Klubbens turneringsregler


Fravær


Det er hver enkelt spillers ansvar selv at skaffe en substitut, hvis man en spilleaften er forhindret i at deltage. Skulle der imidlertid opstå en situation, hvor dette ikke har kunnet lade sig gøre, gælder følgende regler.

 

Hvis man til en parturnering ikke har skaffet substitutter, således at der må spilles med oversidderbord, får man tildelt justeret score M- (middel minus) i alle spil. Oversiddende par får tildelt M+ (middel plus) for hvert af de manglende spil. Ved almindelig parturnering er M+/M- typisk 60/40% af maksimal mulig score. Ved IAF turneringer er M+/M-  typisk  2/-2 IMP pr. spil pr. bord og ved Butler  typisk 2/-2  IMP pr. spil.


Hvis udeblivelse skyldes force majeure (f.eks. akut sygdom), kan turneringsledelsen efterfølgende korrigere det udeblevne pars totalscore til M (middel). Tilsvarende, hvis en spiller i et fremmødt par må forlade en sektion i utide på grund af force majeure, tildeles M i hvert af de resterende spil, og modstanderparrene tildeles M+.


En holdkamp tabes normalt med 13-0 (nye skala), hvis man ikke kan stille op. Hvis modstanderholdet opnår mere end 13 kamppoint som gennemsnit af turneringens øvrige holdkampe, tildeles holdet dog efterfølgende denne gennemsnitsscore. Ved force majeure kan det udeblevne holds score efterfølgende korrigeres til 10 kamppoint.

 

Når man har dobbelt substitut ,står de individuelle scorer som er opnået ved bordene altid ved magt, men ens egen totalscore reguleres til henholdsvis 55 % eller 45 % af den maximalt opnåelige score i sektionen, hvis substitutternes score ligger henholdsvis over eller under disse grænser. Ved IAF og Butler turneringer reguleres tilsvarende, hvis substitutternes totalscore score ligger udenfor grænserne ½M+/½M-.


Hvis et par har haft dobbelt substitut i alle sektioner i en en turnering, suspenderes ovennævnte regulering. Man bevarer dog sin plads i rækken, med mindre substitutterne slutter på en nedrykningsplads, og man kan ikke rykke op til næste række. Hvis det samme par har substitueret i alle sektioner, tilfalder eventuelle præmier dette par.


Med enkelt substitut foretages ingen justering. Husk at substitutter på spilleaftenen skal rette de fremlagte startlister. Det er altid substitutten, der skal have tilskrevet  eventuelle optjente bronzepoint samt reguleret sit handicap, men dette  kræver at turneringsledelsen får oplyst substituttens fulde navn eller DBF medlemsnummer.


Meldekort og Alert


I klubbens turneringer anvender faste makkerpar systemkort. Er man i tvivl om, hvilke aftaler der bør fremgå af kortet, tilbyder turneringsledelsen hjælp til udfyldelsen. Systemkortet fremlægges uopfordret hver gang, man møder et nyt modstanderpar.  Fremlæggelsen fritager ikke for pligten til at give en udtømmende forklaring på en konventionel melding til en modstander, der retmæssigt beder om det. En melding skal alertes, hvis den opfylder mindst én af to betingelser. 1) Meldingen er konventionel (kunstig). 2) Meldingen bygger på en makkerforståelse (systemaftale), hvis betydning modparten ikke med rimelighed kan forventes at forstå, selvom meldingen er naturlig. Hvis turneringslederen skønner, at en manglende alert har skadet modparten, tildeles typisk justeret score for spillet.


Der er nye alertregler. De vigtigste ændringer i forhold til tidligere er: 1) Naturlige sansmeldinger skal ikke alertes uanset pointinterval. 2) Efter makkers åbning og når man ikke har forhåndspasset skal svar i ny farve alertes, hvis meldingen ikke er rundekrav. 3) En konventionel melding på 4 træk eller derover skal kun alertes i første melderunde. I senere melderunder meldinger højere end 3 UT ikke alertes. 4) Doblinger skal ikke alertes uanset betydning. 5) Efter makkers indmelding skal spring i ny farve alertes, når springet ikke er rundekrav.


Turneringsledere


Der vil være udpeget uddannede (spillende) turneringsledere i alle turneringer. Tilkald en af dem hvis der opstår en uregelmæssighed ved meldinger eller spil. Turneringslederens opgave er at korrigere en opstået fejl eller uklarhed, så den ikke-fejlende part holdes skadesløs efter bridgelovene og dermed således, at turneringen som helhed påvirkes mindst muligt af uregelmæssigheden. Klubbens turneringsleder er p.t. Erik Frederiksen.

Det forventes, at yderligere Mikael L. Christensen, Hans Andersen og Alex Salling bliver uddannet turneringsleder i sæsonen 2019/2020.

  

Bestyrelsen

BridgeCentral, 5. oktober 2019