(Nyt afsnit)

Aflæsning af turneringsresultater på hjemmesiden


Alm. Parturnering (Matchpoint)

  • Vælg Turneringer
  • Vælg dato og række
  • I resultatoversigten vises 1) slutstillingen for rækken, 2) parrenes handicapscore +/-, 3) tildelte mesterpoint (bronzepoint)


Delresultater

  • Vælg det lyseblå + yderst til venstre
  • Vælg eget Parnr. for at se Personligt regnskab pr. spil
  • Vælg et vilkårligt spil for at se kortfordeling, resultat, udspil, antal stik, score, procenscore pr. spil


Holdturnering/Holdkamp

  • Vælg Turneringer
  • Vælg dato og række
  • I resultatoversigten vises aftenens Kamppoint for holdene hhv. Gul og Rød og Blå og Hvid


Se delresultater under det lyseblå + yderst til venstre

  • Vælg Multihold Resultater for at se parrenes samlede pointstilling - under Link til øvrige runder vælg 1.1 eller 1.2  for hhv. runde 1 og runde 2 i aftenens kamp
  • Vælg Multihold Stilling, Sektion 1 for at se et makkerpars individuelle resultat i holdkampen
  • Vælg Multihold Bordresultater, sektion 1 for at se kortfordeling, resultat, udspil, antal stik, score, procenscoret pr. spil


Bemærk, efter endt spilleaften kan man hurtigt se handicap +/- i handicapoversigten i Menuen "Handicap"


Taktik i Holdkampe se vedlagte link http://www.bbkbridge.dk/hold-taktik

For yderligere info. omkring point-udregningen, se Pointopgørelser længere nede på denne side

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turneringsformer



Parturnering

I parturnering danner man sammen med en anden spiller et par og spiller mod de andre par i turneringen.

Turneringen kan oprettes i 3 grundlæggende former. Der findes varianter af disse, så turneringens varighed

bliver passende.


Howell

I en Howell-turnering møder alle par hinanden. I turneringen kan man vælge, at kortene skal rotere mellem bordene, eller man spiller

en såkaldt barometer-turnering, hvor alle borde spiller kortene samtidigt og hvor man derfor kan opgøre pointstillinger efter hver runde.


Mitchell

I en Mitchell-turnering sidder Nord-Syd par fast og Øst-Vest par flytter plads efter hver runde. I denne turneringsform opgøres resultatet separat for Nord-Syd og Øst-Vest.


Monrad

Princippet i en Monrad-turnering er, at nummer 1 hele tiden spiller mod det bedste par, man ikke har mødt endnu. Nummer 2 møder også det bedste par,man endnu ikke har mødt etc. Det enkelte par vil derfor hele tiden møde modstandere, som ligger tæt på en selv i pointstillingen. Som udgangspunkt møder man kun hvert par én gang.

Denne turneringsform kan fx bruges, hvis der ikke er tid til at spille mod alle de andre par. Monradparturneringer er meget sjældne.


Holdturnering

I holdturneringer danner 4 spillere (normalt to faste par) et hold. Der er dog ikke krav omm at de faste par skal spille sammen hver gang. Holdet møder et andet hold, sådan at det ene hold sidder Nord-Syd ved det ene bord og Øst-Vest ved det andet bord. Det andetpar på holdet sidder modsat. Til hver kamp er der et hjemmehold og et udehold. Dette bruges til at afgøre hvilke pladser holdet skal sidde ved de enkelte borde, samt hvem der har ret til at sætte sig sidst.


Turneringen kan oprettes i 2 grundlæggende former:


  • Serieturnering: I en serieturnering møder alle hold hinanden. Antallet af runder svarer til antallet af hold minus en.
  • Monrad: Princippet i en Monrad-turnering er, at nummer 1 hele tiden spiller mod det bedste hold, man ikke har mødt endnu. Nummer 2 møder også det bedste hold, man endnu ikke har mødt etc. Det enkelte hold vil derfor hele tiden møde modstandere, som ligger tæt på en selv i stillingen. Som udgangspunkt møder man kun hvert hold én gang. Denne turneringsform kan fx bruges, hvis der ikke er tid til at spille mod alle de andre hold. Turneringsformen bruges ofte som kvalifikation til en finale.


