DBF-logo


DANMARKS BRIDGEFORBUND


Sparinvestdivisionen 2005 - 06

Program for

Slutspillet

om

Prins Henriks Trofæ
11.-12. marts 2006


Hotel Jacob Gade
Flegborg 8-10, Vejle

(Tæt ved Musikteatret)


Indholdsfortegnelse

Velkommen til DM-slutspillet
Officials
Spilletider
Deltagerliste
Resultatskemaer
Rygning
Systemerne i DM-slutspillet


Velkommen til DM-slutspillet

Velkommen til slutspilsdeltagerne og til de tilskuere, der i weekendens løb vil følge kampen om det danske mesterskab for hold. Der er som altid spænding om dette vort fornemste mesterskab.

Vi er glade for atter at kunne præsentere 4 stærke hold på internetrama via SWAN og live rama på Hotel Jacob Gade - såvel lørdag som søndag.

Der spilles om Prins Henriks Trofæ. Prins Henrik er forhindret i at overrække trofæet, som i stedet vil blive overrakt af en eller flere af følgende: Kasper Billy Jacobsen fra turneringens sponsor Sparinvest, DBF's formand, Knud-Aage Boesgaard og DBF's generalsekretær Henning Jensen.

Schaltz' hold er forsvarende mestre (og har deltaget i slutspillet hvert år siden årtusindeskiftet) mens de øvrige hold er "nye" i forhold til sidste sæson.

Kampen om DM-guldet ser nu alligevel ud til atter at blive en særdeles spændende affære, idet tre af holdene adskillige gange har deltaget i slutspillet. Konows hold består af yngre, fremstormende slutspilsdebutanter, som oven i købet i grundspillet slog to af de øvrige slutspilshold med pæn margin og kun tabte ganske knebent til det tredje hold. Alle spillerne ved, hvad det drejer sig om, og vi kan forvente bridge på højt niveau.

På baggrund af de indbyrdes resultater er Peter Schaltz, som vandt grundspillet, nok favorit til at vinde sin semifinale imod Nils Mønsted, men en overførsel på 19 imp er ingen garanti for gevinst i en 64 spils kamp. Tilsvarende har Kasper Konow kun 7 2/3 imp med sig i den anden semifinale mod Steen Schou. Dagsformen bliver udslagsgivende.

Imp-overførslen, der er beregnet på grundlag af resultatet af de indbyrdes opgør i grundspillet, vil i de fire mulige finaleopgør være:

Schaltz - Schou8,5 - 0
Schaltz - Konow0 - 8,3
Schou - Mønsted 0,5 - 0
Mønsted - Konow2 - 0

Der er således også lagt op til en meget spændende finale - uanset resultatet af semifinalerne, idet en overførsel på maksimalt 8½ imp kan indhentes i ét spil. Vinder af en kamp er holdet med flest imp, og blot en brøkdel af et imp er tilstrækkeligt.

I tilfælde af ligestilling (inkl. imp-overførsel) vinder det hold, som har vundet den indbyrdes kamp i slutspillet (uden imp-overførsel). Vi ønsker såvel spillere som tilskuere rigtig god fornøjelse!


Officials

Turneringsansvarlig: Ole V. Larsen
Turneringsleder: Lars Andersen
Appelkomite: DBF's appelkomite
Mundtlig appelkomite: Rama-kommentatorerne (Appelkomiteen er med i vagtordning)
Rama og arrangement: Jens-Ole Jensen, DBF's sekretariat, m. fl.
Rama-kommentatorer: Hans Werge, Erik Brok, H.K.Sørensen m.fl.
Ramakommentatorer på nettet: En række nuværende eller tidligere divisionsspillere.


Spilletider

Lørdag:kl. 13.00-15.15 1. sektion, 1. halvleg
(semifinaler) kl. 15.30-17.45 1. sektion, 2. halvleg
kl. 18.45-21.00 2. sektion, 1. halvleg
kl. 21.15-23.30 2. sektion, 2. halvleg
 
Søndag:kl. 09.00-11.151. sektion, 1. halvleg(kun internetrama)
(finale)kl. 11.30-13.451. sektion, 2. halvleg
kl. 14.45-17.00 2. sektion, 1. halvleg
kl. 17.15-19.302. sektion, 2. halvleg


Holdene

Peter Schaltz
Dorthe Schaltz, Søren Christiansen, Martin Schaltz.

