Nyt fra bestyrelsen

SparK, beretning 2022-23

SparKs stiftende generalforsamling fandt sted den 23. juni 1969, dvs. klubben er nu 53 år og 10 måneder gammel. Den første tid var der slet ingen formand. Klubben blev ledet af et forretningsudvalg: Sekretær Henning Hyllested, kasserer Inga Lund, og turneringsleder Per Eskesen. Navne som mange stadig husker. Der er noteret 10 medlemmer på bagsiden af vedtægtsudkastet.

Klubben blev etableret med det formål at ”optræne medlemmer til at spille egentlig turneringsbridge”.  Det er siden ændret til det nuværende ”at samle interesserede bridgespillere til regelmæssige spilleaftener for gennem undervisning, træning og turnering at dygtiggøre medlemmerne, herunder fremme kendskabet og interessen for turneringsbridge”. Siden da har klubben domineret ikke blot Esbjerg, men hele distrikt Syd, og jævnligt spist kirsebær med de endnu større og stærkere klubber med mange flotte resultater, bl.a. med et danmarksmesterskab i klubhold.

Tidens ugunst, om det så skyldes konkurrencen fra SoMe og de talrige muligheder for digital underholdning, eller om det skyldes alle mulige andre årsager, har ramt bridgeklubberne hårdt. Oven i hatten ramte også Coronaen os hvor det gjorde ondt. Medlemstallet faldt, flere klubber har måttet lukke. SparK har post-corona kæmpet for at holde os på 16 par og forsøgt at skrabe 20 par sammen til holdturneringer, men selv det lykkedes ikke i år. Nogle er rejst til København, nogle holder pause, nogle har ikke tid, der er mange årsager. Vi har måttet være glade for at være stabilt på 16 par.

Også Lille Klør har mærket tilbagegangen, og den tanke om sammenlægning, som længe har været et samtaleemne, blev i løbet af sæsonen til et konkret, gennemarbejdet forslag fra de to bestyrelser. Der er gjort et stort stykke arbejde i styregruppen, og det har udmøntet sig i de 4 dokumenter der har været rundsendt: Fusionsredegørelse som skitserer baggrunden, Fusionsplan med bl.a. økonomisk oversigt, Forslag til vedtægter, og Forslag til klubregler. Lille Klør vedtog forslaget i mandags med stemmerne 63 for, 3 imod, og jeg håber vi tilslutter os vi når punkt 5.

Sportsligt, resultatmæssigt, har der også været smalhans i år. Der har været nogle spredte lyspunkter hvor SparK spillere strålede, det var mest i forskellige parturneringer. Ingen nævnt, ingen glemt. Holdturneringerne tager vi nedefra:

Kval syd intet hold i år.

Mellemrækken Nis og Lars med Ove, Kim og nogle nordjyder - #4.

3. div. Vest Henrik og Lars, Bjarne og Kjeld - #6. Clara m juniormakker Leah spiller hos Team Investeringsrådgivning der blev #10.

2. div. Varde med Jørgen og Claus, Børge og Erik blev #12.

DM for klubhold: Efter at have vundet distriktsmesterskabet tog Ove og Steen samt Palle og Clara til København, hvor de blev #8.

Når man skuer lidt fremad, ligger det klart, at vi skal have fokus på at tiltrække nye spillere. Vi skal hver især propagandere, lokke naboen eller kollegaen til begynderbridge. Vi skal også forsøge at trække de spillere, som tidligere har været aktive i klubben, tilbage i turneringerne. Og det er vigtigt at fastholde de nybegyndere som har været inde at snuse til bridgen. Med en organiseret indsats vil vi kunne holde bridgen stærk og levende i Esbjerg, og bevare torsdag aften i Esbjerg som stedet hvor man får sig "et ordentligt spil kort".

                       Palle Holm Pedersen, formand, 27. april 2023



Bestyrelsesmøde i SparK, 31. maj 2022 kl. 1630 på Strandby.


Formanden bød velkommen, især til Bjarke. Bestyrelsen var fuldtallig, konstituerede sig som hidtil, idet Bjarke efterfølger Johann.


  1. Referat fra generalforsamlingen 29. april   endnu ikke klar.
  2. Regnskab for EBC endnu ikke klar. Lars oplyste at EBC har repræsentantskabsmøde i august, dato pt. ukendt.
  3. Klubhold 2022: Bestyrelsen har besluttet følgende:


Bestyrelsen udtager 1 hold (SparK 1), som får betalt indskud og forplejning til alle runder. Såfremt holdet kvalificerer sig til landsfinalen, betaler vi endvidere et tilskud til øvrige udgifter, som svarer til størrelsen på indskuddet. Transport og evt. overnatning står holdet selv for.


Medlemmerne kan derudover frit tilmelde hold som SparK 2, 3 osv., for egen regning.


Hvis udpegede par eller spillere melder afbud, vælger bestyrelsen substitut-par/spillere. Spillere og subber skal være aktive spillere i SparK. Hvis SparK 1 ikke kvalificerer sig videre, men et andet SparK hold gør, overtager dette hold (det bedst placerede SparK hold) tilskuddet.


