Nyt fra bestyrelsen Senest rettet 10.03.2021

07.03.21 Information fra Bridgeklubben
Hermed generel information fra bestyrelsen i bridgeklubben - lidt omkring det forgangne år - og lidt omkring det kommende. Det er jo ingen hemmelighed at corona-situationen har vendt op og ned på alt - også i vores bridgeklub, så denne information er også med alle mulige forbehold.

Turneringen 2020-2021
Som I sikkert har regnet ud, så er alt bridge i klubben i denne sæson aflyst - både onsdag og torsdag, og de turneringer, der blev startet op sidste år i september, bliver ikke fuldført. Hvis det skulle ske, at der bliver åbnet op pr. 1 april, vil resten af sæsonen (april måned) blive brugt til noget sommerbridge - mere herom nedenfor.

Generalforsamling 2020-2021
Klubbens vedtægter tilsiger, at den årlige generalforsamling skal være afholdt senest ved udgangen af april måned. Dette lykkedes som bekendt ikke sidste år pga. af corona - og vi har nu besluttet, at også i år vil vi tage force majeure-hatten på og udsætte generalforsamlingen til den første torsdag i september, torsdag den 2. september - mere herom (dagsorden, tilmelding mv.) senere på året.

Lokalesituationen
Som vi er orienteret nu, er tilbygningen til logen tilendebragt for så vidt angår det udvendige, og vi forventer således, at vi kan gøre brug af de større lokaler ved en forhåbentlig opstart af den nye sæson.

Tilmelding til sæsonen 2021-2022
Bestyrelsen er evige optimister. Vi forventer/håber på, at vi kan starte en ny sæson op pr. 1. september i en eller anden form. Vi åbner derfor nu for tilmelding til den nye sæson. Tilmelding skal ske senest den 1. august 2021 til formanden på torbenrj@gmail.com - husk at angive, om det er til onsdagsklubben kl. 13-17 eller torsdagsklubben kl. 19-23 - eller begge dele. Tilmeldingerne vil I kunne følge på klubbens hjemmeside, hvor de opdateres løbende.

Sommerbridge
Vi er også så optimistiske, at vi håber at kunne starte sommerbridge op. Så snart der bliver åbnet i en eller anden form, starter vi, og vi planlægger at spille i april-maj-juni og august - alt efter hvad myndighederne tillader og ligesom sidst med tilmelding fra gang til gang. I vil naturligvis blive orienteret, når det bliver aktuelt. Jeg kan i den forbindelse oplyse, at deltagelse bliver GRATIS for klubbens medlemmer - som kompensation for Corona-ubehagelighederne, samt ikke mindst som følge af, at vores kasserer forventer et overskud på regnskabet - på trods af at I har betalt reduceret kontingent - men udgifterne har jo også været lavere.

Online-bridge
Til slut vil jeg lige erindre jer om, at mulighederne for at spille online-bridge på BBO fortsat er til stede. De gratis holdturneringer her i klubben, onsdag og torsdag kører på fulde omdrejninger, og der er fortsat mulighed for at gøre brug af samarbejdet med klubberne i Hjørring, Hirtshals og Frederikshavn som tidligere beskrevet. Hertil kommer at BK Nord i Aalborg afholder turneringer i RealBridge, hvor man frit kan deltage - der er et lille deltagergebyr (vist ca. 10 kr. pr. gang). For yderligere information kan vi henvise til BK Nord’s hjemmeside.

På vegne af Brønderslev Bridgeklubs bestyrelse
Torben Jakobsen
mail: torbenrj@gmail.com tlf. 2946 2637

24.02.21 Holdturneringer for klubben på BBO
Klubben afslutter turnering på BBO både onsdag og torsdag i uge 8. Resultater kan ses på hjemmesiden.
Vi starter nye turneringer op i uge 9 henholdsvis onsdag 3. marts kl 13 og torsdag 4. marts kl 18.45. Hver gang spiller vi 2 x 12 spil. Turneringerne løber over enten 3 eller 5 gange afhængig af tilmeldte par. Sidste tilmelding er søndag d. 28. februar kl 12. Det kan ske telefonisk til en af nedenstående eller mail på brslevbridge@outlook.dk . Man kan tilmelde sig som par (behøver ikke være medlem af Brønderslev Bridgeklub) eller som enkeltperson, og vi vil forsøge at finde en makker. Man kan tilmelde sig begge turneringer eller bare en af dem.
Hvis der sidder nogle af vores medlemmer, som savner bridge og egentlig gerne vil prøve at spille på BBO men ikke er kommet i gang, kan man få hjælp og svar på evt spørgsmål ved at ringe til en af nedenstående personer. Mange er blevet rigtig glade for at være kommet i gang. Tilmeldte modtager en mail om info senest mandag 1. marts .
Lise Poulsen ( 60 83 73 77), Niels Poulsen (30 20 77 96), Jens Abildgaard (23 60 22 98) Else Marie Thrane (26 45 34 61)

