Klubregler for Esbjerg Bridgeklub
1. Formål.
At fastlægge klare retningslinjer for klubbens turneringsansvarliges dispositioner med henblik på afvikling af diverse turneringer i god ro og orden.
2. Spillesæson, tid og sted.
Sæsonen starter 1. hverdag i september og slutter sidste hverdag i april.
De enkelte turneringsansvarlige kan afvige fra dette ift. sluttidspunkt og spil i uge 7 og uge 42. Dette skal annonceres i turneringsplanen ved sæsonens begyndelse. Tidsplan for afvikling af klubbens turneringer ses på klubbens hjemmeside.
Der spilles ikke på helligdage.
Der startes kl. 13:00/18:30/19:00 med kort orientering fra formand, turneringsleder, eller turneringsansvarlig, hvor alle skal sidde klar ved bordene. Den turneringsansvarlige planlægger turneringsformen.
Startlister ses på klubbens hjemmeside senest dagen før.
3. Turneringsafvikling.
Systemkort er obligatorisk og skal uopfordret fremlægges på spillebordet ved spilstart.
Klubben udpeger selv turneringsleder og turneringsansvarlig, hvor begge skal være tilmeldt klubben.
De turneringsansvarlige tilrettelægger og afvikler turneringerne.
Turneringsledelse fremgår af sæsonplan.
Turneringsleder skal tilkaldes (stilfærdigt), når der er gjort opmærksom på en uregelmæssighed vedr. meldinger eller spil og ved brud på korrekt opførsel og etikette.
Der må ikke spilles videre ved bordet før turneringslederen har truffet en afgørelse (stilfærdigt).
Der dømmes efter de internationale love for turneringsbridge.
Ved uenighed om en dom afsagt af turneringslederen, kan dommen indbringes for distriktets appelkomite gennem turneringslederen.
Hvis en eller flere af komiteens medlemmer er involveret i sagen, udgår disse af komiteen. Der foretages evt. supplering efter eget valg. Appelkomiteens afgørelse kan appelleres til Danmarks Bridgeforbunds appelkomite, hvis indsigelse afleveres til et af distriktets medlemmer senest kl. 22,00 dagen efter.
Turneringslederen kan annullere et spil, hvis afvikling af spillet medfører risiko for at forstyrre den generelle afvikling af turneringen, fordi spillerne risikerer at overskride tidsplanen betragteligt. Der tildeles 50/50 i score, men der kan reguleres i scoren afhængig af årsagen til tidsoverskridelsen.
4. Substitutter.
Hvis et medlem er forhindret i at møde, skal han/hun selv skaffe en substitut. Hvis det er helt umuligt, skal man kontakte turneringslederen eller den turneringsansvarlige hurtigst muligt. Denne kan da frit vælge substitut, men der henstilles til at en substitut har samme styrke som det fraværende medlem.
Der kan blive tale om justeret score i en parturnering, hvor begge spillere er substitutter. Er substitutternes parhandicap mere end 5 lavere end det par, de substituerer justeres scoren i første omgang til middelscore. Når den pågældende turnering er afsluttet, ændres scoren til gennemsnittet af det substituerede pars score. Dette gælder ikke for den stærkeste række. Ved holdturneringer kan der ligeledes blive tale om en justering af scoren såfremt der er 3 substitutter på et hold.
Det er god skik at medlemmet betaler forplejning til substitutten.
5. Udeblivelse.
Såfremt et par udebliver uden afbud, tilkendes de i en parturnering 0 point, og i en holdturnering 0 kamppoint. Endvidere skal der betales for samtlige udgifter, der påføres klubben i den anledning.
6. Turneringsresultater.
Fordeling af mesterpoint og justering af handicap sker efter opnået score og efter DBF`s regler.
Det tilstræbes at resultater for aftenens turnering kan ses på hjemmesiden umiddelbart efter turneringen er gjort op. Såfremt der opstår problemer med at opgøre resultaterne, kan der gå op til 48 timer. Resultaterne sættes på opslagstavlen i spillelokalet efterfølgende spilleaften.
Ligestilling i parturnering opløses om nødvendigt efter DBF`s regler.
I holdturneringer er indbyrdes kampe afgørende.
7. Præmier.
Overrækkelse af præmier for perioden september - december sker ved juleafslutningen, og for perioden januar - april ved sæsonafslutning.
8. Ordensregler.
Der er totalt rygeforbud overalt på spillestedet. Overtrædelse kan medføre udelukkelse af Esbjerg Bridgeklub.
Materialerne tilhører Esbjerg Bridgeklub og skal behandles skånsomt og omhyggeligt.
Oprydning i spillelokalet foretager man selv. Stolene sættes på plads efter spilafslutning. Service, flasker m.m. anbringes på anviste steder.
9. Æresmedlem.
Æresmedlemmer er kontingentfri, men betaler for deltagelse i de turneringer, hvor der er egenbetaling. Ligeledes betales for forplejning i de arrangementer, hvor der er en egenbetaling.
9. Generelt.
Ændringer i spilletider og underretning om distrikts - DBF turneringer vil blive meddelt på opslagstavlen, og endvidere gives inden spilstart en orientering om det, der skønnes at have almen interesse for klubbens medlemmer.
10. Udtagelse.
Udtagelse af par/hold til turneringer arrangeret af DBF distriktet udenfor klubregi, foretages suverænt af bestyrelsen efter styrkevurdering. Klubtilskud er deltagergebyr for det hold, der har laveste holdhandicap. De øvrige hold og max 2 modtager 1/2 deltagergebyr. Der betales ikke for evt. forplejning og transport.
Går et hold videre til finalen betaler klubben op til 4.000 kr. til holdet til dækning af transport, forplejning og overnatning.
11. Kurser.
Klubben betaler kursusgebyr til turneringslederkursus, instruktørkurser samt kursus i BC3. Dog skal bestyrelsen godkende behovet. Der tildeles kilometergodtgørelse efter statens laveste takst. Evt. udgift til forplejning afholdes af medlemmet.
12. Forplejning.
Der ydes tilskud til forplejning ved juleafslutning, sæsonafslutning samt den årlige generalforsamling. Tilskuddets størrelse fastlægges af bestyrelsen og er ens alle spilledage.
13. Ny sæson.
Tilmelding er bindende fra 14. dage før sæsonstart til sæsonslut.
Esbjerg den 12. juni 2023
|