Der udtages altså som udgangspunkt 1 hold, som støttes hele vejen igennem evt. indledende, distriktsfinale og landsfinale, mad og indskud betalt, og - såfremt det kvalificerer sig til landsfinalen et kontant tilskud svarende til indskuddet.

Da der imidlertid er kommet en donation på 2000 kr. til klubhold, vælger vi i 2022 at støtte 2 hold. Donationen på 2000 kr. gives som tilskud til det hold som måtte kvalificere sig til landsfinalen. Med støtte fra rankinglisten udtog bestyrelsen følgende:

SparK1: Steen & Ove + Palle & Clara. SparK2: Kjeld & Bjarne + Lars & Nis. Grundet afbud fra Kjeld spiller Bjarne I stedet med Lars U.

Distriktsfinale er 18/9 i Varde, landsfinale i Odense, form. oktober. Formanden kontakter spillerne.

  1. Opgaver internt: Clara overtager opsætning af oprydningslisten, og minder oprydderne om at de har tjansen. Bestyrelsen i øvrigt hjælpes ad med at lukke og låse af.
  2. Skal vi spille i efterårs-/vinterferie mm hvor det kan ligge tungt m subber: Ja.
  3. Kursusbehov: Bjarke skal på BC3 kursus, f eks onsdag uge 28 i Svendborg, eller sidemandsoplæres, evt. via Ulla. Gerne på TU leder kursus, måske efter nytår. Clara starter op som tu-leder i klubben, med support fra Henrik.
  4. Spillere næste sæson: Optaltes til 15 sikre/så godt som sikre par; det ideelle vil være at lukke ved 16 par eller arbejde på at komme op på 20 par.
  5. Lokaler: Intet nyt om Tobakken. Vi skal indtil videre forblive på Strandby, selv om det er ærgerligt at der ikke er plads til større turneringer, holdturneringer m. åben/lukket rum osv. Vi håber at få rådighed over et kontor. Emnet sammenlægning og egne lokaler holdes indtil videre på lavt blus. Lige nu har vi i Esbjerg hverken penge eller ildsjæle til en opgave i den størrelsesorden. Skulle der opstå seriøse problemer med for få spillere, er løsningen at melde sig ind i en anden klub.
  6. Dropin tirsdag aften kører desværre med meget få spillere lige nu, flere ønskes.
  7. Der var enighed om at gå ind for en Esbjerg Turnering med begrænset deltagerantal, f eks 72.
  8. Næste møde: Fastlægges når vi kender datoen for repræsentantskabsmødet i EBC, hvortil alle bestyrelsesmedlemmer bliver inviteret.



Pbv

Palle Holm Pedersen, formand






SparK, beretning 2021-22


Vi har været igennem en tid præget af nedlukning. Både fordi coronaen til tider lukkede hele Danmark ned, og fordi vore lokaler på Tobakken blev lukket ned grundet skimmelsvamp. Op til sæsonstarten i september var vi derfor i en dobbelt usikker situation. Kunne vi mon være så heldige snart at få normale og maske-fri tilstande efter en jammerlig 20-21 corona-sæson? (Nej, ikke det første halve år, viste det sig). Samtidig ventede vi længe på at få at vide hvad kommunen havde tænkt sig at tilbyde os af spillelokaler. Det blev altså her på Strandby, en udmærket midlertidig løsning.


I skal alle have stor tak for jeres tålmodighed i håndteringen af alle corona-restriktionerne. Det var en mega bøvlet tid, og i vinter gav smitterisikoen igen store problemer. Vi er heldigvis kommet godt igennem, og kan nyde normale forhold uden masker. Spændende hvad næste vinter bringer, coronaen er der jo stadig (spørg bare Mette).


Hvad angår overflytningen skylder vi stor tak til EBC og Mette Brøsted, som har stået for det meste. Hos os er det Lars og Henrik der har taget slæbet ligesom de gør med de daglige turneringer, tak for det. Og hvis nogen skulle være nysgerrige: Nej, der sker ikke en skid på Tobakken. Og der er ingen der rigtig ved noget. Så vi tager mindst en sæson mere her på Strandby. Vi er heldigvis eneste brugere her, og skal derfor ikke booke lokalerne dag for dag, som vi skulle på Tobakken.


Det var en stor dag da Johann og Clara trådte ind i bestyrelsen ved sidste generalforsamling. Gennemsnitsalderen dalede samtidig voldsomt. Jeg lovede dem en blød opstart, og jeg håber det er hvad de har oplevet. Flemming Jørgensen kom på besøg og gav dem en introduktion til Bridgecentralen (piece of cake i den alder), og de har haft en enkelt turnering hver. Clara har desuden været på turneringslederkursus. Nu håber vi bare vi kan holde på hende modsat Johann, som vi desværre mister til storbyens herligheder, - men vi håber på mange gensyn.


Det var også en stor dag for alle os madhoveder, da Mette diskede op med alskens godt til juleafslutningen. Måske kan vi håbe på en da capo om 7½ måned


De der skal tidligt op fredag, har haft gavn af at vi har kørt med færre spil og lidt kortere pauser. Man kan så sige at i en turneringsklub burde man egentlig gå den anden vej, spille flere spil, - men så skal vi måske igen overveje at starte tidligere?


