Vedtægter


Vedtægter


§1        Navn og hjemsted

       Klubbens navn er Hjerter Dame, Birkerød.  Klubben er hjemmehørende i Rudersdal Kommune. Klubben er stiftet den 9. august 1972.


§2        Formål        

       Klubbens formål er at samle interesserede bridgespillere til regelmæssige spilleaftener for gennem træning og turneringsspil at dygtiggøre medlemmerne og fremme kendskabet til og interessen for bridge.


§3        Tilhørsforhold

       Klubben er medlem af Danmarks Bridgeforbund og dermed distrikt Nordsjæl­land og er som sådan underlagt såvel forbundets som distriktets vedtægter og reglementer.


       Klubben er tilsluttet forbundets Mesterpointordning efter de gældende regler.


§4        Medlemskab

       Som aktivt medlem kan optages enhver, der er godkendt af bestyrelsen.


       Medlemmerne er forpligtet til at overholde klubbens vedtægter og regler og i øvrigt at leve op til klubbens formålsbestemmelse.


       Ved indmeldelse i klubben betales et indskud på 100 kr. Tilmelding for en sæson er bindende for hele sæsonen. Medlemskab overføres automatisk fra en sæson til næste sæson. Udmel­delse skal ske skriftligt til bestyrelsen med mindst en måneds varsel til udgangen af en sæson.


       I særlige til­fælde kan bestyrelsen efter anmodning derom nedsætte kontingentet for et medlem.


§5        Klubregler

       Særlige bestemmelser for medlemmers pligter og rettigheder samt or­densregler er angivet i de på en generalforsamling vedtagne "Klubregler for Bridgeklubben Hjerter Dame, Birkerød".


§6        Kontingent

       Kontingentet fastsættes af generalforsamlingen og forfalder for hele sæsonen til betaling inden 1. oktober. Kontingen­tet indbetales på den af bestyrelsen anviste måde. Kontingentrestance ud over én måned kan medføre eksklusion af klub­ben.


§7        Tilskud

       Bestyrelsen kan bevilge kontant tilskud til hel eller delvis dækning af om­kostninger i forbindelse med medlemmers deltagelse i turneringer og kurser, som arrangeres af Danmarks Bridgeforbund.


§8        Udelukkelse og eksklusion

       Et medlem kan udelukkes midlertidigt eller permanent (eksklusion), såfremt vedkommende handler til skade for klubben, eller såfremt vedkommende ikke opfylder sine medlemsforpligtelser.

       

       I sager om udelukkelse har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse.

       

       I sager om eksklusion har medlemmet desuden krav på, at sagen endeligt afgøres på førstkommende generalforsamling, og at sagen sættes på dags­ordenen som særligt punkt.

       

       En generalforsamlings beslutning om eksklusion kræver samme majoritet som ved ændring af klubbens vedtægter.

       

       En eksklusion skal indberettes til Danmarks Bridgeforbund. Der henvises i øvrigt til forbundets vedtægter §§ 13 og 14.


§9        Ordinær generalforsamling

       Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed. Ordinær generalforsam­ling afholdes hvert år på en spilleaften i perioden 15. marts 30. april.


       Den ordinære generalforsamling skal indvarsles senest tre uger før afholdelsen. Indkaldelse skal ske ved angivelse i turneringsplan og på hjemmesiden samt ved mundtlig indvarsling på en spilleaften. Forslag, der ønskes behandlet under punkt 6, skal skriftligt indgives til formanden senest to uger før generalfor­samlingens afholdelse. Forslag til behandling på en generalforsamling skal med­deles (mindst som emne) én uge før generalforsamlingens afholdelse.



§10        Dagsorden

       Dagsordenen skal mindst indeholde:


  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning
  3. Godkendelse af det reviderede regnskab
  4. Godkendelse af budget
  5. Fastsættelse af kontingent
  6. Indkomne forslag
  7. Nedsættelse af udvalg
  8. Valg af formand
  9. Valg af bestyrelsesmedlemmer, jf. §14
  10. Valg af to revisorer og én revisorsuppleant
  11. Eventuelt


§11        Generalforsamlingens ledelse

Generalforsamlingen ledes af en dirigent, som vælges på generalforsamlingen, og som ikke er medlem af bestyrelsen.