Enkeltmandsturnering

I enkeltmandsturneringer spiller man med skiftende makkere. Det tilstræbes normalt, at man kommer til at danne par med alle de øvrige spillere og spiller mod alle øvrige spillere. Turneringen tilrettelægges efter antallet af spillere, som normalt skal være deleligt med 4. Nogle klubber spiller ”TOP 16” som sæsonafslutning, hvor de 16 spillere, som har optjent flest bronzepoint, spiller en enkeltmandsturnering over 30 spil, således at man er makker med hver øvrig spiller i 2 spil og modstander i 4 spil.


Enkeltmandsturneringer spilles normalt med MP-beregning men kan også spilles med IMP-beregning (se nedenfor)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pointopgørelsesformer


Turneringer med opgørelse i matchpoint (MP)


Almindelig parturnering


I Parturnering får man:

  • 2 point hver gang, man har et resultat, som er bedre end ved et andet bord
  • 1 point hver gang man har samme resultat, som ved et andet bord
  • 0 point hver gang man har et resultat,som er dårligere end ved et andet bord


Bemærk dog, at regnskabet også kan være med 0 som middel. Scoren er da +1, 0 og -1.


I alm. parturnering er det vigtigste, at man scorer bedre end ved de andre borde. Derfor vil man normalt foretrække UT frem for farvekontrakter, samt kæmpe for at få overstik.


Board-a-Match (BAM)


Er en holdturnering, som spilles med MP-beregning (matchpoint). Man sammenligner kun sit resultat med det andet bord i kampen og får for hvert spil 2, 1 eller 0 point, som i en Parturnering. Selvom dette er en holdturnering, skal man bruge samme taktik som i en alm. parturnering, da det er samme opgørelsesform.


Turneringer med IMP Opgørelse


  • Almindelig holdturnering: Kampen kan spilles med en eller flere halvlege bestående af et antal spil. Efter hver halvleg sammenligner man scorerne ved de to borde. Forskellen i score ved de to borde omregnes til point (IMP) efter følgende tabel:


IMP-skala


20-40:   1

170-210: 5

370-420:  9

750- 890:  13

1500-1740: 17

2500-2990: 21

50- 80:   2

220-260: 6

430-490: 10

900-1090: 14

1750-1990: 18

3000-3490: 22

90-120:  3

270-310: 7

500-590: 11

1100-1290: 15

2000-2240: 19

3500-3990: 23

130-160: 4

320-360: 8

600-740: 12

600-740:    12

2250-2490: 20

4000-         : 24

   

   

Når kampen er slut, omregnes resultatet til kamppoint (KP) efter en skala, som afhænger af antallet af spil i kampen. De to hold skal samlet dele 20 KP.


I en holdturnering er det vigtigste at få meldt kortene ud - dvs. melde Udgangen/Slemmen, hvis den er der. Og at spille forsigtigt (safe-spille) - altså sørge for at få kontrakten hjem. Overstik har næste ingen betydning.


IMP across the field

Dette er en parturnering hvor der gives point efter IMP-skalaen. Man sammenligner sin egen score med scoren for hvert enkelt bord og scoreforskellen for hvert bord

omregnes til IMP efter skalaen ovenfor. Selvom det er en parturnering, skal man altså bruge samme taktik som i en alm. holdturnering, da det er samme opgørelsesform.


Butler

Er en parturnering, hvor der gives point efter IMP-skalaen. I hvert spil lægger man scoren for hvert bord sammen og dividerer med antallet af borde, hvilket giver en

gennemsnitsscore pr. spil, der kaldes Datum-scoren. Man kan evt. vælge at de(t) bedste og dårligste resultat(er) ikke skal tælle med, når Datum-scoren findes.


Man sammenligner sin egen score med Datum-scoren og scoreforskellen omregnes til IMP efter skalaen oven for. Selvom dette er en parturnering skal man bruge samme taktik som i en alm. holdturnering, da det er samme opgørelsesform.


Samlet oversigt

De enkelte turneringsformer og opgørelsesformer kan samles i nedenstående skema:


Oversigt

Parturnering

Holdturnering

Enkeltmandsturnering

MP beregning (Matchpoint)

Alm. parturnering

BAM

EM - MP beregning


IMP beregning

Butler

Across the field

Alm- Holdturnering

EM - Butler

EM - IMP across the field



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

BridgeCentral, 20. marts 2025