Realbridge hos Distrikt Nordjylland
Distrikt Nordjylland afholder 2 gratis bridgeturneringer tirsdag den 2. marts og den 9. marts - begge dage kl 19 med med "RealBridge". Spillet foregår fra egen computer. Realbridge har billede og lyd, så spillerne kan se og høre hinanden. Turneringerne åbnes en halv time før start, så der er mulighed for at tjekke om kamera og mikrofon virker. Man skal finde link til turneringen på Distrikt Nordjyllands hjemmeside.

23.01.21 Holdturnering for klubben på BBO
Klubbens gratis holdturnering på BBO - Else Marie, Niels og Lises turnering nr. 2 - er netop afsluttet, og initiativtagerne er utrættelige. De starter en ny turnering op allerede på torsdag den 28. januar, og tilmelding skal ske senest den onsdag den 27. januar kl. 12.00 på brslevbridge@outlook.dk. Din makker behøver ikke være medlem af vores klub. Der spilles 2 x 12 spil, og det forlyder, at de vil forsøge sig med et andet opgørelsesprincip end hidtil - board-a-match-systemet, hvilket i korthed vil sige, at man gør op efter par-turnerings-principper. Det skal absolut ikke holde jer tilbage. Spørg initiativtagerne, hvis I er i tvivl om, hvordan I kommer i gang - det er ikke så svært...

Parturnering på BBO
Samarbejdet om parturnering på BBO mellem klubberne i Hjørring, Frederikshavn, Hirtshals, Vrå, Sæby og Brønderslev udvikler sig også hele tiden. Nu forsøger man sig med både en A og en B-række (med par-handicap over 32), så der ikke er så stor forskel på spillestyrken i rækkerne. Læs mere om dette på de arrangerende klubbers hjemmesider (Hjørring, Frederikshavn og Hirtshals).

19.12.20 Forlænget forsamlingsforbud
Forbud mod forsamlinger af mere end 10 personer er forlænget til udgangen af februar, så det er ikke muligt at spille bridge ved fysisk fremøde i klubben indtil da.

Kontingent
Bestyrelsen har besluttet, at det aconto-kontingent, som blev meldt ud i starten af oktober, under alle omstændigheder bliver det eneste kontingent, vi opkræver for denne sæson. Skulle det vise sig, at vi får mulighed for at spille lidt sidst på sæsonen, vil omkostningerne hertil blive betalt af klubben.

Holdturnering for klubben på BBO
I november og december blev spillet holdturnering på BBO. Onsdag eftermiddag var der ikke nok tilslutning (min. 16 deltagere) men torsdag aften er blevet gennemført over 3 aftener og er nu afsluttet. Initiativtagerne (Else Marie, Lise og Niels) har planer om at starte en ny turnering op efter nytår. Kontakt dem, hvis det har interesse. Tilmelding skal ske senest den 4. januar på brslevbridge@outlook.dk.

Parturnering på BBO
Der er lavet samarbejde mellem de fleste klubber i Vendsyssel (p.t. Hjørring, Frederikshavn, Hirtshals, Vrå, Sæby og Brønderslev) om afholdelse af parturnering på BBO. Bridgeklubben i Hjørring (Anders Wraagaard Pedersen) er primus motor. Det anbefales at tjekke hjemmesider for BK 73 Hjørring, Hirtshals og Frederikshavn, idet der her er vejledning til hvordan man kommer med i turneringerne. Tilslutningen har været rimelig, men kunne godt være bedre, så støt bare op om det gode projekt.

Bridgebladet Dansk Bridge
Bridgebladet udkom jo kun digitalt i november, men oktober- og december-nummeret er udkommet fysisk, hvilket også vil være tilfældet med januar. Lise og Else Marie har cyklet rundt med blade i Brønderslev, men hvis du savner et eksemplar, kan det hentes i Else Marie’s carport på Lillebæltsvej 3 (ring lige til hende i forvejen).

Begynderundervisning
Der resterer et par undervisningslektioner for begyndere. De forventes afholdt i januar 2021, hvorefter der tilbydes undervisning efter bog 2. Men det afhænger af myndighedernes restriktioner.

23.11.20 Begynderundervisning genoptages i uge 48
Bridgeundervisning af begyndere på Hedegårdsskolen foregår igen fra mandag den 23.11.

