VEDTÆGTERNE for Viborg Esserne

§1

Navn og hjemsted

Klubbens navn er Viborg Esserne. Klubben er stiftet den 1. juli 1993. Hjemsted Viborg.

 
§2 Formål

Klubbens formål er at samle interesserede bridgespillere til regelmæssige spilleaftener for gennem træning, undervisning og turneringsspil at dygtiggøre medlemmerne og fremme kendskabet til og interessen for bridge.

 
§3 Tilhørsforhold

Klubben er medlem af Danmarks Bridgeforbund (DBF) og dermed Distrikt Vestjylland. Herigennem er forbundets og distriktets vedtægter gældende for klubben og dens medlemmer. Klubben er tilsluttet forbundets mesterpointordning efter de derom gældende regler.

§4 Medlemskab

Som medlemmer kan optages alle, der er interesserede i at spille bridge.

Indmeldelse i klubben godkendes af bestyrelsen og er økonomisk bindende for hele sæsonen – dog kan bestyrelsen tillade udmeldelse efter ½ sæson, når omstændighederne taler for det. 

Medlemskab overføres fra en sæson til næste, såfremt bestyrelsen har modtaget skriftlig tilmelding inden den 1. juli. 
Efter denne dato optages nye medlemmer. 

Et medlem, der i en periode ikke ønsker at deltage aktivt i klubbens turneringer, kan fortsætte som passivt medlem. Der betales et af generalforsamlingen fastsat kontingent for passivt medlemskab.

 

§5 Generalforsamling

Ordinær generalforsamling afholdes hvert år senest medio maj. Dagsordenen skal indeholde følgende:

1. Valg af dirigent

2. Valg af referent 

3. Formandens beretning 

4. Aflæggelse af revideret årsregnskab 

5. Godkendelse af budget og kontingent 

6. Indkomne forslag 

7. Valg af formand 

8. Valg af bestyrelsesmedlemmer og –suppleanter 

9. Valg af revisor og –suppleant 

10. Eventuelt 

Bestyrelsen indkalder til ordinær generalforsamling senest 5 uger før afholdelse ved opslag på klubbens opslagstavle og på klubbens hjemmeside.
Regnskabet opslås samtidigt på klubbens opslagstavle.

Forslag til vedtægtsændringer og andre forslag, der ønskes behandlet, skal indsendes skriftligt til formanden senest 3 uger før generalforsamlingens afholdelse. 
Rettidige indkomne forslag skal publiceres på klubbens opslagstavle af formanden senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse. 

Den ordinære generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer, og alle punkter på dagsordenen afgøres ved simpel stemmeflerhed. 

Undtaget herfra er forslag til vedtægtsændringer, som kun kan vedtages med mindst 2/3s majoritet af de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer, samt forslag til klubbens opløsning, som kun kan vedtages med mindst 2/3 majoritet af samtlige klubbens medlemmer. 

Såfremt et forslag om klubbens opløsning ikke opnår tilslutning fra 2/3 af samtlige klubbens medlemmer, indkaldes med mindst 7 dages skriftlig varsel til en ny generalforsamling, hvor forslaget da uanset antallet af mødte medlemmer kan vedtages med mindst 2/3s majoritet af de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer. 

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, såfremt bestyrelsen finder det påkrævet, eller inden 3 uger efter at mindst 1/3 af klubbens medlemmer skriftligt har fremsat ønske herom. 
Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske skriftligt med mindst 14 dages varsel med angivelse af dagsorden og eventuelle forslag. 

Skriftlig afstemning om et forslag kan forlanges af blot ét medlem. Skriftlig afstemning er obligatorisk ved valg mellem flere kandidater.

Generalforsamlingen ledes af en dirigent, der vælges af generalforsamlingen, og som ikke er medlem af bestyrelsen.

Der udfærdiges et referat over generalforsamlingens beslutninger. Referatet godkendes og underskrives af dirigenten.

 

§6 Foreningens ledelse

Klubbens højeste myndighed er generalforsamlingen. 

Klubben tegnes udadtil ved underskrift af formanden og mindst yderligere et bestyrelsesmedlem i forening. 

Ved optagelse af lån og ved salg/pantsætning af fast ejendom tegnes klubben af den samlede bestyrelse. 

Klubben ledes af en bestyrelse på mindst 5 medlemmer. Det tilstræbes, at flest mulige afdelinger er repræsenteret i bestyrelsen. 

