Klubbens vedtægter


Klubbens vedtægter - §§§

VEDTÆGTER for BRIDGEKLUBBEN

§ 1. Klubbens navn er IKAST BRIDGEKLUB 75 Dens hjemsted er IKAST

§ 2. Klubbens formål er at samle interesserede bridgespillere til regelmæs-sige spilleaftener for gennem træning, undervisning og turneringsspil at dygtiggøre medlemmerne og fremme kendskabet til og interessen for bridge.

§ 3. Klubben er tilsluttet Danmarks Bridgeforbund samt derigennem tillige Mesterpointsordningen efter de om denne til enhver tid gældende reg-ler. Medlemmerne modtager forbundets medlemsblad DANSK BRIDGE.

§ 4. Klubben ledes af en bestyrelse på 3 - 5 medlemmer. På valg er henholdsvis 2 og 1 medlemmer hvert andet år. Man vælges for en 2-årig periode. Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand, kasserer og sekretær, er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af bestyrel-sesmedlemmerne er til stede. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende. Ved vakance kan den tilbageværende bestyrelse udpege en eller flere stedfortrædere, som fungerer for resten af den eller de pågældendes valgperiode. Generalforsamlingen vælger hvert år 1 revisor og 1 revisorsuppleant.

§ 5. Bestyrelsen nedsætter et spilleudvalg til at tilrettelægge og lede turneringerne. I dette skal der være mindst 1 bestyrelsesmedlem. Bestyrelsen er bemyndiget til at aflønne en turneringsleder.

§ 6. Klubbens regnskabsår er 1. januar - 31. december

§ 7. Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed. Ordinær general-forsamling afholdes hvert år i april eller maj måned på klubbens sidste spilleaften. Dagsordenen er følgende:

1. Valg af dirigent

2. Formandens beretning

3. Aflæggelse af årsregnskab

4. Forslag


5. Valg af bestyrelsesmedlemmer

6. Valg af 1 revisor og 1 revisorsuppleant

7. Eventuelt


Generalforsamlingen skal indvarsles senest 14 dage før afholdelsen.


Forslag, der ønskes behandlet, skal indsendes skriftligt til formanden senest 7 dage før generalforsamlingens afholdelse.

Den ordinære generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer, og alle punkter på dagsordenen afgøres ved simpel stemmeflertal.
Undtaget er dog forslag til vedtægtsændringer, som kun kan vedtages med mindst 2/3s majoritet af de på generalforsamlingen mødende medlemmer, samt forslag om opløsning af klubben, som kun kan vedtages med mindst 2/3s flertal af klubbens medlemmer.

Såfremt et forslag om klubbens opløsning vel opnår tilslutning fra de 2/3 af de på generalforsamlingen mødende medlemmer, men ikke tilslutning fra de 2/3 af samtlige klubbens medlemmer, indkaldes med mindst 7 dages varsel til ny generalforsamling, hvor forslaget da uanset antallet af mødte medlemmer kan vedtages med 2/3s majoritet af de på generalforsamlingen mødende medlemmer.

Ekstraordinær generalforsamling afholdes såfremt bestyrelsen finder det påkrævet, eller inden 1 måned efter at mindst 1/3 af klubbens medlemmer skriftligt har fremsat ønske herom.

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske med mindst 14 dages varsel med angivelse af dagsorden og eventuelle forslag.

Skriftlig afstemning kan forlanges.


§ 8. Klubkontingent/årskontingent og spilleafgift samt betalingsterminer fastsættes af bestyrelsen.

§ 9. Ved indmeldelse i klubben betales et indskud på kr. 75,- Medlemmer under uddannelse betaler halvt klubkontingent/spilleafgift.

§ 10. Bestyrelsen kan bevilge kontant tilskud til hel eller delvis dækning af omkostninger i forbindelse med medlemmers deltagelse i turneringer, som arrangeres af Danmarks Bridgeforbund.

§ 11. Andet kortspil end bridge er ikke tilladt. Der må ikke spilles om penge i klubben.

§ 12. Indmeldelse i klubben er økonomisk bindende for hele sæsonen.


§ 13. Særlige bestemmelser for medlemmernes pligter og rettigheder samt ordensregler er angivet i den på generalforsamlingen vedtagne Klub-regler for bridgeklubben IKAST BRIDGEKLUB 75.

§ 14. Såfremt et medlem ekskluderes af anden grund end kontingentrestance eller idømmes karantæne, skal der ske indberetning af forholdet gen-nem kredsbestyrelsen til Danmarks Bridgeforbund.

§ 15. I tilfælde af klubbens opløsning, hvilket kun kan vedtages af en generalforsamling (se § 7), overgår en eventuel formue til Danmarks Bridgeforbund eller til velgørende formål.


______________

Disse vedtægter er vedtaget på generalforsamlingen den 28. maj 1975

Hans Nissen

Formand

Ændringer vedtaget på generalforsamlingen maj 2006

Torben Kelså

Formand

Ændring af regnskabsåret vedtaget på generalforsamlingen maj 2012

Torben Kelså

Formand

Ændring af antallet af vestyrelsesmedlemmer april 2023

Poul Færch

Formand

BridgeCentral, 19. april 2024