Vedtægter

Vedtægter

for

Køge Bridge Klub



§1. Navn og hjemsted

Klubbens navn er Køge Bridge Klub og klubben er hjemmehørende i Køge kommune.

Klubben er stiftet d. 27. marts 1946.

 

§2. Formål

Klubbens formål er at samle interesserede bridgespillere til regelmæssige spilleaftener for gennem træning, undervisning og turneringsspil at dygtiggøre medlemmerne og fremme kendskabet til og interessen for bridge.


§3. Tilhørsforhold

Klubben er medlem af Danmarks Bridgeforbund og dermed Distrikt Østsjælland og er som sådan underlagt såvel forbundets som distriktets vedtægter og reglement.


Klubben er tilsluttet forbundets Mesterpointsordning efter de gældende regler.


§4. Medlemskab

Som aktivt medlem kan optages enhver, der er godkendt af bestyrelsen.


Medlemmerne er forpligtet til at overholde klubbens vedtægter og ordensregler. Ordensregler er angivet i ”Klubregler for Køge Bridge Klub”. Klubreglerne fastsættes af bestyrelsen for et år ad gangen og opslås i spillelokalet den første spilleaften i september og på klubbens hjemmeside.


Bestyrelsen kan optage passive medlemmer.


Der påhviler ikke klubbens medlemmer nogen personlig hæftelse for de forpligtigelser, der påhviler klubben.


§5. Udelukkelse og eksklusion

Et medlem kan udelukkes midlertidigt eller permanent (eksklusion), såfremt pågældende handler til skade for klubben, eller såfremt vedkommende ikke opfylder sine medlemsforpligtigelser.


I sager om udelukkelse har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse.


I sager om eksklusion har medlemmet desuden krav på, at sagen endelig afgøres på førstkommende generalforsamling, og at sagen sættes på dagsorden som særligt punkt.


En generalforsamlings beslutning om eksklusion kræver samme majoritet som ved ændring af klubbens vedtægter.


En eksklusion skal indberettes til Danmarks Bridgeforbund.


§6. Ordinær generalforsamling

Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed.

Ordinær generalforsamling afholdes hvert år senest medio maj med følgende dagsorden:


Valg af dirigent

Formanden aflægger beretning

Aflæggelse af årsregnskab og forelæggelse af budget for næste sæson

Behandling af indkomne forslag

Fastsættelse af kontingent

Valg af formand

Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter

Valg af 1 revisor og 1 revisorsuppleant

Eventuelt


Generalforsamlingen skal indvarsles ved opslag i spillelokalet og på foreningens hjemmeside senest 21 dage før afholdelsen.


Forslag, der ønskes behandlet, skal indleveres skriftligt til formanden senest 14 dage før den ordinære generalforsamling. Indkomne forslag vil blive sat op på opslagstavlen i spillelokalet fra den efterfølgende spilleaften og vist på klubbens hjemmeside. Forslagsstiller skal være fysisk tilstede ved generalforsamlingen, til fremlæggelse af forslag.









§7. Generalforsamlingens ledelse

Generalforsamlingen ledes af en dirigent, der vælges af generalforsamlingen, og som ikke er medlem af bestyrelsen.


Den ordinære generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer, og alle punkter på dagsordenen afgøres ved simpel stemmeflerhed.


Undtaget herfra er dog forslag til vedtægtsændringer, som kun kan vedtages med mindst to tredjedeles majoritet af de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer, samt forslag om opløsning af klubben, som beskrevet i § 12.


Der kan stemmes ved fuldmagt.


Afstemninger skal foretages skriftligt hvis 5 medlemmer forlanger det og altid ved personvalg.


§8. Ekstraordinær generalforsamling

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, såfremt bestyrelsen finder det påkrævet, eller inden 1 måned efter at mindst en femtedel af klubbens stemmeberettigede medlemmer skriftligt har fremsat ønske herom med angivelse af det emne, som ønskes behandlet.


Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske med mindst 14 dages varsel med angivelse af dagsorden og eventuelle forslag.


§9. Bestyrelsen

Generalforsamlingen vælger en bestyrelse på 5 medlemmer og 2 suppleanter. Formanden vælges for 1 år ad gangen. De øvrige bestyrelsesmedlemmer og suppleanter vælges for 2 år ad gangen, således halvdelen er på valg hvert år.


Bestyrelsen, der konstituerer sig selv med næstformand, kasserer og sekretær, er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af bestyrelsen er til stede. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.

Ved vakance kan den tilbageværende bestyrelse udpege en stedfortræder, som fungerer indtil førstkommende generalforsamling.

  

Generalforsamlingen vælger hvert år 1 revisor og 1 revisorsuppleant.


Klubben tegnes udadtil ved underskrift af formanden og 2 bestyrelsesmedlemmer.

   

Bestyrelsen kan nedsætte et eller flere spilleudvalg til at tilrettelægge og lede turneringerne.


Bestyrelsen er bemyndiget til at aflønne en turneringsleder.


Bestyrelsen kan bevilge kontant tilskud til hel eller delvis dækning af omkostninger i forbindelse med medlemmers deltagelse som klubbens repræsentanter i turneringer, som arrangeres af Danmarks Bridgeforbund.


§10. Regnskab

Klubbens regnskabsår er 1. april til 31. marts. Regnskabet forelægges generalforsamlingen til godkendelse og skal være forsynet med revisorens påtegning og underskrift.


§11. Kontingent

Kontingentet fastsættes på den ordinære generalforsamling og betales senest 2. spilleaften i september.


Spillegebyr fastsættes af bestyrelsen og betales over 2 gange. Halvdelen senest 2. spilleaften i september og resten senest 2. spilleaften i januar.

  

Spillegebyr offentliggøres på klubbens hjemmeside senest 15. august.


§12. Klubbens opløsning

Bestemmelse om klubben opløsning kan kun ske på en særlig indkaldt ekstraordinær generalforsamling. For at denne er beslutningsdygtig kræves, at mindst to tredjedele af klubbens stemmeberettige medlemmer er til stede.


For at forslaget kan vedtages, kræves, at mindst tre fjerdedele af de afgivne stemmer er for forslaget. Opnås et sådan flertal på en ekstraordinær generalforsamling der ikke er beslutningsdygtig, indkaldes til en ny ekstraordinær generalforsamling, hvor beslutning kan træffes med ovennævnte stemmeflerhed, uanset de fremmødtes antal.


I tilfælde af klubbens opløsning bestemmer generalforsamlingen på basis af almindelig stemmeflerhed, hvordan der skal disponeres over klubbens midler og ejendele.


Eventuelle restancer og forfalden gæld udadtil, etableret i overensstemmelse med klubbens vedtægter, klubregler eller ved bestyrelsens arbejde i overensstemmelse hermed, skal der reserveres midler til, før ovennævnte afstemning og disponering finder sted.


Disse vedtægter er vedtaget på generalforsamlingen den 7. maj  2024 og erstatter tidligere vedtægter.


Klubregler

Klubregler for Køge Bridge klub - sæsonen 2024/2025


Disse regler er gældende fra den 1. september 2024 og fastsat i henhold til klubbens vedtægter § 8. (Klubreglerne fastsættes af bestyrelsen for 1 år ad gangen og opslås i spillelokalet den første spilleaften i september).


§1. Spilletid

Klubbens ordinære spilleaftener er tirsdag og torsdag i tidsrummet september til april. Der startes kl. 18.00, med mindre andet er meddelt. Spilleaftenerne fremgår af årets turneringsplan.


§2. Substituering

Et medlem, som ikke kan møde en spilleaften, må som hovedregel selv skaffe en substitut. Telefonnumre på spillere, som kan tænkes at være villige til at være substitutter, kan evt. opgives hos et klubmedlem udpeget af bestyrelsen. Det skal tilstræbes, at et par eller hold ikke forstærkes i væsentlig grad ved substituering.

