DBF-logo


DANMARKS BRIDGEFORBUND


Sparinvestdivisionen 2004 - 05

Program for

Slutspillet

om

Prins Henriks Trofæ
5.-6. marts 2005


Bettina Kalkerups BridgeKlub
Retortvej 1, stuen, 2500 Valby (lørdag)

&

Copenhagen Marriott Hotel
Kalvebod Brygge 5, 1560 København V (søndag)


Indholdsfortegnelse

Velkommen til DM-slutspillet
Officials
Spilletider
Deltagerliste
Resultatskemaer
Rygning
Systemerne i DM-slutspillet
Kamp om den sidste plads i 2. division


Velkommen til DM-slutspillet

Velkommen til slutspilsdeltagerne og til de tilskuere, der i weeken­dens løb vil følge kampen om det danske mesterskab for hold. Der er som altid spænding om dette vort fornemste mesterskab.

Vi er glade for atter at kunne præsentere 4 stærke hold på internet rama via SWAN såvel lørdag som søndag og live rama på Copenhagen Marriott Hotel søndag.

Der spilles om Prins Henriks Trofæ. Prins Henrik er forhindret i at overrække trofæet, som i stedet vil blive overrakt af Kasper Billy Jacobsen fra vores sponsor Sparinvest sammen med DBFs formand, Knud-Aage Boesgaard.

Sidste års vinder, Klaus Adamsen, deltager ikke i år. Hans hold blev i sidste kamp overspurtet af Knud Harries hold.

Kampen om DM-guldet ser ud til atter at blive en særdeles spænden­de affære, idet så godt som alle spillere tidligere har deltaget i slutspillet. Spillerne ved, hvad det drejer sig om, og vi kan forvente bridge på højt niveau.

På baggrund af de indbyrdes resultater er Peter Schaltz, som vandt grundspillet, nok favorit til at vinde sin semifinale imod Knud Harries, men en overførsel på 13 imp tæller ikke meget i en 64 spils kamp. Tilsvarende er Team Pharma Service bagud med 1 2/3 imp i den anden semifinale mod Lund Madsen, så her kan alt også ske. Vi tror det bliver dagsformen, der afgør det hele.

IMP-overførslen, der er beregnet på grundlag af resultatet af de indbyrdes opgør i grundspillet, vil i de fire mulige finaleopgør være:

Schaltz - PharmaService0 - 11,7
Schaltz - Lund Madsen0 - 0,3
Pharma Service - Harries 15 - 0
Lund Madsen - Harries8,5 - 0

Der er således lagt op til et meget spændende finaleopgør - uanset resultatet af semifinalerne, idet en overførsel på maksimalt 15 imp kan indhentes i ét spil. Vinder af en kamp er holdet med flest imp, og blot en brøkdel af et imp er tilstrækkeligt.

I tilfælde af ligestilling (inkl. imp-overførsel) vinder det hold, som har vundet den indbyrdes kamp i slutspillet (uden imp-overførsel). Vi ønsker såvel spillere som tilskuere rigtig god fornøjelse!


Officials

Turneringsansvarlig: Hanne Christensen
Turneringsleder: Niels Aagaard
Appelkomite: DBFs appelkomite
Rama og arrangement: DBFs sekretariat, Jens-Ole Jensen, Maria & Lone Dam Mortensen, Daniel Ortmann, Lotte Skaanning-Norris og Sejr Andreas Jensen
Rama-kommentatorer: Hans Werge, Steen Møller, Peter Lund m.fl.
Mundtlig appelkomite: Rama-kommentatorerne (Appelkomiteen er med i vagtordning)
Ramakommentatorer på nettet: Henrik Røn, Nils Mønsted, Johan Hammelev, Knud-Aage Boesgaard, Søren Fritzbøger, Michael Askgaard, Kasper Konow, Peter Lund, Steen Winkler, Karsten Jensen, Thorvald Aagaard, Steffen Holm Pedersen, Niels Foged, John Møller Jepsen og Henning Østergaard.


Spilletider

Lørdag:kl. 13.00-15.15 1. sektion, 1. halvleg(kun internetrama)
(semifinaler) kl. 15.30-17.45 1. sektion, 2. halvleg(kun internetrama)
kl. 18.45-21.00 2. sektion, 1. halvleg(kun internetrama)
kl. 21.15-23.30 2. sektion, 2. halvleg(kun internetrama)
Søndag:kl. 09.00-11.151. sektion, 1. halvleg(kun internetrama)
(finale)kl. 11.30-13.451. sektion, 2. halvleg(internetrama og live rama)
kl. 14.45-17.00 2. sektion, 1. halvleg(internetrama og live rama)
kl. 17.15-19.302. sektion, 2. halvleg(internetrama og live rama)


Holdene

Peter Schaltz
Dorthe Schaltz, Mathias Bruun, Søren Christiansen, Peter Fredin, Martin Schaltz.

