Historie

Terndrup Bridgeklub

Lidt historie.


Der har været Bridgeklub i Terndrup siden 1969 med en kort afbrydelse i 70erne. De første år fungerede klubben uden vedtægter På en ekstraordinær generalforsamling den 23. oktober 1984 vedtog man klubbens første vedtægter.

Mindst 26 personer var til stede på generalforsamlingen, de 24 underskrev protokollen. Nu her næsten 30 år efter er følgende medlemmer, der underskrev protokollen, stadigvæk medlemmer af Terndrup Bridgeklub: (i tilfældig rækkefølge)

Flemming Kristiansen, Anders J. Larsen, Benny Højbjerg, Chr. Andersen, Hans Andersen. Desuden har Inger og Hans Bjørn været til stede, men af uransagelige årsager har de ikke skrevet under, men da Inger blev valgt til bestyrelsen, må man gå ud fra, at hun har været der.


I 1990 besluttede man sig for at indmelde sig i ”Danmarks Bridgeforbund”. Hermed var man nødt til at ændre forskellige punkter i vedtægterne, samtidig ændrede man også tidspunktet for afholdelse af generalforsamlingen, så den kom til at ligge ved sæsonafslutningen i stedet for ved begyndelsen. På en ekstraordinær generalforsamling den 15. januar 1991 vedtog man de nye vedtægter.


Med indmeldelse i Danmarks Bridgeforbund fik klubben ret til at spille om Mesterpoint og arrangere åbne turneringer med sølvpoint. Klubben havde allerede arrangeret nogle åbne turneringer i Terndruphallen, men da vi nu kunne tilbyde en ”Sølvpointturnering” steg antallet af deltagere. Et par gange var vi oppe 264 deltagere. Siden gik deltagerantallet ned, og den årlige åbne turnering flyttede til Terndrup Medborgerhus, hvor der desværre kun er plads til 72 spillere.


Terndrup Bridgeklub har gennem årene haft spillested i forskellige lokaler. En overgang brugte man en skolestue, siden flyttede man til loftet i Idrætsforeningens klubhus, på grund af de skrå vægge var her et megastort rygeproblem. Herefter spillede vi nogle år i skolebiblioteket, her var der ikke noget rygeproblem, for det var simpelt hen forbudt.

Da Terndrup Medborgerhus blev etableret flyttede man dertil, og her har klubben i 2013 stadig et særdeles velegnet og let tilgængeligt lokale at spille i.

I alle årene har tirsdag aften været spilleaften.


Terndrup, den 1. maj 2013

Hans Bjørn


BridgeCentral, 27. marts 2024