Turneringsmæssigt har det været en sæson som resultatmæssigt var meget på det jævne. Coronaen satte også sit præg her, med aflyste weekender, ændrede datoer, masser af subber osv. og festivalen har nu været aflyst to gange, så ingen (guld)medaljer der til Jørgen og Thomas

Henrik havde et hold i 2. division m Lars U, Bjarne og Lars N. De rykkede desværre ned, kun 1,22p fra 9. pladsen. Vardeholdet m bl a Jørgen og Claus fik en mega dårlig start, men stabiliserede sig undervejs og bevarede deres plads i 2. division. 

I 3. division vest havde vi Kjelds hold med Carsten, Bo og Kim med flere som desværre indkasserede en sidsteplads. De må derfor ned i mellemrækken, hvor Nis har været fast bestanddel på Nells hold, som endte midt i feltet.

Jeg havde et kvalifikation syd hold m Johann, Frede, Jørgen og de to juniorer Clara og Leah. Vi røg med en tredjesidste plads ud af kvalifikation syd. Men da der ikke er nogen serie 1 hold at kæmpe imod og dermed ingen oprykkere, bevarer holdet pladsen til næste sæson uden kamp.

Klubhold blev uden deltagelse fra SparK i år.

Vi krydser fingre for at vi næste gang får mere medvind på turnerings-cykelstierne.


Medlemsmæssigt lykkedes det os at holde på tropperne, vi kom endda op på 18 par, lidt besværligt tal for turneringslederen. Efter en del fodarbejde blev holdturneringerne forstærket til 20 par i år. Målet for 22-23 må være at ende på 16 eller 20 par.


Husk dropin fra på tirsdag 3/5, og festivalen uge 28. Ellers ses vi igen torsdag den 1/9


Palle Holm Pedersen,

formand, SparK




Nøglepunkter fra bestyrelsesmøde torsdag den 18. marts 2021 - bestyrelsen var fuldtallig med Palle, Lars, Henrik, Gunhild, Mette.

1. Gunhild og Mette ønsker at forlade bestyrelsen så yngre kræfter kan komme til. Begge vil heldigvis gerne fortsat hjælpe til. Palle snakker med de yngre kræfter.

2. Corona/RealBridge: Manglende tilslutning = ingen RealBridge torsdag aften. Der er mange åbne RealBridge turneringer for de der gerne vil spille, DBf har liste.

3. Generalforsamling: Skulle have været 29/4, vi afventer til forsamlingsforbuddet er hævet til mindst 25. Hvis Tobakken er lukket, har Nis lovet at hjælpe igen.

4. Økonomi. Til generalforsamlingen foreslås at gå tilbage til 700 kr. for primærmedlemmer.

5. Næste år: Palle sørger for at få åbnet for tilmelding sæson 2021-22 og få booket fra 2/9 til 28/4. Til generalforsamlingen foreslås start kl. 1845.

6. Spillere: Bestyrelsen vil tage kontakt til alle medlemmer for at shanghaje spillere til sæsonen. Palle tager kontakt til Lille Klør og gør opmærksom på torsdag aften.

Mvh

Palle


Generalforsamling 13/8 2020 - referat v. Henrik Kristensen:

Deltagere 5 bestyrelsesmedlemmer samt 14 ”menige” medlemmer

Punkt 1:  Valg af dirigent

Nis Rasmussen blev foreslået og valgt

Han konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. Det kunne ikke ske ved opslag i klubben, men der var rettidigt sendt besked ud til alle medlemmer.

Punkt 2: Bestyrelsens beretning.

Formand Palle Reiman gjorde status på den forgangne sæson

Herunder nævntes: den usædvanlige nedlukning grundet Corona resultater i årets løb, henunder at Jørgen Madsen havde genvundet DM i bridge + golf at Spar K har mange spillere, der er aktive i turneringer uden for klubben, hvorved vi lever op til formålet om at være en turneringsklub det blev nævnt, at man søger at lave turneringer, der fremmer fællesskabet i klubben det blev nævnt at Mette har stået for madlavning, hvilket også er medvirkende til at styrke fællesskabet det blev nævnt, at det på sigt er tanken at menige medlemmer skal være aktive i forhold til at stå for juleafslutning. Emnet bridge+more blev også nævnt. Formanden mente at bestyrelsen havde lavet nogle undladelsessynder, der bevirkede kaos. Bridge + more er indtil videre på ”stand-by”.

Herefter orienterede klubbens medlem af styregruppen Lars Nielsen omkring forholdsregler i bridgecentret i forbindelse med  Corona situationen. Der har været møde med Tobakkens leder Jan Mols. Der er emner som: hvor mange må der være i elevatoren ad gangen afspritning mellem runderne adgang til køkken og kontor.

Det er et stort opmærksomhedspunkt . Tobakken ønsker ikke en gentagen nedlukning, men det bestemmes i Esbjerg kommune.

Herefter vedtoges bestyrelsens beretning enstemmigt.

Punkt 3: Fremlæggelse af regnskab og budget.

Ved regnskabet var der spørgsmål angående budgettering af udgifter til DBF. Lars Nielsen svarede, at dette er afhængigt af medlemstal.

Punkt 4 : fastsættelse af kontingent.