Viser det sig umuligt selv at skaffe en substitut, må afbud ske så tidligt som muligt.

Turneringslederen er derefter frit stillet og kan indsætte en hvilken som helst substitut eller aflyse kampen respektive ændre en parturnering.


§3. Justeret score ved substituering

Parturnering:

Såfremt begge spillere i et par er substitueret, justeres en score over parrets gennemsnitsscore, dvs. at justering sker efter turneringens afslutning. Hvis turneringen afsluttes hver aften, kan maximalt opnås middel.

Såfremt én spiller i et par er substitueret, foretages normalt ingen justering. Dog gælder ovenstående regel for justering, hvis turneringslederen inden aftenens afslutning vurderer, at der er sket en væsentlig forstærkning. Turneringslederen har ikke pligt til på eget initiativ at foretage en sådan vurdering, men enhver spiller, som spiller i samme række som det substituerede par, kan senest ved pausen forlange, at turneringslederen foretager denne vurdering og evt. påtale. Turneringslederens eller medhjælperens afgørelse kan ikke appelleres.


Holdturnering:

Med kun én substitut foretages ingen justering. Med to substitutter foretages ingen justering, såfremt substitutterne spiller med hver sin af de ordinære spillere på holdet. I alle andre tilfælde justeres en score over middel ned til holdets gennemsnits score. Ved justering af en score kommer fradraget ikke modstanderne til gode, dog kan de ikke få en score under 5.


Enkeltmandsturnering:

En totalscore for en omgang (aftenscore), som ligger over den substituerendes scorer for de øvrige omgange, justeres ned til dette gennemsnit, dvs. at justeringen sker efter turneringens afslutning.


§4. Almindelige regler ved substituering

Når der foretages justering af en score ved substituering i en parturnering eller en enkeltmandsturnering, kommer det ikke andre par til gode.


§5. Præmier/mesterpoint

Fordelingen af mesterpoint og eventuelle aftentopscorepræmier sker på grundlag af de opnåede scorer, før en eventuel justering er foretaget.

Ingen spiller har ret til præmie såfremt han/hun ikke har spillet mere end halvdelen af spillene i den pågældende turnering. I klubbens pokalturneringer kan et par kun vinde pokalen, såfremt parret uden substituering har spillet mindst 2/3 af de spilleaftener, hvorover turneringer løber.


§6. Substitutliste

Af hensyn til turneringslederens arbejde med justering af scorer, fordeling af præmier, tildeling af mesterpoint m.v. skal den for hver aften fremlagte substitutliste før spillets begyndelse udfyldes med såvel substituttens som substitueredes navn.


§7. Materiel m.v.

Alt bridgemateriel skal behandles med omhu. Spillerne skal efter aftenens sidste spil  hjælpe til med oprydningen. Bestyrelsen kan hver måned udpege 3 5 par der har ansvaret for opstilling og oprydning.

De internationale love for turneringsbridge er gældende i klubbens turneringer i det omfang de er godkendt af D.B.F. Medlemmerne skal før, under og efter spillet udvise god etikette. Uregelmæssigheder under meldinger og spil må ikke afgøres af spillerne, men turneringslederen skal altid tilkaldes for at rette uregelmæssigheder i overensstemmelse med bestemmelserne i lovene.


§8. Systemkort

Alle skal udfylde og uopfordret fremlægge systemkort.


§9. Alert/stopskilt

Alert og stopskilt bruges, men der tages hensyn til på hvilket niveau der spilles. Spilles der med kunstige systemer eller meldinger, bruges alertskilt altid.


§10. Meldekasser

Man skal, jf. nye regler fra den 1. september 2010, lade meldekortene ligge fremme på bordet, indtil åbningsudspillet er vendt.


Bestyrelsen maj 2024


BridgeCentral, 8. maj 2025