Beslutninger træffes ved almindeligt flertal. Dog kræver vedtægtsændringer og beslutning om klubbens opløsning kvalificeret flertal, jf. §§ 17 og 18.


Der udfærdiges et referat over generalforsamlingens beslutninger. Referatet godkendes og underskrives af dirigenten.

       

       Den ordinære generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af frem­mødte medlemmer, og alle punkter på dagsordenen afgøres ved sim­pel stem­meflerhed. Skriftlig afstemning kan altid forlanges.


§12        Spilleudvalg

       På generalforsamlingen nedsættes et spilleudvalg til at tilrettelægge og lede turneringerne. I dette udvalg skal der være mindst ét medlem af bestyrelsen valgt af denne efter pågældende generalforsamling.


§13        Ekstraordinær generalforsamling

       Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes af bestyrelsen. Ekstraordinær generalforsamling skal indkaldes, når mindst en femtedel af klub­bens stemmeberettigede medlemmer skriftligt over for bestyrelsen fremsætter ønske herom med angivelse af det emne, som ønskes behandlet.


       Den ekstraordinære generalforsamling skal afholdes senest fire uger efter be­gæringens modtagelse. For så vidt angår krav til indkaldelsen, mødets ledelse, afstemninger mm. gælder de samme bestemmelser som for den ordinære gene­ralforsamling.



§14        Bestyrelsen

       Klubben ledes af en bestyrelse på mindst fem medlemmer. Formanden vælges på generalforsamlingen for ét år ad gangen. De øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges for to år ad gangen, således at halvdelen er på valg hvert år.


       Bestyrelsen, der konstituerer sig selv med næstformand, kasserer og sekretær, er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af bestyrelses­medlemmerne er til stede. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.


       Ved vakance kan den tilbageværende bestyrelse udpege en eller flere sted­fortrædere, som fungerer til næste ordinære generalforsamling. Meddelelse om udpegning af stedfortrædere gives på den førstkommende ordinære spilleaften.


§15        Regnskab og revision

Klubbens regnskabsår er 2. marts 1. marts. Regnskabet forelægges den ordi­nære generalforsamling til godkendelse og skal være forsynet med revisorens påtegning og underskrift.


       På den ordinære generalforsamling vælges hvert år to revisorer og én revisor­suppleant. Revisionen skal hvert år gennemgå regnskabet og påse, at behold­ningerne er til stede.


§ 16        Tegning og hæftelse

       Klubben tegnes af formanden. Ved økonomiske dispositioner over 5.000 kr. eller ved lånoptagning kræves underskrift af formand og kasserer i forening.


Der påhviler ikke klubbens medlemmer nogen personlig hæftelse for de for­pligtelser, som hviler på klubben.


§17        Vedtægtsændringer

       Forslag til vedtægtsændrin­ger kan ske på en generalforsamling, når mindst to tredjedele af de afgivne stemmer er for forslaget.


§18        Opløsning

Bestemmelse om klubbens opløsning kan kun ske på en særligt indkaldt ekstraordinær generalforsamling. For at denne er beslutningsdygtig kræves, at mindst 75% af de afgivne stemmer er for forslaget. Opnås et sådant flertal på en ekstraordinær generalforsamling, der ikke er beslutningsdygtig, indkaldes til en ny ekstraordinær generalforsamling, hvor beslutning kan træffes med oven­nævnte stemmeflerhed, uanset de fremmødtes antal.

       

       Eventuel formue, fast ejendom og løsøre skal tilgå Danmarks Bridgeforbund eller en anden bridgeklub i Rudersdal Kommune.


Disse vedtægter er vedtaget på generalforsamlingen den 22. april 2009.


Klubregler

Klubregler 


  1. For klubbens turneringer gælder de internationale love og etiketter i det omfang, disse er godkendt af Danmarks Bridgeforbund. 


  1. Klubbens spilleaften er onsdag. Der startes alle turneringsaftener kl. 19:00


  1. Sæsonen starter første onsdag i september og slutter sidste onsdag i april. Der spilles aldrig på onsdage i jule- og påskeugen, i skolernes fastlagte ferier samt på onsdage, der fal­der på en helligdag.


  1.  Kort

Systemkort skal uopfordret fremlægges fra starten af hver runde.

Stopkort og Alert skal benyttes i overensstemmelse med Danmarks Bridgeforbunds bestemmelser herom.