Bestyrelsen foreslog uændret kontingent.

Sus Vang mente, at man skulle overveje selv at investere i et eget  spillested. Dette ville nødvendiggøre, at man sparede penge sammen og at det derfor ville være nødvendigt med en kontingentforhøjelse.

Dette medførte en længere debat, hvor flere ytrede sig. Man var omkring: sammenlægning med Lille Klør skal vi have samme kontingent  som Lille Klør. Hvad er der af erfaringer fra andre klubber i landet som har eget spillested, her blev Svendborg samt Haderslev og Varde nævnt. Det blev også nævnt at der kan gøres forsøg på at samle alle bridgeaktiviteter i Esbjerg under EBC.

Til sidst satte dirgenten et forslag om en kontingentstigning på 300 kroner årligt til afstemning. Dette blev vedtaget med 12 stemmer for ingen imod.

Punkt 5: Valg af formand.

Formand Palle Reiman ønskede ikke genvalg.

Sus Vang sagde, at Palle i høj grad harr været med til at gøre Spar K til en attraktiv klub, der kan dyrke såvel det sociale fællesskab som konkurrencebridgen. Dette udløste bifald.

Bestyrelsen foreslog Palle Holm Pedersen som ny formand. Palle Holm var indstillet på dette og han blev valgt med akklamation.

Punkt 6: Valg af kasserer.

Lars Nielsen var på valg og blev valgt uden modkandidater.

Punkt 7: Valg af bestyrelsesmedlem.

Henrik Kristensen var på valg og blev valgt uden modkandidater

Punkt 8:

Valg af bestyrelsessuppleant

Efter lidt tavshed i salen ytrede  Sten Winkler sig villig og han blev enstemmigt valgt.

Punkt 9:

Valg af revisor.

Der var accept fra Bo Thøgersen som blev valgt enstemmigt

Punkt 10:

Valg af revisorsuppleant:

Kurt Pedersen var villig til genvalg og blev valgt uden modkandidater.

Punkt 11:  eventuelt.

Her blev  diskuteret juleafslutning  - her blev sagt, at det er medlemmerne der skal stå for det. Det blev bragt i spil, at man eventuelt i stedet kunne afholde en fest i forbindelse med generalforsamlingen

Lars Nielsen orienterede om at styregruppen i Esbjerg Bridge Center fremtidig består af 1 medlem fra Spar K og 3 fra Lille Klør. Dette skyldes, at Lille Klør har langt flere medlemmer.

Der blev spurgt til om Spar K vil kunne arrangere turneringer på BBO i tilfælde af en nedlukning af Tobakken. Bestyrelsen lovede at undersøge dette i givet tilfælde

Dirigenten sluttede med at takke for god ro og orden


Generalforsamling Spar K. 13/8 2020 - bestyrelsens beretning v. Palle Reimann:

Kære venner

Tak til Nis for at tilbyde os et sted at være på dette usædvanlige tidspunkt og denne usædvanlige baggrund for en generalforsamling.

Og tak til jer alle for at komme og for en fornøjelig forgangen sæson, hvor vi kunne mønstre 49 medlemmer, hvoraf de 40 spillede aktivt i klubben.

RESULTATER

Det hører jo til beretningsgenren at gøre status over de resultater klubbens medlemmer har hevet hjem til klubben og som vi andre så kan sole os i. Sidste år kunne jeg berette om 3 DM-medaljer. I år er der kun en enkel, som til gengæld er aldeles bemærkelsesværdig.

DM-Guld i bridge/golf GENvundet af Jørgen Madsen og Thomas Bygballe. Imponerende.

Danmarksmesterskaberne for par er præget af nedgang i lysten til at deltage. Det har betydet, at der til finalerne i Svendborg har været fri tilmelding i flere kategorier, og i år måtte distriktsfinalen i Åben Par aflyses på grund af manglende interesse. Vi har haft par med i de fleste PAR-turneringer uden det dog er blevet til bemærkelsesværdige resultater. Bedste sekundære resultat må dog siges at være Henrik og Ullas 7. Plads i Senior-par i et stærkt felt, der talte flere af de senere verdensmestre.

Sidste sæsons sølvmedaljer i DM for klubhold skulle i denne sæson konverteres til guld. Og alt gik efter planen om lørdagen, hvor holdet bestående af Steen/Ove/Kjeld og Jørgen satte sig solidt på førstepladsen. Men om søndagen blev B-kæde så sat ind med Jens Ole og mig i stedet for Kjeld og Jørgen, og så endte det hele med en skuffende 4. Plads. En lillebitte trøst var det, at vi for at nå DM-finalen havde vundet distriktsfinalen for 5. år i streg.

22 af klubbens medlemmer har i denne sæson deltaget i divisionsturneringen med de underliggende rækker. Det synes jeg faktisk er bemærkelsesværdigt positivt, eftersom det på landsplan er under 5% af DBfs medlemmer, der spiller med i turneringen.

Vi havde et hold i 2. Division bestående af Henrik og Lars og Jens Ole og mig. I den første weekend trådte Clara, vores nyeste og yngste medlem, ind som sub og gjorde det fantastisk. Vi lå det meste af turneringen og skelede mod nedrykningsstregen, men kom aldrig rigtig i fare.