14.11.20 AFLYSNING frem til 2021
Brønderslev Bridgeklub følger fortsat myndighedernes retningslinjer, som ikke gør det realistisk at genoptage bridgespil i klubben i indeværende år. Derfor aflyses bridgespil resten af året. Forhåbentlig bliver det muligt at genoptage turneringerne efter nytår - det afventer nyt fra myndinghederne.
Informer gerne din makker om dette.
Begynderundervisning på Hedegårdsskolen er også aflyst resten af året.

Holdturnering for klubben på BBO
Da vi ikke kan mødes i klubben for tiden for at spille bridge, indbyder vi nu klubbens medlemmer til at spille en lokal holdturnering på BBO.
Vi afholder en turnering 3 onsdage kl 13 (starter 18. november) og en anden turnering 3 torsdage kl 19 (starter 19. november). Vi håber på 4 hold, altså 16 personer til hver turnering.
Det kræver, du er tilmeldt BBO, så er du ikke det i forvejen, så må du gøre det. Det er en nem sag. Vi henviser til Bridgeforbundets Hjemmeside.
Meld dig til en eller begge turnering ved at sende en mail til brslevbridge@outlook.dk. Du kan tilmelde dig alene eller sammen med makker. Det er gratis at deltage.
Evt spørgsmål stilles til Else Marie Thrane på 26 45 34 61 eller Niels Lykke Poulsen på 30 20 77 96.

01.11.20 AFLYSNING frem til 22. november
Brønderslev Bridgeklub følger fortsat myndighedernes retningslinjer, og da forsamlingsforbuddet på over 10 personer er gældende foreløbig til den 22. november, holder vi også klubben lukket til og med denne dato. Altså: INGEN bridge før tidligst den 25./26. november. Følg med her på hjemmesiden, hvor vi kommer med nyt, når der foreligger nyt fra myndighederne.
Informer gerne din makker om dette.
Begynderundervisning på Hedegårdsskolen gennemføres som aftalt med deltagerne (i opdelte hold).

Kontingent
Venligst husk at indbetale kontingent, hvis du ikke allerede har fået det gjort. De praktiske informationer herom står i mail udsendt fra formanden den 8. oktober (kontonr står IKKE her på hjemmesiden).

17.10.20 AFLYSNING resten af oktober
Med baggrund i at Brønderslev ligger helt i "rødt" i myndighedenes opgørelse af Corona-smittetrykket, har bestyrelsen besluttet at udskyde genåbningen af klubben i 14 dage, således at vi - indtil videre - planlægger at genåbne i uge 45 - den 4.-5. november.
Informer gerne din makker om dette.
Begynderundervisning på Hedegårdsskolen gennemføres som planlagt.

06.10.20 Konstituering
Den nyvalgte bestyrelse har konstitueret sig således:
Torben Jakobsen: Formand og underviser
Kai Jensen: Næstformand og ansvarlig for onsdagsklubben
Palle Hansen: Kasserer
Lise Poulsen: Sekretær
Jens Abildgaard Jensen: Turneringsansvarlig
Else Marie Thrane: Kortlægning og presseansvarlig
Verner Bech: Indkøbsansvarlig

Kontingent
Pga. corona-forvirringen har vi vedtaget at opkræve et aconto kontingent således:

Primærmedlemmer:
Onsdag: 500 kr.
Torsdag : 500 kr.
Onsdag og Torsdag: 700 kr.

Klubmedlemmer:
Onsdag: 250 kr.
Torsdag : 250 kr.
Onsdag og Torsdag: 450 kr.

Klubturneringer i uge 43
Det er bestyrelsens hensigt at gøre alt for at vi kan starte op igen i uge 43 - i en eller anden form. Naturligvis skal alle regler i forhold til corona respekteres, så evt. sker en opdeling i endnu mindre grupper.

27.09.20 AFLYSNING indtil efterårsferien
Al bridgespil i Brønderslev Bridgeklub er AFLYST til og med efterårsferien.
Aflysningen sker fordi bridgeklubber er omfattet af ny deltagerbegrænsning på 50 personer i forsamlinger.
Begynderundervisning på Hedegårdsskolen gennemføres som planlagt.

13.08.20 Information om opstart af sæsonen 2020-21
Detaljer om nye retningslinjer er udsendt til medlemmer på mail. Nedenstående er et kort uddrag af denne mail.

