Forord
 
»DBf's turneringsbestemmelser – håndbog for turneringsledere«, også kaldet Turneringslederhåndbogen, er en del af DBf's turneringsbestemmelser, som er et sæt bestemmelser, der er nødvendige for at afvikle en bridgeturnering, men som ikke fremgår – og i mange tilfælde heller ikke bør fremgå – af bridgelovene. Turneringsbestemmelser omfatter regler for bl.a. anvendelse af kunstige systemer, anvendelse af Stop og Alert, beregning af resultater og stillinger samt strafpoint ved diverse standardforseelser. For den enkelte turnering fastlægger turneringsarrangøren desuden propositioner, der bl.a. definerer turneringsformat, tilmeldingsbetingelser, substitutregler samt evt. særlige systembegrænsninger.
 
Spillerhåndbogen indeholder den del af turneringsbestemmelserne, som har daglig interesse for spillere, og som alle spillere derfor bør have kendskab til. Turneringslederhåndbogen indeholder den del af turneringsbestemmelserne, som primært er af interesse for turneringsledere, herunder bl.a. regnskabstekniske regler, regler for strafpoint, substitutregler samt appelprocedurer.
 
Turneringsarrangøren har frihed til at tilpasse bestemmelserne til den konkrete turnering. For mange bestemmelser i Turneringslederhåndbogen vil det måske være relevant – især i klubberne – at definere løsere regler; fx kan man vælge at anlægge en mildere linje angående strafpoint, og måske en meget fri linje angående substitutregler. Dog kan reglerne om appelinstanser ikke fraviges.
 
DBf's turneringsbestemmelser udformes af Turneringskomiteen og Lovkommissionen. Turneringsbestemmelserne kan rekvireres i papirudgave ved henvendelse til DBf's sekretariat, de kan downloades fra DBf's website, eller de kan studeres i en online-udgave på DBf's website.
 
I 2014-udgaven af Turneringslederhåndbogen er de væsentligste ændringer følgende:
WBF's nye kamppointskala (20-0) er gjort til standard. Turneringsarrangøren bestemmer, om man skal benytte udgaven med eller uden decimaler. Den gamle 25-0-skala er udgået.
Beslutningen om at benytte vægtet score eller traditionel justeret score ligger nu hos turneringsarrangøren. Turneringslederen kan således ikke vælge i hver sag, men skal følge den beslutning, som turneringsarrangøren har truffet. Som udgangspunkt benyttes traditionel justeret score i klubber og vægtet score på højere niveau, men klubber er velkomne til at bestemme, at vægtet score også skal benyttes i deres turneringer.
Der er indført en konkret regel for at afgøre, om en kunstig score på +3 imp skal forhøjes i en holdkamp, hvis holdmakkerne har opnået et særlig godt resultat ved det andet bord.
Der er indført et loft på antallet af kunstige scorer på +3 eller -3 imp, som et hold kan opnå i en enkelt kamp.
 
Danmarks Bridgeforbund