille bridge i klubberne?


Ja, det frivillige foreningsliv er ikke lukket ned, men vi anbefaler, at I følger myndighedernes opfordring og holder lukket for fysisk bridge indtil d. 5. januar 2022.


Nogle klubber spiller dog bridge i lokaler, som er nedlukket. Hvis I er i tvivl, om det er tilfældet for jer, anbefaler vi, at I kontakter spillestedet.


Nedlukningen af disse lokaler gælder indtil d. 17. januar 2022. Se hvilke lokaler det drejer sig om under Idræt og Fritid på denne side: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler



Krav om mundbind eller visir


Indtil d. 17. januar er der krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig i lokaler, der ikke er omfattet af nedlukning. For bridgeklubber vil det sige, at alle skal have mundbind eller visir på ved ankomst og afgang, samt når de står op mv. Mundbind/visir må tages af, når man sidder ved bordene.

Opdateret lørdag d. 18. december

Som forventeligt blev indstillingen fra Regeringen om skærpede og nye corona-restriktioner godkendt i går i Epidemiudvalget. Det betyder, at restriktionerne træder i kraft fra søndag d. 19. december kl. 8.00.


Vi afventer stadig udmøntningen af de endelige retningslinjer fra Kulturministeriet, og vi er indkaldt til møde i ministeriet på mandag d. 20. december.


Vi har dog allerede nu modtaget en opfordring fra Kulturministeriet om at indstille alle foreningsaktiviteter indtil d. 5. januar 2022. Formuleringen fra Kulturministeriet er som følgende:


"Endelig vil der gælde en opfordring i foreningslivet, herunder for idrætsaktiviteter i foreningsregi, om ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter i juleferien. Opfordringen gælder indtil d. 5. januar 2022".


Der er således ikke tale om et krav, men en opfordring, som også er drøftet i forbundets hovedbestyrelse. DBf anbefaler klubber at følge opfordringen og dermed indstille alle fysiske bridgeaktiviteter til d. 5. januar 2022.


Ydermere indføres der krav om brug af mundbind og visir i lokaler på Kulturområdet, som ikke er omfattet af krav om nedlukning. Det omfatter bl.a. lokaler, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, herunder bridgeklubber, hvor alle over 12 år skal bære mundbind eller visir.


Kulturministeriet vil snarest muligt lægge en opdateret version af Kulturministeriets Q&A om restriktioner på hjemmesiden, som afspejler de nye restriktioner og opfordringer, ligesom vi naturligvis vil opdatere her på siden.


Kulturministeriets Q&A om restriktioner finder I her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19.


Vi afventer eventuelle yderligere præciseringer på mødet på mandag.


Har I spørgsmål er I velkommen til at ringe til Udviklings- og klubkonsulent Louise Pedersen på tlf.: 9363 8117 eller sekretariatet på tlf.: 4847 5213 (mandag-onsdag kl. 9.30 – 14.30)


Sæsonstart 2021/22


En ny bridgesæson er nærmer sig med hastige skridt. De sidste halvandet år har sat sine

tydelige spor i samfundet og i bridgeverdenen. Nu ser det heldigvis ud til at lysne og

statsministeren har meddelt at det er slut med store nedlukninger – så vi håber at

bridgesæsonen 2021-22 bliver som vi kender den – og måske bedre.

I skrivende stund er der ikke nogen corona-restriktioner bridgeklubber skal tænke over, da

mundbind/visir, afstands- og arealkrav samt krav om coronapas alle er udfasede.

Men for at sikre en tryg og god sæsonstart for alle, opfordrer vi dog både klubber og

medlemmer til at følge sundhedsmyndighedernes generelle råd:

1. Bliv vaccineret

2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer

3. Hold afstand

4. Luft ud og skab gennemtræk

5. Vaske dine hænder tit eller brug håndsprit

6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Læs altid sundhedsmyndighedernes regler og restriktioner her: https://coronasmitte.dk/

På vores side ’Bridge og corona’ prøver vi at samle stort og småt for bridgeklubber:

https://www2.bridge.dk/Default.aspx?ID=25019

Kulturministeriets retningslinjer findes her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivetunder-covid-19 og her: https://kum.dk/aktuelt/nyheder/afstands-og-arealkrav-ophaeves

Sekretariatet sidder naturligvis også klar ved telefonerne og på mail vedr. spørgsmål om

corona






Se nedest på siden, hvis du er testet positiv for COVID-19




Se følgende link til infografik ang. forebyggelse af smitte:

               

       

       Hensigtsmæssig adfærd i hverdagen

BridgeCentral, 5. marts 2023