I næste sæson bliver vi så repræsenteret på to hold i 2. Division, idet Varde Bridgeklub vandt 3. Division Vest efter et uhyggeligt tæt opløb. På holdet har vi Claus og Jørgen og Ove var inde over som sub. Tillykke.

I bunden af divisionen måtte Nis finde sig i en af nedrykningspladserne, men han spiller også på et hold, der overvejende snakker fynsk eller nordjysk.

3. division vest var desuden præget af corona-spøgelset, eftersom et fynsk hold tog til Århus til divisionsweekenden i marts  blot for at meddele, at de ikke ville spille, fordi en af spillerne måske var syg og i hvert fald i risikogruppen. Resultatet blev, at holdet fik tildelt 10 kp per kamp, de ikke spillede og dermed klarede de frisag for nedrykning. Den tredje og sidste nedrykningsplads gik i stedet til vores familie Sørensen, Bo, Kim, Bjarne og Lars. Det hele blev lidt knudret, blandt andet fordi reglerne siger, at det kun er hold, der har været direkte involveret i kampene, der kan anke sådan en  afgørelse. Men det endte med at turneringskomiteen besluttede at afvikle en direkte nedrykningskamp mellem Kjelds hold og det fynske. Og den kamp skal spille i København i denne weekend.

I den jysk/fynske kvalifikationsrække havde vi et hold bestående af Palle Holm, Johann, Jesper, Makholm, Frede og Sonja Beck og minsandten også vores teenage-landsholdspiller, Clara,  der altså prøvede at være afsted på flere niveauer med flokke af overvejende gamle mænd. At kunne holde det ud er i sig selv en bedrift, der kræver applaus. Holdet så på et tidspunkt ud til at kunne spille med om oprykningen, men det endte med en midterplacering.

KLUBBEN

I klubben gik vi fra 16 par til 20 par i den forgange sæson. Forrige sæson var en af øvelserne at undgå at spille parturnering med to 4-bords rækker, som for at bruge et bridgefagligt udtryk er ”røvsygt”. Det forsøgte vi at løse ved at spille monrad-parturneringer.

Med 20 par i år var det ikke nødvendigt, men vi mente, at det har været en succes og bidraget positivt til stemningen i klubben, så det valgte vi at fortsætte med. Desværre ser det ud til, at vi igen må nøjes med 16 par i den forestående sæson.

Sidste sommer indkøbte Esbjerg Bridgecenter Bridge+more-maskiner - de såkaldte skilpadder - blandt andet for 20.000 kroner doneret af Esbjerg Selskabelige Forening, hvor Gunhild er kasserer. I første omgang til brug i skolebrigde, men i løbet af august sidste år blev den prøvet af et par gange her i huset, og så mente vi, at vi var klar til også at bruge dem i klubben.

Det var vi så ikke!

Til den første parturnering gik den nogenlunde, men i den efterfølgende holdturnering gik det helt galt. Jeg har stadig mareridt om den aften, det gik helt i smadder, hvilket er en af de mest stressende oplevelser jeg har haft i mit liv. Og så tør jeg slet ikke tænke på, hvordan Lars havde det.

Vi var ganske enkelt ikke klædt godt nok på.

Vi havde ikke i tilstrækkeligt omfang lyttet til erfaringerne fra andre klubber.

Og vi havde ikke taget højde for, at maskinerne ikke kunne snakke sammen med BC3, når det gjaldt holdturneringer.

Planen er naturligvis at Bride+more også skal bruges i klubberne, men i Spar K bliver det først på et tidspunkt, hvor vi er sikre på ikke at lave en gentagelse af sidst.

Socialt har Mette igen i år stået for tre gange natmad med sine sædvanlige lækkerier. Tak for det Mette. Og vi holdt sågar også en hyggelig juleafslutning. Bestyrelsen havde bedt medlemmerne om at danne en julekomité.  Men selv om vi alle betaler præcist det samme i kontingent og som foreningsmedlemmer derfor alle burde føle os lige forpligtede til at bidrage i foreningsarbejdet, så var der ingen der meldte sig. Hvem ved? Måske er tiden ikke længere til juleafslutninger?

Det vender vi tilbage til.

Sæsonen sluttede jo desværre temmelig absurd med corona-nedlukningen af Danmark, hvilket jeg oplevede som ekstremt skuffende. Det er blevet diskuteret, hvad der var den egentlige årsag til, at regeringen gik så radikalt til værks, som den gjorde, og der går nok nogle år, før det bliver offentliggjort for hele Danmark.

Jeg arbejder jo (endnu) til daglig i København - tæt på magtens centrum og er i min egenskab af formand for Spar K en af de ganske få, der er blevet informeret om den egentlige årsag.

Ser I. Den 5. Marts sluttede vi i Spar K en monrad-parturnering over fire aftner. Turneringen blev vundet af Jens Ole og mig - ikke noget usædvanligt der - men blandt de øvrige vin-vindere var Gunhild og Jens Ole. Da det kom regeringen for ører, vurderede den, at det alligevel måtte være det uigendrivelige bevis på naturens ubalance. The rest is history.

Tak for endnu en sjov sæson!


