DBF-logo

DANMARKS BRIDGEFORBUND



Program


DM - SLUTSPILLET

1999-2000


18.-19. marts 2000


Blaksets Bridgecenter
Gl. Vartov Vej 44 B, Hellerup


Indholdsfortegnelse

Velkommen til DM-slutspillet
Officials
Spilletider
Deltagerliste
Resultatskemaer
Rygning, mad og drikkevarer
Systemerne i DM-slutspillet
Sådan finder du Blaksets Bridgecenter:


Velkommen til DM-slutspillet

Velkommen til slutspilsdeltagerne og de tilskuere, der i weekendens løb vil følge kampen om det danske mesterskab for hold.

Der er som altid spænding om dette vort fornemste mesterskab. Også i år var der mange kandidater til de fire slutspilspladser, men det kiksede for flere favorithold: Peter Schaltz, Jens Auken og Lauge Schäffer har alle tidligere været med - men ikke denne gang. Og så har vi slet ikke nævnt sidste års mesterhold, H.K.Sørensen, som kun med nød og næppe undgik nedrykning.

Med baggrund i holdets sejr i grundspillet og resultaterne af de indbyrdes kampe er Nils Mønsted favorit til at vinde DM. Kampen om DM-guldet bliver dog formentlig en særdeles spændende affære - samtlige hold har tidligere deltaget i slutspillet, så spillerne ved, hvad det drejer sig om. Vi kan forvente os bridge på højt niveau.

Steen Schou blev nr. 2 i grundspillet, hvor adskillige hold til det sidste havde mulighed for at slutte i top 4. Holdet har dog det problem, at såfremt Schou og Mønsted mødes i finalen, har Mønsted et ganske stort imp-overskud at tære på.

Ole Raulund, som nåede tredjepladsen i grundspillet, og som møder Schou i den ene semifinale, håber specielt i år at gøre en god figur, da kaptajnen og hans makker holder bridgepause efter denne sæson (Raulund skal dog være UK-chef).

Steen Møllers hold skal i den anden semifinale vinde med 27 imp over Mønsted for at nå finalen. Det er bestemt ikke umuligt på 64 spil, men holdets form har dog været noget svingende i sæsonens løb. Steen Møller er i slutspillet erstattet af Sorin Lupan.

IMP-overførslen, der er beregnet på grundlag af resultatet af de indbyrdes opgør i grundspillet, vil i de fire mulige finaleopgør være:

Mønsted - Raulund     0 - 0,33
Mønsted - Schou 31,5 - 0
Møller - Raulund 5 - 0
Møller - Schou 4,67 - 0

Vinder af en kamp er holdet med flest IMP, og en brøkdel af et IMP er tilstrækkeligt. I tilfælde af ligestilling (incl. IMP-overførsel) vinder det hold, som har vundet den indbyrdes kamp i slutspillet (uden IMP-overførsel).

Rigtig god fornøjelse!


Officials

Turneringsansvarlig : Bo Steensen
Turneringsledere: Hans Folke/Jesper Dybdal
Medhjælpere: Henrik Lyng, Karsten Munch, Henrik Kristensen, Lars-Chr. Thorvil, Allan Steen Hansen, Jakob Søegaard m.fl.
Appelkomite: DBF's appelkomite
Mundtlig appelkomite: Ramakommentatorerne
Arrangement: DBF
Teknik og Rama: Kristjan Hauksson, Anders Hagen, Ulla Tradsborg, Lise og Lasse Lundby
Rama-kommentatorer: Hans Werge, Peter Lund og - på skift - flere af vore topspillere, bl.a. Lauge Schäffer, Lars og Knut Blakset, Mathias Bruun og Georg Norris


Spilletider

Lørdag:kl. 12.30-14.45          1. sektion, 1. halvleg
(semifinaler)          kl. 15.00-17.15 1. sektion, 2. halvleg
kl. 18.15-20.30 2. sektion, 1. halvleg
kl. 20.45-23.00 2. sektion, 2. halvleg
Søndag: kl. 09.00-11.15 1. sektion, 1. halvleg          <- NB: Ikke rama!
(finale) kl. 11.30-13.45 1. sektion, 2. halvleg
kl. 14.45-17.00 2. sektion, 1. halvleg
kl. 17.15-19.30 2. sektion, 2. halvleg