Team PharmaService
Poul Clemmensen, Hans Chr. Graversen, Niels Krøjgaard, Henrik Caspersen.

Morten Lund Madsen
Lars Lund Madsen, Nicolai Kampmann, Jens Auken, Mik Kristensen, Mikkel Nøhr.

Knud Harries
Morten Andersen, Torsten Bernes, Lauge Schäffer, Geert Jørgensen, John Henriksen.


Rygning

Der spilles med DBF's rygeregler - og der må heller ikke ryges i rama-salen.


Systemerne i DM-slutspillet

På højeste niveau anvendes i år fortrinsvis naturlige grundsystemer (Acol i mange varianter, både med 4-farve og 5-farveåbninger i major). Hertil kommer to forberedende klørsystemer med 5-farveåbninger i major, ofte med 2-over-1 som gamekrav, og et par stærkklør systemer. Flere har svage major spring på svarhånden, Bergen Raises. Alle benytter naturligvis en række specialiserede meldinger inde i meldeforløbet.

En kortfattet beskrivelse af de enkelte pars metoder:

SCHALTZ' HOLD (regerende pokal mestre) spiller Dorthe & Peter Schaltz med 5-farve åbninger i major og små sans'er i et ganske naturligt system. Søren Christiansen/Martin Schaltz bruger et "hjemmestrikket", aggressivt, stærk klørsystem "Smart", som indeholder masser af kunstigt huskestof. På repertoiret er bl.a. ultrasmå UT-åbninger, transfersvar på 1K, og hvad mener du om 2H-åbningen, som er svag med mindst fem H eller fem S?! Mathias Bruun og svenske Peter Fredin spiller Acol, men med en 2H åbning svarende til Søren/Martin samt Blaksets 2S.

TEAM PHARMASERVICE spiller Poul Clemmensen/H.C. Graversen efter eget udsagn "Naturligt med spræl" - systemet indeholder en lang række systematiserede, taktiske meldinger ("superkaptajnsprincippet"). Og parrets "Bulti" 2K åbning (mangetydig med svage og stærke varianter) kan være svær for modstanderne at håndtere. Niels Krøjgaard/Henrik Caspersen spiller Acol med små UT'er, hyppige bluff'er og i det hele taget et noget afslappet forhold til snærende intervaller.

LUND MADSENS HOLD spiller alle 3 par et naturligt system. Brødrene Morten & Lars Lund Madsen spiller 5 farve i spar med stærke UT-åbninger. Uden for zonen er 2 H/S mindst 4 farve med en sidefarve i minor (2-8 HP). Jens Auken - Nicolai Kampmann spiller ligeledes stærke UT åbninger, men grundsystemet er 5 card major. Åbningerne på 2 trinet består af svag multi og konstruktive 2 major åbninger. Mik Kristensen og Mikkel Nøhr spiller Acol med variable UT åbninger. De spiller også multi, men deres 2 åbninger i alle zonestillinger ligner Lund Madsens uden for zonen.

KNUD HARRIES HOLD spiller holdkaptajnen med Morten "Duck" Andersen. Deres system er Acol med variable UT åbninger afhængig af modpartens zone - når modparten er i zonen små UT ellers store UT. På 2 trinet er det 2R åbningen, der viser begge major farver, der springer i øjnene. John Henriksen - Geert Jørgensen spiller 5 card major med store UT åbninger.Enkelt støtte i minor er Tomax = a) fit (6-9 eller 16 +) b)5-5 i major under 11. Sidste par på holdet, Torsten Bernes - Lauge Schäffer spiller Albatros, 1K åbning viser 16+, men kan være 9-11 jævne i 1. og 2. hånd. Majoråbninger er 5 farver, hvilket efterlade ruder åbningen til en slags "skraldespands-åbning".

Parrenes systembeskrivelser udleveres i kopi, så længe lager haves
- find dem ved indgangen eller spørg ramakommentatorerne.
De kan i øvrigt hentes på www.bridge.dk/turn/systemkort/div/div1/ (hold 1, 7, 8 og 11).


Kamp om den sidste plads i 2. division

Bent Lythcke og Anders Læsø Madsen - de to hold, som sluttede på 2. pladsen i henholdsvis 3.division Øst og 3.division Vest - mødes søndag i en kamp om den tredje oprykningsplads i 2.division.
Der spilles de samme 64 spil som i slutspillets finale; også med start kl. 9.00.


Last modified: Thu Mar 04 19:01:55 CET 2005