♣♦Lillerød Bridgeklub
♥♠Medlem af Danmarks Bridgeforbund
Årsberetning 2019-20
Historisk aflysning af bridgen Desværre må vi indlede denne beretning med den kedelige konstatering, at Covid-19 medførte aflysning af bridgen
Allerede ved begyndelsen af uge 10 besluttede bestyrelsen at sende en mail til alle medlemmer om at iagttage en række forholdsregler i forbindelse med bridgespillet. Situationen udviklede sig imidlertid hurtigt, og forud for bridge-starten i uge 11 besluttede bestyrelsen, at alle var fritaget for mødepligten, og at bridgen indtil videre ville blive afviklet således, at man skulle tilmelde sig aktivt. Dette blev dog hurtigt overhalet af en opfordring fra DBf til at indstille bridgen helt, hvilket bestyrelsen naturligvis besluttede at følge med virkning fra den 11. marts 2020. I første omgang til efter påske og senere forlænget til resten af sæsonen.
Medlemstallet Vi er lykkedes med at fastholde vores medlemstal, der ved sæsonens afslutning er 225. Det er helt tilfredsstillende og betyder, at de tre eftermiddagsklubber er fuldt besat. Tirsdag aften er antallet af spillere vigende, medens onsdags aften, der nu er en helt ordinær underklub med tilmeldingsbridge, oplever fremgang.
Sommerbridge
Sommerbridgen i maj, juni, juli og august blev igen gennemført hver anden uge med et fremmøde på omkring 50 spillere hver gang. Vi mener, at vores medlemmer har stor glæde at disse spilledage i løbet af sommeren.
Storedam For tredje gang havde vi i august (uge 33) Bridgehøjskole på Storedam. Det var en meget vellykket uge med bridgeundervisning, bridgeturneringer og sociale aktiviteter. Desværre var vejret ikke med os. Men højskoledeltagere lader sig ikke slå ud af den slags bagateller, så nogen af de udendørs aktiviteter flyttede vi bare indenfor i tørvejret. Vi har nu en aftale med Storedam om fast at kunne råde over uge 33, og forberedelserne til Storedam i august 2020 er i fuld gang.
Bridgeturneringerne Når der ses bort fra den helt specielle situation med aflysningen sidst på sæsonen på grund af covid-19 er bridgeturneringerne blevet afviklet som hidtil. Som de seneste år startede vi sæsonen med en alle mod alle kvalifikations- parturnering over flere spilledage. Placeringen i denne turnering danner så grundlaget for startopdelingen i rækkerne. Ikke alle synes om denne metode. Formålet hermed er, at alle spillere - gamle som nye medlemmer - møder hinanden, og at opdelingen i rækker afspejler de enkelte pars indbyrdes styrke. Bestyrelsen fastholder derfor denne fremgangsmåde.
Der er en forskellig indstilling til holdturnering blandt medlemmerne. Dels er der den evige diskussion om fri holddannelse kontra seedet lodtrækning. Uanset hvad klubben vælger, vil der være en del spillere, der meget gerne vil være fri for at deltage i holdturnering. Dette burde kunne løses ved at opdele i to grupper, når der spilles holdturnering, således at en gruppe spiller hold og den anden par, som det foregik i Tirsdagsklubben II. Med lidt smidighed fra alle, kan det lykkes. Underklubberne opfordres til at drøfte dette ved sæsonens bridgestart, således at der findes en løsning, som flest muligt kan tiltræde.
Klubsølv Alle underklubber deltog i klubsølv. Desværre fik vi ingen placeringer blandt de tre bedste på landsplan.
Onsdagsklubben II
Klubben opstod i 2016 som en begynderklub, men er nu omdannet til en helt ordinær underklub med (frivillig) undervisning før bridgestart. Spillerne har ikke mødepligt, og man tilmelder sig til hver enkelt spilleaften. Der spilles der-for ikke fortløbende turneringer. I løbet af sæsonen har vi indgået aftale med Frimærkeklubben om lokalebytning. Vi råder nu over lokale F alle spilledage. Tidligere havde vi kun lokale F hver anden gang, og de andre gange måtte vi spille i de mindre lokaler A/B. Vi kan nu være omkring 60-64 spillere i klubben. Ved sæsonafslutningen er der 46 spillere i klubben, så der er plads til flere. Vi planlægger desuden, at der bliver et nyt begynderhold fra 1. september.