Deltagerliste

Nils Mønsted
Johan Hammelev, Tom Nørgaard, Henrik Caspersen

Steen Schou
Jacob Røn, H.C.Nielsen, Knud-Aage Boesgaard

Ole Raulund
Karsten Pedersen, Chr. Reinholdt, Jan Rolf-Larsen, Ulf Nilsson, Lars Munksgaard

Steen Møller
Søren Godtfredsen, Allan Cohen, Stig Werdelin, Sorin Lupan


Rygning, mad og drikkevarer

-    Der må ikke ryges i rama-salen.
-    Medbragt mad og drikkevarer må ikke indtages i bridgecentret.


Systemerne i DM-slutspillet

På højeste niveau anvendes i år enten naturlige systemer (Acol i mange varianter, både med 4-farve og 5-farve åbninger i major), forberedende klørsystemer med 5-farve åbninger i major, ofte med 2-over-1 som gamekrav, eller stærk klør. Flere har en Flannery-variant eller en meget generende ultrasvag 2-åbning med ukendt fordeling på programmet.

En kortfattet beskrivelse af de enkelte pars metoder:

MØNSTEDS HOLD spiller Henrik Caspersen/Tom Nørgaard en ikke særligt disciplineret udgave af "Århus-ACOL" med små sans'er og svage spring i ny farve, mens Nils Mønsted/ Johan Hammelev spiller Jacoll-inspireret ACOL, også med 4-farve åbninger i major og små sans'er. Enkelt og effektivt.

SCHOUS HOLD benytter Jacob Røn/Steen Schou sig af et naturligt system med 5-farve åbninger i major og 14-16 sans'er, dog kan 1-åbningen indeholde double klør i en 17-19 sans-hånd. H.C.Nielsen/Knud-Aage Boesgaard spiller "Københavner-ACOL" med 15-18 sans'er, idet dog 2 u/z viser 0-7 hp og en ukendt 5-farve.

RAULUNDS HOLD spiller Chr. Reinholdt/Jan Rolf-Larsen Acol med 4-farve åbninger overalt ("major før minor"), svage sans'er samt tvetydige 2-åbninger. Ole Raulund/Karsten Pedersens 1-åbning er "forberedende" (med transfer-svar) i et system med 5-farve åbninger i major. Det ser meget naturligt ud, men systemet indeholder en række specialaftaler. Lars Munksgaard/Ulf Nilsson (fra Sverige) spiller et Præsision-lignende system med "Munksgaards 2" (0-8 hp med ukendt fordeling) som et drilagtigt våben udenfor farezonen.

MØLLERS HOLD spiller Stig Werdelin/Allan Cohen et stærkt klørsystem, hvor 2UT viser en ukendt 6-farve i en svag hånd. Efter majoråbninger (5-farve) er svaret 1ut rundekrav med 0-12 hp, mens 2-over-1 normalt er gamekrav. Steen Møller deltager ikke; i stedet spiller Søren Godtfredsen med Sorin Lupan. Systemet er naturligt med 5-farve åbninger i major (svaret 1ut er også her rundekrav med 0-12 hp). Åbningen 2 viser 4-4 i major, og åbning 3/ er spær i henholdsvis ukendt minor- og ukendt majorfarve. Det skal nok give nogle svingspil.

Parrenes systembeskrivelser udleveres i kopi, så længe lager haves. spørg ramakommentatorerne.


Sådan finder du Blaksets Bridgecenter:

I bil: Kør ad Strandvejen til den store Tuborgflaske og Shelltank. Drej ned mod vandet (samme side som flaske og benzintank). Et stykke fremme står en meget stor, 3-etagers bygning - kør rundt om den (højre om), og parkerer så tæt ved vandet som muligt. Nu er indgangen på hjørnet af den store bygning - den er p.t. delvist dækket af en skurvogn.

Med S-tog: Til Svanemøllen Station - bus 6 eller 650S nordpå til Tuborgflaske/Shelltank (højre hånd). Alternativt til Hellerup Station - bus 21 sydpå til Tuborgflaske/Shelltank (venstre hånd).

Herfra er der ca. 5 minutters gang - samme rute som bilerne.


Last modified: Thu Oct 5 11:23:47 MET DST 2000