DBF-logo


DANMARKS BRIDGEFORBUND


Program

DM - SLUTSPILLET
2001-2002
2.-3. marts 2002


Copenhagen Marriott Hotel
Kalvebod Brygge 5, 1560 København V


Indholdsfortegnelse

Velkommen til DM-slutspillet
Officials
Spilletider
Deltagerliste
Resultatskemaer
Rygning
Systemerne i DM-slutspillet
Kamp om den sidste plads i 2. division


Velkommen til DM-slutspillet

Velkommen til slutspilsdeltagerne og de tilskuere, der i weekendens løb vil følge kampen om det danske mesterskab for hold.

Der er som altid spænding om dette vort fornemste mesterskab. Vi er glade for at kunne præsentere slutspillet i nye, flotte lokaler!

Også i år var der mange kandidater til de fire slutspilspladser, men det kiksede for flere kendte navne, fx er hverken Steen Schou eller Nils Mønsted - sidste års tabende semifinalister - med denne gang.

Kampen om DM-guldet kan atter i år blive en særdeles spændende affære, idet samtlige hold tidligere har deltaget i slutspillet, så spillerne ved, hvad det drejer sig om. Vi kan forvente bridge på højt niveau - og det bliver ikke mindre interessant af, at der skal udtages et landshold til EM i juni.

På baggrund af de indbyrdes resultater er Peter Schaltz, som vandt grundspillet, og Lars Blakset favoritter til at vinde DM, men Peter Schaltz har aldrig vundet DM et år, hvor holdet har vundet grundspillet! Peter Schaltz er forsvarende mester, men det er Lars Blakset for så vidt også, idet Blakset/Bruun deltog på Schaltz' vinderhold 2001.

Schaltz overfører 6 imp i sin semifinale mod Flemming Dahl, som var grundspillets positive overraskelse. Til gengæld har Lars Blakset en solid føring på 39½ imp imod Klaus Adamsen, som i kraft af en uheldig sidste divisionsweekend måtte tage til takke med 4.pladsen i grundspillet. Regn dog endelig ikke med, at Adamsen har givet op - der er 64 spil at gøre godt med!

IMP-overførslen, der er beregnet på grundlag af resultatet af de indbyrdes opgør i grundspillet, vil i de fire mulige finaleopgør være:

Schaltz - Adamsen22,5 - 0
Adamsen - Dahl1,67 - 0
Blakset - Schaltz3 - 0
Dahl - Blakset 2,33 - 0

Vinder af en kamp er holdet med flest imp, og blot en brøkdel af et imp er tilstrækkeligt.

I tilfælde af ligestilling (incl. imp-overførsel) vinder det hold, som har vundet den indbyrdes kamp i slutspillet (uden imp-overførsel).

Rigtig god fornøjelse!


Officials

Turneringsledere: Jeppe G Knappe
Teknik og Rama: Kristjan Hauksson, Lasse Lundby, Kirsten Vesth-Hansen, Bettina Kalkerup, Jakob Søegaard, Morten Eriksen
Arrangement: Karsten Munch og DBF
Rama-kommentatorer: Hans Werge, Steen Møller og - på skift - flere af vore topspillere.
Medhjælpere: Ole Vesth-Hansen, Anne-Marie Frøhlich og Mattis Bentsen
Appelkomite: DBF's appelkomite
Mundtlig appelkomite: Ramakommentatorerne


Spilletider

Lørdag:kl. 13.00-15.15 1. sektion, 1. halvleg
(semifinaler) kl. 15.30-17.45 1. sektion, 2. halvleg
kl. 18.45-21.00 2. sektion, 1. halvleg
kl. 21.15-23.30 2. sektion, 2. halvleg
Søndag: kl. 09.00-11.15 1. sektion, 1. halvleg     NB: Ikke rama!
(finale) kl. 11.30-13.45 1. sektion, 2. halvleg
kl. 14.45-17.00 2. sektion, 1. halvleg
kl. 17.15-19.30 2. sektion, 2. halvleg


Holdene

Peter Schaltz
Dorthe Schaltz, Morten Andersen, Søren Christiansen

Lars Blakset
Mathias Bruun, Lauge Schäffer, Jens Auken (Sabine Auken og Daniela von Arnim deltager ikke i slutspillet)

Flemming Dahl
Georg Norris, Peter Lund, Thomas Berg

Klaus Adamsen
Dennis Koch-Palmund, Jan Nicolajsen, Nis Graulund


Rygning

-    Der må ikke ryges i rama-salen.
-    Der spilles med DBF's rygeregler.


Systemerne i DM-slutspillet

På højeste niveau anvendes i år enten naturlige systemer (Acol i mange varianter, både med 4-farve og 5-farveåbninger i major), forberedende klørsystemer med 5-farveåbninger i major, ofte med 2-over-1 som gamekrav, eller stærk klør. Flere benytter en svag Flannery-variant eller den ganske populære svage Multi-åbning, og mange spiller med svage majorspring på svarhånden. Også Bergen Raises eller en meget generende ultrasvag 2-åbning med ukendt fordeling forekommer. Alle benytter naturligvis en række specialiserede meldinger inde i meldeforløbet.

En meget kortfattet beskrivelse af de enkelte pars metoder:

På SCHALTZ' HOLD spiller Dorthe & Peter Schaltz naturligt med 5-farveåbninger i major og svage springstøtter, men parret benytter til gengæld ikke længere "Schaltz-relæet"! Morten Andersen/Søren Christiansen spiller "Fairway Club", hvis specielle 1C åbning i høj grad minder om Blakset/Bruuns "Nusine-klør" (se nedenfor), mens svarene er mere naturlige.

På BLAKSETS HOLD benytter Mathias Bruun/Lars Blakset "Nusine-klør" (opkaldt efter Blaksets kat), hvor 1C er naturlig eller viser en 15-19 sans - med en række kunstige svar. Åbningerne er i øvrigt ganske naturlige - bortset fra 2H og 2S, som viser henholdsvis begge majorfarver og "terror-spær" i ukendt farve (u/z). Jens Auken/Lauge Schäffer spiller grundlæggende naturligt med 5-farve åbninger i major og stærke sansåbninger. Daniela von Arnim/Sabine Auken deltager ikke i slutspillet.

På DAHLS HOLD spiller begge par "Københavner-Acol" uden særlige dikkedarer, idet dog Flemming Dahl/Georg Norris åbner med 3C med en gående minorfarve.

På ADAMSENS HOLD spiller Klaus Adamsen/Dennis Koch-Palmund et naturligt system, med 5-farve åbninger i major og variable sans-åbninger. Jan Nicolajsen/Nis Graulund benytter en hjemmelavet variant af Precision med 5-farve åbninger i major - 1R-åbningen er derfor "skraldespand". Hertil kommer et antal relæmeldinger.

Parrenes systembeskrivelser udleveres i kopi, så længe lager haves - spørg ramakommentatorerne.


Kamp om den sidste plads i 2. division

Jens Hammerum og Sigurd Lauge Pedersen - de to hold, som sluttede på 2. pladsen i henholdsvis 3. division Øst og 3. division Vest - mødes søndag i en kamp om den tredje oprykkerplads i 2. division. Der spilles 64 spil med start kl. 9.30.


Last modified: Sat Mar 2 15:57:38 MET 2002