På bestyrelsens vegne

Palle Reimann



REFERAT BESTYRELSESMØDE I SPAR K, TORSDAG DEN 6/8 2020


Til stede: Lars Nielsen, Mette Sand, Gunhild Tjørnelund, Henrik Kristensen, Palle Reimann og Palle Holm Pedersen


  1. En enig bestyrelse opfordrer generalforsamlingen til at vælge Palle Holm Pedersen som ny formand
    1. En ny bestyrelsessuppleant findes og vælges på generalforsamlingen. Alle andre på valg modtager genvalg.


  1. Medlemmer i næste sæson

Claus-Jørgen Madsen

Clara-Palle Reimann

Steen-Ove

Lars Nielsen-Nis Rasmussen

Lars Underbjerg-Henrik

Bjarke-Sonja

Tonni-Per Madsen

Thomas Fredslund-Else

Frede-Makholm

Jens Ole Kirk-Gunhild

Kjeld-Bjarne

Marianne-Tubbe-Mette-Lisbeth

Kim-Bo

Thomas Rønne-Per Thomsen

Palle-Johann

Det 16. og sidste par satser vi på bliver Bent og Kurt (eventuelt med Hanne)


  1. Styregruppen har udarbejdet corona-retningslinjer for Esbjerg Bridgecenter. Bestyrelsen fremlægger dem for generalforsamlingen med henstilling til, at det er dem, vi følger.

Hvis et møde tirsdag 11/8 viser sig at betyde, at vi står uden rengøring, har bestyrelsen besluttet at lave turnusrengøring for klubbens medlemmer.

(Lars husk at sende retningslinjerne til mig og ringe til mig efter mødet tirsdag)

  1. Esbjerg Bridgecenters vedtægter har fået foretaget nogle småændringer. Væsentligst er, at styregruppen fremover bemandes i forhold til klubbernes medlemstal. Et medlem per påbegyndt 100 medlemmer i klubben.

(Lars orienterer på generalforsamlingen)

  1. Bestyrelsen er enig om, at arbejde mod en sammenlægning med Lille Klør. Med generalforsamlingens opbakning vil der blive arbejdet videre med ideen, eventuelt mod et beslutningsforslag til næste generalforsamling.

(Lars orienterer på generalforsamlingen)

  1. På generalforsamlingen vil der blive opfordret til, at der bliver nedsat et (socialt) udvalg, der blandt andet har til opgave at arrangere julefrokost. Hvis ingen melder sig, bliver klubaftenen den 17/12 inddraget til spilleaften.
  2. Programmet for efteråret 2020 (Mette og Henrik ansvarlige)

3xkvalifikation

5xholdturnering

4x imppar-monrad

3-4xMPmonrad (afhænger af hvorvidt vi skal have juleafslutning)

  1. Mette bestiller kort ved Peder Nørgaard for kvalifikationen. 2x30 spil per aften.
  2. Andet
    1. Lars spørger Makholm, om han vil passe dirigentpinden på generalforsamlingen
    2. Palle H og Mette (+andre interesserede) skal ved førstkommende lejlighed tilbydes BC3-kursus
    3. Vi drøftede muligheden for eventuelt at invitere andre par med til klubturneringer under Spar K.


Referent

Palle Reimann



Generalforsamling Spar K. 25/4 2019.

Bestyrelsens beretning.

Kære lidelsesfæller.

Ganske mod sædvane lykkedes det samtlige parkonstallationer at nå sikkert i mål i denne sæson, det er i sig selv ganske imponerende, men vidner måske om, at vi har fået en generel god tone i klubben. Bortset fra et par enkelte gange, hvor jeg blev nødt til at fortælle Jens Ole, hvad en knibning er, så hører vi ikke så mange øf som tidligere. Eller også er det bare fordi vi bliver ældre og hører dårligere.

Vi har i den forgangne sæson mønstret 44 medlemmer, hvoraf de 32 har været aktivt spillende.

16 par er ikke mange.

Det har vi naturligvis en ambition om at lave om på, men faktum er at rekruteringspotentialet nok bliver mindre og mindre for en klub som vores, der sætter turneringsbridgen i højsæde.

Når man kigger de gamle Centerposten igennem (som Per netop har samlet i en mappe), så indeholdt de jævnlige historier, hvori der blev nævnt små børn - selv min egen Bertram som spæd. Men det nærmeste vi kommer små børn i dag er vel Anne-Mettes, når nu Jesper og Johann stadig ikke har fundet ud af, hvordan det skal gøres.

Men selv om vi er få er vi stadig stærke nok til at gøre os gældende, og genren her indeholder jo en tradition for at gøre en slags resultatmæssig status over den forgangne sæson, og det er vist sjældent, at der har været så meget at gøre status over.

DM-Guld til Jørgen Madsen i bridge/golf med Thomas Bygballe

DM-sølv til vores klubhold (efter at være blevet distriktsmestre for fjerde år i træk. (Guld til Mads Krøjgård)

DM-bronze til Jesper ved begynder-DM

Jesper står også sammen med Johann for klubbens største handicapfremgang og er naturligvis vores unge løve-håb for fremtiden.

