Vedtægter

Vedtægter for KONGERNE


    § 1. Klubbens navn er Kongerne.

Dens hjemsted er Herning. Klubben blev stiftet d. 2. september 1984.


    §2. Klubbens formål er at samle interesserede bridgespillere til regelmæssige spilleaftener for gennem træning, undervisning og turneringsspil at dygtiggøre medlemmerne og fremme kendskabet til og interessen for bridge.


     §3. Klubben er tilsluttet Danmarks Bridgeforbund og Distrikt Vestjylland og er som sådan underlagt såvel forbundets som distriktets vedtægter og reglementer. Vi er tilsluttet forbundets mesterpointordning efter gældende regler.


    §4. Klubben ledes af en bestyrelse på mindst 5 medlemmer. Formanden vælges på generalforsamlingen for 1 år ad gangen. De øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år ad gangen, således at halvdelen er på valg hvert år. - første gang efter lodtrækning.

Bestyrelsen, der konstituerer sig selv med næstformand, kasserer, turneringsleder og sekretær, er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne er til stede. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.

Ved vakance kan den tilbageværende bestyrelse udpege en eller flere stedfortrædere, som fungerer for resten af den eller de pågældendes valgperiode.

Generalforsamlingen vælger hvert år 1 revisor. I tilfælde af at denne udtræder af klubben foranstaltes suppleringsvalg.


    §5. Bestyrelsen tilrettelægger turneringerne, der foregår i perioden 1. sept. Til 30. april  sluttende med top 16 - første tirsdag i maj.

 

    §6. Klubbens regnskabsår er 1. april - 31. marts.


    §7. Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed. Ordinær general-forsamling afholdes hvert år på klubbens sidste spilleaften.


Dagsordenen skal indeholde følgende:

1. Valg af dirigent. (vælges af generalforsamlingen)

2. Formandens beretning.

3. Aflæggelse af regnskab.

4. Forslag.

5. Valg af formand.

6. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer

7. Valg af 1 revisor.

8. Eventuelt.(der kan ikke træffes beslutninger under evt.)


Generalforsamlingen skal indvarsles senest 14 dage før afholdelsen. Forslag, der ønskes behandlet, skal indsendes skriftligt til formanden senest 7 dage før generalforsamlingens afholdelse.

Den ordinære generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte aktive medlemmer, og alle punkter på dagsordenen afgøres ved simpel stemmeflerhed. Undtaget herfra er dog forslag til vedtægtsændringer, som kun kan vedtages med mindst 2/3`stemmers majoritet af de på generalforsamlingen mødte aktive medlemmer, samt forslag om 

klubbens opløsning, som kun kan vedtages med mindst 2/3 `s majoritet af samtlige klubbens aktive medlemmer.

Såfremt et forslag om klubbens opløsning opnår tilslutning fra 2/3 af de på 

generalforsamlingen mødte aktive medlemmer, men ikke tilslutning fra 2/3 af  samtlige klubbens aktive medlemmer, indkaldes med mindst 7 dages varsel til en ny generalforsamling, hvor forslaget da uanset antallet af mødte aktive medlemmer kan vedtages med 2/3 `s majoritet af de på generalforsamlingen mødte aktive medlemmer.


Ekstraordinær generalforsamling afholdes, såfremt bestyrelsen finder det påkrævet, eller inden 1 måned efter at mindst 1/3 af klubbens aktive medlemmer skriftligt har fremsat ønske herom. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske med mindst 14 dages varsel med angivelse af dagsorden og eventuelle forslag. Skriftlig afstemning kan altid forlanges.


    §8. Klubkontingent samt betalingsterminer fastsættes af generalforsamlingen efter indstilling af bestyrelsen. 



    §9. Bestyrelsen kan bevilge kontant tilskud til hel eller delvis dækning af omkostninger i forbindelse med medlemmers deltagelse i turneringer, som arrangeres af Danmarks Bridgeforbund.


    §10. Andet kortspil end bridge er ikke tilladt. der må ikke spilles om penge i klubben.


    §11. Indmeldelse i klubben er økonomisk bindende for hele sæsonen.


    §12. Såfremt et medlem ekskluderes af anden grund end kontingentrestance eller idømmes karantæne, skal der ske indberetning af forholdet til Danmarks Bridgeforbund.


    §13. I tilfælde af klubbens opløsning, hvilket kun kan vedtages af generalforsamlingen( se §7), overgår en eventuel formue til Danmarks Bridgeforbund eller velgørende formål.


Disse vedtægter er vedtaget på generalforsamlingen den 28.4. 2009

Asger Nielsen

  fdm.




BridgeCentral, 15. august 2022