Bestyrelsens beretning 2014 2015




Bestyrelsens beretning 2014-2015


DBf Distrikt Nordjylland


En ny bestyrelse


Lad mig starte med at repetere udgangspunktet for den nye bestyrelse. Til sidste års generalforsamling valgte stort set hele den daværende bestyrelse at stoppe, da den linje som de ønskede for distriktets arbejde, ikke havde opbakning hos klubberne. Dertil naturligvis at vores revisor i distriktet indledte generalforsamlingen med at konstatere, at han ikke havde set årsregnskabet endnu. At karakterisere de to generalforsamlinger som lettere kaos, er vel ikke helt forkert.


Vi var nogle formænd for klubberne i Nordjylland, som blev enige om, at der måtte ro over distriktets arbejde. I en pause til den ekstraordinære generalforsamling, blev vi enige om at stille med et nyt ”arbejdshold” til distriktets bestyrelse. Hvis I ser bort fra undertegnede, er de dog ikke ”nye” i distriktssammenhæng.


Per telefon gav Jens Abildgaard Jensen samtykke til igen at overtage distriktets pengekasse. Vi har været meget trygge ved at have en erfaren kasserer i kredsen.


Henning Langbak, Mathias Bruun og Bo Blach er formænd for tre af distriktets store klubber.


Karsten Jeppesen og Keld Jensen blev genvalgt.


Bestyrelsen konstituerede sig med

Bo Blach som formand

Mathias Bruun som næstformand og ansvarlig for par turneringer

Jens Abildgaard Jensen som kasserer

Karsten Jeppesen som web master

Keld Jensen som ansvarlig for hold turneringer

Henning Langbak som sekretær


Bestyrelsen kom naturligvis sent i gang med sit arbejde, da det stort set var sommerferie, da vi blev valgt. Det har naturligvis betydet, at vi ikke har kunnet starte turneringer op i efteråret så tidligt, som det måske ville have været hensigtsmæssigt.


Årets gang i distriktet


Året startede desværre ikke så godt. Der var ingen deltagere til kredsens Klubhold turnering fra Nordjylland. På grund vores alt for sene afbud, gav det desværre en udgift til 4 spillere, 4 spillere fra et andet distrikt.  Jeg ved, at vi allerede nu forsøger at samle et hold til næste turnering, så der ikke bliver tomme Nordjyske pladser.


Vi har koncentreret os om at få afviklet de turneringer, som vi har ansvaret for, og deltage i de møder, som det repræsentative demokrati i DBf har medført.


Vi har brugt en del tid på at diskutere, hvordan vi fik ro om distriktets arbejde.


Medlemstal


Medlemstallet i distriktet er stort set stabilt, en nedgang på under 20 medlemmer fra året før.


Turneringer


Den rigtig gode nyhed først. Bestyrelsen besluttede at stå ved tidligere års tilsagn om at betale for indskud til DM i Svendborg, selvom der kommer store prisstigninger. Som I om lidt vil kunne se i vores regnskab, så er det lykkedes bestyrelsen på trods af ekstra betalinger til Svendborg at komme ud med et pænt overskud.


Mathias Bruun udarbejdede en turneringsplan ved sæsonens start, en mini almanak, som har været tilgængelig på vores hjemmeside.


Planen var meget ambitiøs med mange indledende turneringer. Det har medført en del aflysninger, hvilket altid er ærgerligt. Da der er stillet særskilt forslag til generalforsamlingen om turneringsplanen i den kommende sæson, vil jeg lade Mathias kommentere året forløb i den forbindelse.


Det var særlig ærgerligt, at vi måtte aflyse DM for begyndere og klubspillere. Vi havde i lighed med tidligere år allieret os med Aalborg Bridgeklub, som har mange spillere på undervisningsholdene, men hverken på holdet mandag eller onsdag i regi af BK-Nord var der interesse for at deltage. Det er svært at vide, hvorfor turneringen måtte aflyses, da den har været afholdt med succes ”samme tid og samme sted” de senere år. Måske var det ualmindeligt gode påskevejr, hvor der skulle tilmeldes, en del af forklaringen.