Vi havde to rene Spar K-hold i 3. Division og trak i den forbindelse på ikke færre end 13 spillere fra klubben. Denne kollektive indsats medførte en 1. og en 2. plads i divisionen, hvilket betød et direkte avancement til 2. Division samt en oprykningskamp, som jeg kan forstå holdet har takket nej til. Øv.

Fra Mellemrækken rykker to hold op med Spar K-spillere på holdet.

Derudover har vi været repræsenteret i Kval Syd og i kvalifikationen til Kval Syd, hvilket betyder at 19 at vores 32 aktive spillere har deltaget i divisionsturneringen. Fedt men endnu federe, hvis vi også kunne få de sidste med.


I bestyrelsen har vi i denne sæson bestræbt os på at tænke i nye baner. Dels på baggrund af mange gode forslag ved sidste generalforsamling, dels fordi BC3 har åbnet for nogle nye turneringsmuligheder og endelig fordi vores faldende medlemstal skaber nye udfordringer.

Blandt andet har vi besluttet at sløjfe den tradition for at bestyrelsesmedlemmerne var kontingentfrie. Det har vi dels gjort af økonomiske årsager (1/6 kontingentfrie duer ikke) men også for at signalere, at vi er en forening, hvor alle har et ansvar for at byde ind, hvilket ikke kun handler om at huske at smide sin egen kaffekop ud.

Vi har også haft fire gange en halv time med diverse bridgeoplæg, som jeg har stået for. Tanken var egentlig, at det skulle være jer, der kom med ideerne til, hvad temaet skulle være, men det er kun i nogen grad lykkedes. Til gengæld har vi hver gang været en ti stykker, hvilket har været fint, så det tror jeg, vi fortsætter med. Nis har foreslået et oplæg om at konkurrere på 5-trinnet, men det er jeg i forvejen muligvis Danmarks dårligste til, så det skal jeg lige tænke lidt over.

Så har Mette fire gange stået for noget natmad. Da vi vedtog det på et bestyrelsesmøde i august, betingede Mette sig, at det skulle være noget ganske simpelt, men med det hun har disket op med, tør jeg slet ikke tænke på, hvad mere avancerede måltider ville have budt på. Vi har vist været omkring 15 hver gang, hvilket jeg personligt synes har været en stor succes, og jeg ser frem til mange flere simple måltider.

Vi blev sidste år af generalforsamlingen bedt om at undersøge stemningen for et andet starttidspunkt end klokken 19. Det har vi så gjort på Facebook og på tavlen uden det har givet noget entydigt billede, men der ligger jo et forslag til denne generalforsamling, som forhåbentligt skal være med til at gøre det entydigt.

Problematikken handler jo om, at det for det arbejdende folk er hårdt at skulle op på arbejde fredag morgen. Jeg har foreslået en fast sygedag om fredagen uden at vinde den store forståelse. Vi har derfor gjort, hvad vi kunne for at forkorte pauserne, hvilket er blevet gjort lettere ved at Kjeld jo ikke længere skal ned at ryge (applaus), så det har hentet nogle minutter og måske nok lagt lidt øget pres på turneringsafviklerne.

Vi har jo så også forsøgt med diverse alternative turneringsformer, blandt andet ved monradturneringer, som vi har benyttet for dels at undgå 4-bords turneringer, dels for at sikre at vi 32 spillere aldrig glemmer, at vi tilhører samme klub. I bestyrelsen synes vi turneringsformen har været sjov og været en social succes. Prisen har været færre på papiret jævnbyrdige opgør. I de tre første monradturneringer lå møderne inden for samme seedningslag på 55-65%, men efter at forbundet har imødekommet vores ønsker lå det i sidste turnering på 75%, hvilket ifølge bestyrelsens mening er ideelt.

Afviklingen af turneringerne har givet en del problemer, særligt når mine fedtede finger har været inde over, men BC3 og jeg er langsomt ved at vænne os til hinanden, selv om vi nok aldrig bliver kærester. Men tak for jeres tålmodighed, som nok også bliver sat på prøve næste sæson.

For godt 15 år siden skrev jeg en artikel i CenterPosten, hvor jeg efterlyste gennemskuelighed og åbenhed i udtagelsen til klubhold. Så i år har vi prøvet med et ranglistesystem, som muligvis ikke er perfekt, men trods alt gør op med den subjektive udtagelse til fordel for en objektiv og gennemskuelig. Havde jeg vidst, at det betød, at Jens Ole og jeg skulle danne hold med Bjarne og Kingslayeren, så havde jeg nok sat mig imod. Det er gas. Jeg vil gerne være på hold med Bjarne. Det er begrænset, hvad jeg har mødt af reaktioner, så indtil videre fortsætter vi med ranglisten.


Til slut vil jeg godt lige sige noget om vores arbejde i EBC:

  • Sus har undervist til jul. Nogle er allerede kommet over i klubregi, andre følger efter og flere har vist interesse for blandt andet DM for begyndere.
  • Skolebridge på Præstegårdsskolen og Spangsbjergskolen, hvor det først og fremmest er Henrik, der er involveret. Kunsten bliver at holde ved dem.
  • Mads Krøjgård er tilsyneladende en succes hver gang, men vi havde fra Spar K et ønske om lidt mere avanceret undervisning. Lars havde faktisk indgået aftale med Jacob Røn, men Lille Klør endte med at springe fra og så røg aftalen samme vej.
  • BridgeMore. Gunhild 20.000. Lars har indkøbt en håndfuld. I første omgang til skolebridge. Men håbet er, at vi med tiden og flere apparater også kan bruge dem i klubberne


Tak for en rigtig sjov sæson!








