Etik og Etikette

Bridge er et spil, hvor det gælder om at klare sig bedst muligt, men det skal selvfølgelig være på en fair måde indenfor de regler og love, der er gældende for spillet.

Hvis alle spillere efterlever nedenstående regler, fremmes en god stemning og sportsånd, hvilket bevirker et hyggeligere klub- og turneringsliv.

Det er op til spillerne ved bordet selv at være opmærksomme på overholdelse af regler og love. Hvis der opstår en uregelmæssighed, skal det være en naturlig ting at tilkalde turneringslederen, og det må ikke påvirke stemningen ved bordet.

Turneringslederen er som dommer den, der skal orientere og udrede trådene. Resultatet ved dit bord har betydning for de andre spillere i turneringen, så tilkald også turneringslederen, selvom du måske ikke ligger så godt placeret.

Det kan være ærgerligt, hvis en afgørelse går dig imod, men du lavede jo ikke fejlen med vilje, så tag det med et smil. Der er ingen grund til at blive sur på modstanderne - de kan i hvert fald ikke gøre for, at du har lavet en uagtsom fejl.

I de internationale love for turneringsbridge er lovenes formål beskrevet således:

Lovene er udformet for at fastlægge en korrekt fremgangsmåde og være et passende hjælpemiddel, når den korrekte fremgangsmåde fraviges. En fejlende spiller bør som en selvfølge være rede til at acceptere enhver straf eller justeret score, som turneringslederen tildeler. Lovene er først og fremmest udformet for at afhjælpe en skade. Ikke for at straffe uregelmæssigheder.

Fortsæt til side 2