Eftermiddagen med Frederik Bjerregaard I september havde vi besøg af Frederik, der fortalte om moderne doblinger og kortvurdering. Der var fuldt besat i den store sal i stuen. Det var en meget lærerig og interessant eftermiddag med en inspirerende og underholdende bridgelærer. En særdeles vellykket eftermiddag.
Julearrangementet.
Traditionen tro havde vi i december julefrokost med efterfølgende bridge med fremmed makker. Vi var lidt over 80 deltagere, og alt i alt forløb det vellykket. Dog er vi i Bestyrelsen enige om, at maden ikke levede op til vores forventninger. Vi har gjort nogle erfaringer, som vi bruger ved næste julearrangement.
Arrangementer i underklubberne Ved afslutningen på bridgesæsonen i april 2019 blev der - i stedet for en stor samlet afslutning for hele klubben - holdt afslutning i de enkelte underklubber. Klubben gav smørrebrød og medlemmerne skulle selv købe drikkevarer. Derudover arrangerede klubben lidt julehygge i de enkelte underklubber. Der var stor tilfredshed hos medlemmerne for disse tiltag.
Kortblanding Vi har nu 6 kortblandeteams, der deler arbejdet med kortblandingen. Det fungerer meget fint, og på medlemmernes vegne siger vi tak til kortblanderne for den indsats, de yder for klubben. Kortblandemaskinen rundede i sommeren 2019 4 års brug. Den har blandet over 40.000 spil kort, og skulle derfor til et serviceeftersyn. Nærmeste serviceværksted er er i Kraków i Polen. Forsendelsen frem og tilbage gik smertefrit, men da vi tog maskinen i brug efter hjemkomsten, var der en fejl i maskinens program, der besværliggjorde kortblandingen. Nærmeste ekspert sidder i Australien, men med e-mail kontakt er det ikke noget problem. Det tog dog to måneders mailudveksling at få rettet fejlen. Så nu fungerer maskinen fint.
Støj Vi har desværre stadig et problem med snak og støj under bridgespillet. Bestyrelsen og klublederne har i årevis uden held henstillet til medlemmerne om at dæmpe støjen. Problemet kan kun løses, hvis spillerne indbyrdes forsøger at dæmpe de støjende. Endvidere bør alle overholde, at man ikke rejser sig før uret har markeret, at runden er forbi. Yderligere er det et problem, at nogen, der er færdig før tiden er udløbet for sidste runde, rejser sig og begynder at rydde materiale af bordet. Det må være muligt at tage hensyn til medspillerne ved at blive siddende til tiden er udløbet.
Bestyrelsesarbejdet Vi har et godt samarbejde i bestyrelsen og fordeler de forskellige opgaver mellem os. Bestyrelsesarbejdet er langt mere end blot at møde op til bestyrelsesmøderne. Klublederne trækker det store læs med ugentligt at planlægge, oprette og afvikle turneringerne. Som det fremgår af denne beretning, har klubben udover de løbende bridgeturneringer mange arrangementer, som bestyrelsesmedlemmerne tager sig af. Det medfører en del planlægningsarbejde, aftaler med leverandører, indkøb og praktisk gennemførelse, f.eks. opstilling af borde, borddækning m.v. Som bestyrelsesmedlem og suppleant har man derfor noget at se til. Dette er ikke ynk. Det er nemlig også givende som bestyrelsesmedlem at kunne se resultaterne i form af den succes, klubben har haft i de senere år. Nogle bestyrelsesmedlemmer har været med i mange år og overvejer at trække sig for nye kræfter. Så er du interesseret i at medvirke til at udvikle klubben yderligere, så er en bestyrelsespost måske noget for dig. Overvej det. Tal eventuelt med et bestyrelsesmedlem og få lidt mere at vide om bestyrelsesarbejdet i klubben.
På gensyn Bestyrelsen siger tak for en god sæson, der desværre fik en uforudset afslutning. På gensyn til sommerbridgen, Bridgehøjskole på Storedam og den nye sæson til september. Vi håber, at Covid-19 ikke lægger for mange hindringer i vejen.
April 2020 Bestyrelsen i Lillerød Bridgeklub
|