Evaluering af monradturneringerne.

Tanken med monradturneringerne var at undgå en mere eller mindre fast opdeling af klubben i en A-række og en B-række, hvis indbyggere næsten aldrig mødes ved bordene. Som sidegevinst ville vi undgå at spille 4-bords parturneringer. Med monradturneringsformen håbede vi således, at alle klubbens par kom til at mødes med jævne mellemrum, men med en overvægt af møder mellem på papiret jævnbyrdige par. Det er da en smuk tanke. Nogle vil måske sige, at det næsten er Martin Luther Kingsk.

Efter to monradturneringer må vi dog konstatere, at det sidste mål ikke blev entydigt opfyldt. Drømmen levede ikke op til virkeligheden, ville King sikkert sige.

I den første parturnering  mødtes to par fra samme præmiepulje ganske vist 55% af gangene, mens to par fra forskellige præmiepuljer kun mødtes 45% af gangene, hvilket umiddelbart svarede til hensigten. Men i impparturneringen var billedet det stik modsatte. Her mødtes par fra forskellige præmiepuljer i 55% af tilfældene på trods af, at 12 af de 16 par sluttede i den halvdel, de var seedet til.

Som I sikkert har lagt mærke til, bliver der ikke beregnet handicap på baggrund af monradturneringerne. Det skyldes, at turneringerne er håbløst ude af balance.

For at illustrere det kan jeg nævne, at Jens Ole og jeg i impparturneringens 15 runder kun mødte par fra øverste seedningslag i tre runder, mens Gunhild og Jens Ole, der sluttede sidst, mødte par fra øverste seedningslag i 9 af 15 runder.

Turneringer er af nød sat op, som turneringer over en aften, fordi systemet ikke forstår, hvorfor vi vil spille monrad over tre aftener med i alt 15 runder, når vi kunne spille en alle-mod-alle turnering for de samme penge og som oven i købet ville være i balance og dermed mere retfærdig. Det har betydet, at jeg har måtte overføre scoren fra den foregående aften manuelt. Det kræver ikke det store, og systemet kan godt finde ud af at akkumulere scoren ud fra det. Desværre kan systemet ikke finde ud af at generere runderne 2. og 3. aften ud fra den akkumulerede score. Når en ny runde lægges kigger systemet således kun på, hvordan det er gået tidligere den pågældende aften.

Jeg har skrevet til forbundet og bedt dem rette det forhold. Lægges runder efter den akkumulerede score, vil der med statsgaranti blive flere møder indenfor samme seedningslag. Det håber vi de får rettet, inden vi prøver mere monrad til foråret.

Monradturneringsformen er som beskrevet ikke den bedste i retfærdig konkurrence-øjemed. Til gengæld rummer den en charme rent socialt, mener vi. Desuden er det også sjovt og spændende at se, hvilket bord, man skal til efter en runde. Synes vi. Men hvad synes I?



Program for efteråret 2018



Første klubaften i sæsonen 2018/2019 er 6. september.


3 x indledende parturnering. Alle møder alle.

- De 8 bedstplacerede kvalificerer sig til den følgende holdturnerings A-række

- De 8 dårligstplacerede spiller den følgende holdturnering i B-rækken


6 x holdturnering. Alle møder alle to gange.

- Holddannelsen sker ved lodtrækning.


3 x monradparturnering

- Der spilles i en række.

- Der er to præmierækker opdelt efter handicap.


3 x monradimppar

- Der spilles i en række.

- Der er to præmierækker opdelt efter handicap.


20/12 er der juleafslutning. Obligatorisk deltagelse :-)




3/9 2018


1) Klubbens bestyrelsesmedlemmer betaler fuld kontingent.

2) Kaffepausen fastsættes til 10 minutter med intentionen at afkorte den yderligere.

3) Den 20/9 og 25/10 vil der efter spillet være mulighed for lidt mad og hyggeligt samvær. Rygtet vil vide, at Mette Sand første gang vil stå for en velsmagende svampesuppe. Uhm!

4) Palle vil i løbet af sæsonen, med jævne mellemrum, indbyde interesserede til at møde en halv time før spilletid for at diskutere interessante spil eller andet bridgerelateret. Meningen er, at det er jer, der skal bestemme, hvad der skal snakkes om. Per er blandt andet kommet med et ønske om lidt undervisning i, hvorfor udspil af 1. 3. 5. skulle være en god ide. Så har du et ønske eller et spil, så send det på en mail til reimann@esenet.dk.

5) Vi kunne godt bruge lidt ungdom i klubben, hvorfor Gunhild har sørget for et tilskud på 400 kr. til studerende, der ønsker at gå til undervisning. Spred det glade budskab!

6) Sæsonens turneringsledere: Chefturneringsleder Sus. Almindelige turneirngsledere Henrik og Lars Nielsen.

BridgeCentral, 29. juli 2023