IBM-Bridge 2003 forårssæson
Rækker og regler

X-rækken spiller som sædvanlig en løbende parturnering over de otte aftener. igen i denne sæson er der spurtpræmier for aften 1 til 7.

AB-rækken spiller først en fælles parturnering over de første 5 aftener.
AB-rækken spiller opdelt i A og B, men med fælles regnskab disse første 5 aftener og parrene placeres aften for aften i enten A- eller B-gruppen afhængigt af aktuel placering.

De OTTE bedst placerede par blandt de kvalificerede efter aften 5 fortsætter i en A-HOLDTURNERING over 3 aftener med nulstillede points, de øvrige par fortsætter PARTURNERINGEN i en B-FINALE aften 6-7-8 med videreførelse af de opnåede points fra aften 1-5.
De 4 HOLD til holdturneringen sammensættes af placeringnumrene.

A-rækken
De otte bedst placerede (kvalificerede) par efter aften 5 fortsætter derefter med en holdturnering over de sidste 3 aftener, hvor holdene spiller alle mod alle i løbet af de 3 aftener. Holdene sammensættes af parrene i henhold til placering efter aften 5 således:

  • Hold 1: Par 1 + Par 8
  • Hold 2: Par 2 + Par 7
  • Hold 3: Par 3 + Par 6
  • Hold 4: Par 4 + Par 5

Points opnået i parturneringens 5 aftener har herefter ingen betydning for holdene.

B-rækken
De øvrige par i AB-rækken fortsætter parturneringen i en B-finale over de sidste 3 aftener med videreførte opnåede points, så der herefter over de ialt 5 AB- plus 3 B-aftener kan findes vindere af B-rækken.

Kvalifikation til finaler i A-holdturnering

  • Et par skal som minimum have spillet 3 aftener af de 5 i A- og/eller B-rækken for at kunne spille holdturnering.
  • Herefter vil de 8 sammenlagt bedst placerede par fortsætte i holdturnering.
  • Et par skal give tilsagn om at spille mindst 2 ud af de 3 holdaftener for at kunne deltage. Kan tilsagn ikke gives, fortsætter parret i B-finalen og erstattes af det næste kvalificerede par til holdturneringen.

Kvalifikation til finaler i B-række parturnering

  • De øvrige par spiller B-finale, som kun kan vindes af par, der ialt har spillet mindst 4 ud af sæsonens aftener i A- og/eller B-rækken. Et par der spiller substitut i holdturneringen (se nedenfor) får talt aftenen med som en B-finale aften.
  • Et par kan ikke fravælge at fortsætte i holdturneringen og efterfølgende kvalificere sig i B-finalen. Parret vil i så fald slutte "uden for nummer" i B-finalen.

Substitutter til holdturneringen
På aftener hvor der møder færre end 8 par til hold-rækken, udpeger turneringsledelsen substitutter til holdturneringen efter følgende retningslinier.

  • Substitut-par hentes fra de bedst placerede par i B-finalen. Det eller de udpegede B-par kompenseres i B-finalen ved at modtage samme antal points som nr. 2 placering den pågældende aften i B-finalen.
  • Tilsvarende gælder, at hvis et A-hold mangler en enkelt spiller, og der er en ledig B-række spiller med makker-afbud, så kan B-række spilleren udpeges som substitut i holdturneringen og B-parret tildeles points som nr. 2 placering den pågældende aften i B-finalen.

Copyright © 2000-2003 Jørn Ohm Laursen. Opdateret 2003-02-24.