Meldingskort skal blive liggende, indtil åbningsudspil er foretaget og vendt, uanset hvor simpelt meldeforløbet end måtte være.


  1.  Substituering

       Et medlem, som ikke selv kan møde en eller flere spilleaftener, må som hovedregel selv skaffe en substitut. En liste over mulige substitutter udle­veres ved sæsonstarten.


Viser det sig umuligt selv at skaffe sig en substitut, må afbud som hoved­regel ske til turneringslederen senest kl. 18 dagen før. Turnerings­lederen er derefter frit stillet og kan indsætte hvilken som helst substitut eller aflyse kampen, respektive ændre en parturnering.


5.1        Justeret score ved substituering

Ved substituering foretages justering af score i de under 5.1a-c nævnte til­fælde, medmindre turneringslederen/turneringsudvalget vælger at be­nyt­te de under 5.1d og 5.1e anførte regler.


       a. Parturnering

               Hvis kun én spiller er substitut, foretages ingen justering, se dog 5.1e.

               Hvis begge spillere er substitutter, justeres den opnåede score til parrets gennemsnitlige score for den pågældende turnerings øvrige spilledage.


b. Holdturnering

Med kun én substitut foretages ingen justering.

Hvis holdet er substitueret af et helt par, eller mere, justeres scorer over gennemsnittet for de pågældende spil til gennemsnittet af den pågældende turnerings øvrige scorer.


c. Enkeltmandsturnering

En aftenscore, som ligger over den substitueredes gennemsnitsscore for de hidtil afviklede omgange, justeres ned til dette gennemsnit, afrundet opad til nærmeste hele point. 

Sker substitueringen i første spilleomgang, kan der maksimalt opnås middelscore.


d. I tilfælde af vakance (utidig udmeldelse, længere sygdom eller tilsva­rende) kan turneringsudvalget fravige de under 5.1a-c nævnte regler, hvis et rimeligt skøn taler derfor. 


e. Såfremt en substitut er klart bedre end den spiller, der substitueres, har turneringslederen ret til at søge at udligne dette ved alligevel at lade punkterne 5.1a-c træde i kraft eller ved på anden måde at tildele justeret score. 



    1.  Øvrige regler ved substituering

Ved justering af score kommer fratagne point aldrig andre direkte til gode. Score under den gennemsnitlige score justeres ikke, bortset fra 5.1e. For­deling af mesterpoint sker på grundlag af de opnåede scorer, før en even­tuel justering foretages.


Ingen spiller har ret til præmie, hvis vedkommende har spillet mindre end 50% af spillene i den pågældende turnering.


Af hensyn til arbejdet med justering af scorer, fordeling af præmier, til­deling af mesterpoint mv. skal der for hver aften afleveres en udfyldt blan­ket til turneringslederen med angivelse af den substituerede og sub­sti­tuttens navne samt evt. medlemsnummer i DBF.


  1.  Øvrige regler


 Medlemmerne bør før, under og efter spillet vise god etikette. Uregelmæs­sigheder under meldinger og spil må ikke afgøres af spillerne selv. Tur­ne­ringslederen skal altid tilkaldes for at rette uregelmæssigheder i overens­stemmelse med lovene, jf. punkt 1.


Såfremt der benyttes spilleur, gives der 5 min. før rundeskift et signal. Er man på dette tidspunkt ikke begyndt på rundens sidste spil, er det ikke tilladt at starte på dette. Der gives middelscore til begge par.


Alt bridgemateriel tilhører klubben, eventuelt i samarbejde med andre klubber, og det enkelte medlem er erstatningspligtig for direkte ødelæg­gelser. Fremtagning af materiel sker ved medlemmer efter turnus fastlagt af bestyrelsen. Oprydning sker med deltagelse af samtlige spillere, der som hovedregel har ansvar for oprydning af det bord inkl. materiel og andet, hvor de har spillet sidste runde e.l.


Medlemmerne vil mundtligt på spilleaftener blive orienteret om særlige ar­rangementer i og uden for klubben, herunder ændringer i den fastlagte tur­ne­ringsplan.


Rygning er ikke tilladt i spillelokalet eller tilstødende lokaler.



Således vedtaget på generalforsamlingen den 22. april 2009 

BridgeCentral, 7. maj 2025