Årets resultater i distriktet


I Bridge over et vist niveau er distriktets resultater ofte lånte fjer, der spilles makker par på tværs af klubber og på tværs af distrikter. Hold turneringer har sjældent hold alene med spillere fra et enkelt distrikt. Det hører en tid med individualisme til.


For resultater henvises til distriktets hjemmeside.


Kurser og undervisning m.m.


Der har med stor succes været afholdt turneringsleder kursus først på efter året under kyndig ledelse af Tonny Hessel. Kurset gav overskud.


Turneringsleder kurser og kurser i BridgeMate er vigtige for at sikre kvaliteten i afviklingen af turneringer rundt om i klubberne.


Hjemmeside


Flertallet i bestyrelsen mener, at en hjemmeside for DBf Distrikt Nordjylland skal være let at slå op på, stort set alle relevante oplysninger samlet et sted, ens fra gang til gang, let at forklare for andre, med andre ord forudsigelig og kedelig. Hjemmesiden skal ikke være reklame for hverken det ene eller andet. Hjemmesiden skal ikke trække nye medlemmer til.


Det har vi haft på dagsordenen til samtlige bestyrelsesmøder i det forløbne år. Det er desværre ikke lykkedes at få vores hjemmeside op i en kvalitet, som vi vil være bekendt. Vi vil gerne vende tilbage til DBfs hjemmeside, og forsøge at være de første på den nye platform, som skulle komme til efteråret.


Vores bestyrelse overtog en hjemmeside, som formidlede viden om hvad der rørte sig rundt om i DBf. Som en del af projektet at skaffe ro om Distrikt Nordjylland og bedre forholdet til vores ”naboer”, besluttede vi, at siden skulle nedlægges i regi af Distrikt Nordjylland. Et par tidligere bestyrelsesmedlemmer blev tilbudt, at de kunne drive siden videre i eget regi, men det skulle klart fremgå eller netop ikke fremgå at siden ingen forbindelse havde til DBf Distrikt Nordjylland.


Kreds 4


Karsten Jeppesen og Bo Blach har deltaget i det ene møde i kredsen, Henning Langbak og Bo Blach har deltaget i det andet. Til begge møder har vi forsøgt at skabe en god relation til de øvrige distrikter og forsøgt at få så mange turneringer til Aalborg som muligt. Desværre har vi ikke så mange hold med, at argumenter om kørsel vægter tungt.


Bo Blach er kredsens kasserer, et lille regnskab med en omsætning på 50 000 kr.


Det er bestyrelsens holdning, at vi skal bakke op om kredsens turneringer, IMP-par, Mellemrækken og Kval Nord / Kval Syd hold oprykning.


Der er fastlagt spilletidspunkter for den kommende sæson. De kan ses på kredsens hjemmeside.


Danmarks Bridgeforbund


Der har i sidste sæson været to repræsentantskabsmøder i DBf. Det er usædvanligt, men skyldes at DBf har flyttet repræsentantskabsmødet fra juni til april. Bortset fra, at det i år falder sammen med konfirmationer, så tror jeg det på sigt vil vise sig at være en god ide.


Karsten Jeppesen og Bo Blach deltog i 2014 og for kort tid siden var Henning Langbak og Bo Blach af sted til Esbjerg.


Til mødet i 2014 var hoved emnet en revision af DBf s vedtægter. Der var rigtig mange ændringer, men på et væsentligt punkt nemlig betaling af kontingent for substitutter, fortsætter det som hidtil. Det var et stort ønske fra klubberne i Nordjylland.