Steen Schou
Knud-Aage Boesgaard, Hans C. Nielsen, Jacob Røn, Jens Kofoed, Steen Møller.

Nils Mønsted
Johan Hammelev, Tom Nørgaard, Arne Mohr.

Kasper Konow
Kåre Gjaldbæk, Gregers Bjarnarson, Michael Askgaard, Rico Hemberg, Jesper Thomsen.


Rygning

Der spilles med DBF's rygeregler - og der må heller ikke ryges i rama-salen.


Systemerne i DM-slutspillet

På højeste niveau anvendes i år fortrinsvis naturlige grundsystemer (Acol i mange varianter, både med 4-farve og 5-farveåbninger i major). Hertil kommer et stærkt klørsystem med 4-farveåbninger i major samt et styk relæpræcision med 5-farve åbninger i major. Flere har svage majorspring på svarhånden, Bergen Raises og hårde Multi-åbninger på programmet. Alle benytter naturligvis en lang række specialiserede meldinger inde i meldeforløbet.

En kortfattet beskrivelse af de enkelte pars metoder:

SCHALTZ' HOLD spiller Dorthe & Peter Schaltz med 5-farve åbninger i major og små sans'er - et temmelig naturligt system, om end med brug af en lang række specialkonven-tioner. Søren Christiansen/Martin Schaltz bruger et "hjemmestrikket", aggressivt, stærkt klørsystem "Smart", som indeholder masser af kunstigt huskestof. På repertoiret er bl.a. ultrasmå UT-åbninger, flertydige transfersvar på 1K og en irriterende 2R-åbning, som viser mindst 4-4 i R og en majorfarve med 0-7 hp, samt Schaltz-relæet (efter 1H byttes om på den normale betydning af svarene 1UT og 1S), som Martin tilsyneladende har fået som arveforskud.

SCHOUS HOLD spiller såvel Steen Schou/H.C.Nielsen som Sten Møller/Knud-Aage Boesgaard hvad man kunne kalde "Københavner-Acol" - 4-farver nedefra, 5-farve i spar og 15-17 sans tilføjet en række efterhånden ganske kendte konventioner. Omvendt spiller Røn/Kofoed "Århus-Acol" med 4-farve åbninger overalt (major før minor) og små sans'er samt en barsk Multi-variant: 2R viser enten 3-10 og 6-farve i major eller 0-6 og 5-farve i major eller 24+ jævne.

MØNSTEDS HOLD spiller Johan Hammelev/Nils Mønsted Acol med Jacoll-påvirkning - naturligt med små sans'er og 4-farve åbninger overalt. Arne Mohr/Tom Nørgaard spiller Århus-Acol - tilføjet nogle grimme 3-åbninger: 3K viser mindst 6K og 13-15 HP eller er spær i en af de øvrige farver(!) - øvrige farveåbninger på 3-trækket viser 5-5 i farven og nærmeste højere farve.

KONOWS HOLD spiller Kasper Konow/Kåre Gjaldbæk et major 5-farve system med "zoneafhængig Multi": UZ viser 2H 5+ H/S og 2-7 hp - I/Z viser 2R denne hånd. Det skal nok blive sjovt. Jesper Thomsen/Rico Hemberg spiller et for dette par forbavsende naturligt grundsystem med 5-farveåbninger i major, mens 1K er forberedende (men med transfersvar). Parret benytter også Schaltz-relæet. Gregers Bjarnarson/Michael Askgaard spiller Relæpræcision, hvilket stiller meget store krav til hukommelsen. Systemet indeholder 5-farveåbninger i major og 12-14 UT, mens 1K er kunstig og stærk. Et hovedelement i systemet er 1UT svaret på majoråbninger - det er gamekrav og spørgende, ligesom alle svarers næste meldinger er, hvis det er billigste melding (relæet) oven på makkers svar.

Parrenes systembeskrivelser udleveres i kopi, så længe lager haves
- find dem ved indgangen eller spørg ramakommentatorerne.
De kan i øvrigt hentes på www.bridge.dk/turn/systemkort/div/div1/ (hold 1, 6, 10 og 11).


Last modified: Tue Mar 7 15:33:31 CET 2006