Corona - forholdsregler
Medbring så vidt muligt egen meldekasse, som flyttes med rundt til bordene (meldekasse kan dog lånes af klubben)
Efter eget ønske kan man anvende mundbind og/eller handsker (sidstnævnte skal skiftes ved hvert bordskifte), men man skal selv medbringe dette.
Bord og bridgemate afsprittes, når man kommer til et nyt bord.
Bridgemate betjenes alene af Nord. Men indtastningen godkendes fortsat af Øst med et nik.
Generelt går vi ud fra, at I bruger sund fornuft, spritter af, holder afstand, hoster i ærmet og naturligvis ikke møder op, hvis I er syge.
Kortene er blandet 3 dage forinden, der er rigeligt med sprit til stede, og bordene er opstillet så afstandsretningslinjerne respekteres.

Specielt for torsdagsklubben
De gældende afstandsregler giver IKKE mulighed for at hele klubben kan være til stede den enkelte spilleaften. Det arbejdes på en model, hvor rækkerne på skift holder fri hver tredje spilleaften. Mere herom, når de endelige tilmeldinger kommer på plads. Følg med på hjemmesiden.
Traktement torsdag aften er aflyst, men man velkommen til selv at medbringe kaffe m.v.
Kontingent for torsdag reduceres.


14.07.20 Genoptagelse af bridgeaktivitet i Brønderslev Bridgeklub
Detaljer om plan for genoptagelse af bridgeaktivitet i Brønderslev Bridgeklub er udsendt til medlemmer på mail. Nedenstående er et kort uddrag af denne mail.

Sommerbridge
Vi starter sommerbridge op de 4 torsdage i august måned (6. 13. 20 og 27. august). Vi overholder naturligvis corona-forskrifterne, og vi har derfor sat et maksimum på 60 spillere pr. aften.

Generalforsamling
Den udsatte generalforsamling fra den 2. april er nu fastsat til torsdag den 3. september kl. 19.00. Nærmere følger på hjemmesiden.

Sæsonen 2020-21
Sæsonstart udskydes en uge i forhold til oprindelig plan, således at Onsdagsklubben starter den 9. september, og Torsdagsklubben den 10. september. Til- og framelding er fortsat mulig.

Begynderundervisning
Der afholdes undervisning for begyndere på Hedegårdsskolen over 12 mandage. I opfordres til at skaffe nye deltagere fra jeres omgangskreds.

24.03.20 1) - Generalforsamlingen den 2. april
Generalforsamlingen den 2. april AFLYSES - med baggrund i myndighedernes anbefalinger - og må derfor udsættes. Juridisk set er det force majeure. Klubben drives herefter videre med den siddende bestyrelse som en slags "forretnings-bestyrelse". I sådan en situation kan bestyrelsen alene træffe beslutninger, der hører til almindelig drift og uopsættelige beslutninger - det er jo også det, vi gør idag, så det forventes ikke at give de store problemer for os. Generalforsamlingen skal naturligvis gennemføres, men vi forventer, at det bliver efter sommerferien - stadigvæk om alt går vel. Den udsatte generalforsamling skal i øvrigt varsles på samme måde i h.t. vedtægterne som den ordinære og med samme dagsorden. Vi vender tilbage med information herom.

2) - Afslutning af klubturneringer
Der bliver ikke flere klubaktiviteter i denne sæson. Det resterende program er aflyst på grund af Corona-virus og bestyrelsen har besluttet, at vi slutter turneringerne af - og kårer klubmestre - således:
Onsdagsklubben: Der er spillet 4 afsluttede turneringer og kun en runde i den 5. og sidste turnering. Vi lader resultatet efter de 4 afsluttede turnering stå ved magt og sløjfer den sidste turnering. Klubmester (onsdag) bliver herefter Jette Sahl Nielsen og Jørgen Østergaard.
Torsdagsklubben: Der er spillet 2 afsluttede turneringer og 5 af 6 runder i den 3. og sidste turnering. Vi lader resultatet efter de 5 runder i den 3. og sidste turnering stå ved magt som resultatet af den 3 turnering. Klubmester bliver herefter Johnny Jensen og Torsten Sverdrup Warberg.
Det er jo ikke 100 % retfærdigt, men det er bedste løsning, som vi ser det.

3) - Top 16
Udgår.

4) - Sommerbridge
Sommerbridge er indtil videre aflyst. Hvis/når vi beslutter at gennemføre sommerbridge, vil det blive meddelt på hjemmesiden.

5) - Tilmelding til næste sæson
Der kommer jo i sagens natur ikke til at ligge en seddel, man kan skrive sig på til næste sæson. Tilmelding sker via mail eller tlf. til formanden, der ajourfører tilmeldingslisten på hjemmesiden løbende. For så vidt angår torsdagsklubben, så er reglen om at man ved tilmelding inden 1. maj har fortrinsret til deltagelse næste år fortsat gældende - hvis man altså har spillet torsdag aften i indeværende sæson.