Budget proceduren blev ændret, så budgettet skal forelægges på midtvejsmødet, men det har ikke været den store succes. Henning Langbak og Mathias Bruun deltog i midtvejsmødet, fordi programmet for mødet indeholdt emner som ligger naturligt i forhold til deres arbejdsopgaver i bestyrelsen. Dermed er kontinuiteten i forhold til godkendelse af års regnskabet væk. Det var væsentligt bedre i 2014 end i år. I 2014 fik repræsentantskabet forelagt regnskab for 2013, endeligt budget for 2014 og foreløbigt budget for 2015. Det gav rige muligheder for at se, hvor bestyrelsen gerne ville, at vi skulle bevæge os hen, rige muligheder for at komme med forslag til ændrede prioriteringer af pengene. Den mulighed har været væk i år.


DBf har givet Breddeudvalget til opgave at få ansat klubkonsulenter i alle distrikter. Vi er ikke nærtagende i bestyrelsen, men i denne sag føler vi os virkelig trådt over tæerne. Sus Vang, der er formand for Breddeudvalget har af to omgange udnævnt nordjyske klubkonsulenter på eget initiativ uden om distriktets bestyrelse. Det er os bekendt det eneste sted i Danmark, at det er foregået på denne måde, foregået uden om de lokale distriktsbestyrelser.


Der er ingen klubkonsulent i Nordjylland for øjeblikket.


Bestyrelsen har ønsket et godt samarbejde med breddeudvalget og har tilbudt, at vi afholder medlemsmøder i både Syd og Nord, hvor et af emnerne er, hvilke arbejdsopgaver, vi synes en klubkonsulent i Nordjylland skal prioritere. Vi vil også sætte på dagsordenen, hvordan vi finder frem til en egnet kandidat. Klubkonsulenterne skal styrke bredden i Bridge, så en løsning med en turnerings spiller er måske ikke lige det bedste.


Bredde udvalget har ansat Rikke Jørgensen som koordinator for alle distriktskonsulenterne. Jeg vil bruge anledningen til at ønske Rikke tillykke med udnævnelsen, jeg har set Rikke på deltager listen til i dag.


Årets generalforsamling forløb efter omstændighederne særdeles tilfredsstillende.


Vi fik en jysk formand for DBf, nemlig Nis Rasmussen fra Esbjerg. Nis er velkendt i Nordjylland, da han har brugt tid på at deltage i vores generalforsamling sidste år og dertil er aktiv turneringsspiller. Som Nordjyske ville have skrevet, så er der også en nordjysk vinkel på sagen, da Nis har en datter, som bor og studerer i Aalborg.


Vores bestyrelse har argumenteret hårdt for, at der skulle være åbenhed om regnskaberne for Bridgefestivalen i Svendborg. Det var derfor en lille sejr, da generalsekretær Flemming Bøgh Sørensen præsenterede os for regnskabstallene for festivalen. Vi blev samtidig beroliget af den grundige gennemgang af festival regnskabet, som de kritiske revisorer, ”vores” Kim Nielsen var den ene, havde lavet. Der var god begrundelse for at øge deltager betalingen, da der ikke var udgifter af betydning, som kunne reduceres. Jeg ser bort fra et fejlskud med bustransport, som det er åbenlyst ikke skal gentages. Det er et sundt grundprincip i foreninger, at arrangementer skal hvile i sig selv.

DBf s bestyrelse fik anledning til at demonstrere, at de stod sammen. Repræsentantskabet lejlighed til enstemmigt at bakke bestyrelsen op. Det kunne have endt i kaos, men dagsordenen blev kørt igennem af en ualmindelig dygtig dirigent, som evnede ikke bare at køre efter reglerne, men også at få de nødvendige kompromisser i stand.


Til slut vil jeg byde medlem af DBfs bestyrelse, Ole Raulund, velkommen til vores møde. Vi vil efter maden få lejlighed til at høre et indlæg fra Ole Raulund.


BridgeCentral, 25. november 2023