Folder skolebridge

Hvorfor spille bridge i skolerne?


Bridge styrker og udvikler vigtige kompetencer hos eleverne til glæde for dem selv, deres lærere og for samfundet på sigt. Dermed har elevernes møde med bridgespillet også indirekte positiv påvirkning på tilslutning til foreninger og klubber under Danmarks Bridgeforbund. Vi ved, at bridgespillet hos eleverne fremmer koncentrationsevnen, udvikler samarbejde og kommunikation mellem eleverne og styrker deres sociale kompetencer. Matematiske kompetencer bundfældes, og logiske sammenhænge erkendes.


Dansk Skolebridge blev etableret for at fremme disse positive påvirkninger af eleverne i Danmark og for at inddrage ressourcestærke frivillige i undervisningen.


Al begyndelse kræver inspiration og support, så her følger en vejledning til klubberne under Danmarks Bridgeforbund om at komme i gang med undervisning i det danske skolesystem.


Ved skolereformerne i 2017 blev der indført valgfagsordninger i grundskolen og (9.) 10. 12. skoleår, hvor et pænt antal skoletimer friholdes til undervisning efter den enkelte uddannelsesinstitutions eget valg. Dansk Skolebridge har allerede gennemført sin undervisning på mere end 200 skoler.


Hvordan kommer vi i gang, og hvem henvender vi os til?


Det vil være en god start at orientere sig på www.skolebridge.dk, hvor der også er henvisning til 24 undervisningsmoduler på youtube. Som altid er der hjæp at hente hos Dansk Skolebridge hos nedenstående kontaktpersoner.

Ved den første kontakt til skolen er det en god ide at kontakte en person med relation til skolen eller en lærer med kendskab til bridge.


Alternativt tager man fat på den person på skolen, der har ansvar for valgfag. Denne person kan have forskellige titler, såsom studievejleder, pædagogisk leder osv. Under alle omstændigheder ved skolens sekretær, hvem der har ansvar for valgfag.


Er I uden tidligere erfaring med undervisning i skolebridge, men har fået en mødeaftale med skolen, så ring til Dansk Skolebridge på et af nedenstående numre. Vi deltager gerne i mødet, anviser praktiske løsninger og hjæper til med planlægning af undervisningen. I kommer ikke til at stå uden support!


Direktør

Morten Bilde, mobil 28 30 27 17 eller e-mail morten@skolebridge.dk


København

Charlotte Monberg, mobil 20 95 77 37 eller e-mail charlotte@skolebridge.dk

Camilla Husted-Nielsen, mobil 40 36 26 11 eller e-mail camilla@skolebridge.dk


Syd- og Midtsjælland

Eivind Sveinbjørnsson, mobil 24 82 46 74 eller e-mail eivind@skolebridge.dk

Gerda Silke Holm, mobil 21 80 92 05


Nordjylland

Birte Kjeldsen, mobil 28 43 91 67 eller e-mail birte@skolebridge.dk


Østjylland

Niels Henriksen, mobil 60 85 31 07 eller e-mail niels@skolebridge.dk


Midt- og Vestjylland

Niels Andreasen, mobil 61 28 32 62 eller e-mail nielsa@skolebridge.dk


Sydjylland

Inga Dalgaard, mobil 40 79 40 96 eller e-mail inga@skolebridge.dk


Fyn

Inger Just, mobil 23 44 86 02 eller e-mail ingerjust01@gmail.com


Lolland-Falster

Knud Erik Vedsted, mobil 28 28 69 28 eller e-mail knud_erik@skolebridge.dk



BridgeCentral, 28. januar 2020