Klubregler

Klubregler for Bogense Bridgeklub

Formålet med dette reglement er:

  • At sikre en god tone og orden mellem spillerne under afvikling af turneringerne.
  • At hjælpe medlemmerne til at forstå de turneringsansvarliges dispositioner.
  • At hjælpe de turneringsansvarlige med at disponere korrekt og ensartet.

Sæsonen begynder normalt den første torsdag i september.
Sæsonen slutter normalt den sidste torsdag i april.

For turneringer gælder ”De internationale love for turneringsbridge”.

Det af bestyrelsen nedsatte spilleudvalg har ansvaret for tilrettelæggelse og afvikling af klubbens turneringer. Spilleudvalget pålægger turneringslederne ansvaret for, at de ugentlige turneringer afvikles. Klubbens turneringsledere og formanden fungerer i fællesskab som klubbens turneringskomité (regelfortolkende udvalg).

Turneringslederen skal tilkaldes så snart, opmærksomheden er blevet henledt på en uregelmæssighed. Tilkaldelsen skal ske stilfærdigt uden unødig forstyrrelse, da det er en naturlig del af spillet, at fejl rettes på denne måde. Der må ikke meldes eller spilles videre før, turneringslederen har truffet en afgørelse. Denne afgørelse skal efterkommes umiddelbart. Dog kan afgørelsen indtil ½ time efter, turneringen er slut, indklages for klubbens turneringskomité, hvis man er uenig i denne.

Ved et pars første tidsoverskridelse kan gives en mild advarsel. I gentagelsestilfælde i samme sektion kan parret tildeles strafpoint.

Medlemmer, som er forhindret i at møde på en spilleaften, har pligt til selv at skaffe en substitut. På klubbens hjemmeside findes en substitutliste. Ethvert medlem kan forlange at få udleveret en udskreven liste. I tilfælde, hvor et medlem ikke selv kan finde en substitut, vil turneringslederen være behjælpelig og er i så tilfælde frit stillet til at indsætte en hvilken som helst substitut. Når et medlem sender en substitut, betaler medlemmet normalt for substituttens forplejning.

Såfremt turneringsledelsen bliver gjort opmærksom på en tydelig fejlindtastning, kan denne rettes indtil næste turneringsdags begyndelse, hvis begge involverede par er enige om det. Ved turneringer over én aften, hvor der uddeles præmier, kan der ikke ske rettelser efter, at resultatet er offentliggjort. Hvis der inden to dage efter en sådan turnering konstateres en klar indtastningsfejl, kan denne, hvis begge involverede parter er enige, dog rettes af hensyn til evt. tildeling af MP, mens de uddelte præmier ikke røres.

Ligestilling i en parturnering ophæves ved bedste score i indbyrdes møde. Er denne også lige, foretages lodtrækning.
Ligestilling i en holdturnering ophæves ved bedste score i indbyrdes kamp. Er denne også lige mht. KP, tælles IMP. Er der stadig ligestilling, foretages lodtrækning.

Det påhviler det enkelte medlem at behandle klubbens materiel skånsomt, samt, efter aftenens spil, at rydde op på eget bord og i øvrigt hjælpe med oprydning efter bestyrelsens anvisninger.

Justering af score ved substituering

Parturnering:

Såfremt der kun er substitut for én spiller i et par, foretages ingen justering.

Justering kan kun komme på tale, hvis det substituerende par scorer over middel.

Hvis begge spillere i et par er substitutter, justeres scoren i første omgang ikke. Når den pågældende turnering er afsluttet, ændres scoren til gennemsnittet af det substituerede pars score, hvis substitutparret har scoret højere end dette dog maksimalt 60 %. Der kan altså ikke justeres opad. Det er en betingelse, at det substituerede par har spillet mindst halvdelen af pågældende turnering ellers justeres scoren til maksimalt middel.

Der justeres ikke i scoren for de par, der møder et par med substitutter.

Holdturnering:

Såfremt der højst er én substitut for hvert par på holdet, vil der ikke blive justeret score.

I tilfælde, hvor et hold har anvendt dobbeltsubstitutter, vil scoren blive justeret. Der tildeles da gennemsnittet for holdets score, dog maksimalt 15 KP. Der kan ikke justeres opad. Modstanderholdets score modsvarer dette resultat ud fra 30 KP-skalaen.


BridgeCentral, 23. april 2024