Formanden vælges direkte på generalforsamlingen for 2  år ad gangen. 

Øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges af generalforsamlingen for 2 år ad gangen, således at halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne er på valg hvert år.

Udover bestyrelsesmedlemmer vælges hvert år to suppleanter.

Bestyrelsesmedlemmer på valg opstilles sideordnet med de på sidste generalforsamling valgte suppleanter. 

Til bestyrelsen kan kun vælges medlemmer, der er aktive i Viborg Esserne, og som ikke er medlem af bestyrelsen i en anden bridgeklub. 

Får et bestyrelsesmedlem varigt forfald, supplerer bestyrelsen sig blandt de på general-forsamlingen valgte suppleanter. 

Bestyrelsen konstituerer sig selv m.h.t. næstformand, sekretær, kasserer m.v. Den er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne er til stede. 

Bestyrelsens særkende skal være forhandling indtil enighed, men i tilfælde af afstemning er formandens stemme afgørende ved stemmelighed. 

Bestyrelsen vælger de delegerede til distriktets generalforsamling blandt bestyrelsesmedlemmerne.

 

§7 Spilleudvalg

Bestyrelsen nedsætter et spilleudvalg for hver afdeling til at tilrettelægge og lede turneringerne. I hver af disse udvalg skal der så vidt muligt være mindst ét bestyrelsesmedlem. 

 

§8 Økonomi

Klubbens regnskabsår er 1. januar til 31. december. 

Generalforsamlingen godkender – efter bestyrelsens indstilling – bestemmelser for ansættelse og aflønning af personer (turneringsudvalg, undervisere m.fl.), der skal aflønnes for deres arbejde i klubben. 

Bestyrelsen har, indenfor de af generalforsamlingen godkendte bestemmelser, myndighed til at ansætte og honorere personer, der arbejder for klubben, jf. stk. 2. 

Udover de i stk. 3 anførte har bestyrelsen fuldmagt til at disponere over et af general-forsamlingen godkendt beløb til dækning af udgifter til gaver/honorar til personer, der har ydet klubben en særlig tjenesteydelse. 

Bestyrelsen kan – indenfor de af generalforsamlingen godkendte retningslinier – bevilge tilskud til dækning af dokumenterede omkostninger i forbindelse med medlemmers deltagelse i turneringer, der arrangeres inden for Danmarks Bridgeforbund. 

Foreningens regnskab revideres af en på generalforsamlingen valgt revisor.

 

§9 Medlemmernes pligter og rettigheder

Særlige bestemmelser for medlemmernes pligter og rettigheder samt ordensregler fremgår af ”Klubregler for bridgeklubben Viborg Esserne”.

Passivt medlemskab giver ret til deltagelse i klubbens generalforsamling og festlige arrangementer.

 

§10 Kontingent

Generalforsamlingen fastsætter det årlige kontingent, der betales i september. Såfremt kontingentet indbetales efter den 30. september, betales der et af bestyrelsen fastsat gebyr. Juniorer under uddannelse betaler halvt klubkontingent.

 

§11 Karantæne/eksklusion

Et medlem kan udelukkes midlertidigt eller permanent (eksklusion), såfremt vedkommende handler til skade for klubben, eller såfremt vedkommende ikke opfylder sine medlemsforpligtelser.

I sager om udelukkelse har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse.

I sager om eksklusion har medlemmet desuden krav på, at sagen endelig afgøres på førstkommende generalforsamling, og at sagen sættes på dagsordenen som særligt punkt.

En generalforsamlings beslutning om eksklusion kræver samme majoritet som ved ændring af klubbens vedtægter.

En eksklusion skal indberettes til Danmarks Bridgeforbund. Der henvises i øvrigt til forbundets vedtægter §§ 13 & 14.

 

§12 Kortspil i klubben 

Andet kortspil end bridge er ikke tilladt. Der må ikke spilles om penge i klubben.

 

§13 Opløsning af klubben 

I tilfælde af klubbens opløsning, hvilket kun kan vedtages af en generalforsamling (jf. § 9), frigøres automatisk klubbens evt. formue og aktiver til primært bridgerelaterede formål, sekundært velgørende. 

Disse vedtægter er senest ændret på generalforsamlingen den 26. april 2016.

BESTYRELSEN