2022

Generalforsamling Holte Bridgeklub 25/4-2022.


  1. Valg af dirigent: Bestyrelsen foreslår Henrik Sattrup, som vælges og denne konstaterer, at generalforsamlingen er lovligt indkaldt og beslutningsdygtig.


  1. Formandens beretning: Der er fokus på det vigende medlemstal og Ole lægger op til en drøftelse af mulighederne for at tiltrække nye. Nævner, at Holte er en stærk klub med ambitiøse spillere og at dette kan skræmme nyere spillere, som det var tilfældet i den forløbne sæson, hvor 2 nye par kun holdt få spilleaftener, inden de meldte sig ud igen. Da der ikke p.t. er ressourcer til at arrangere undervisning, synes mulighederne at begrænse sig til enten at lokke trænede spillere til eller at fusionere med en anden klub, hvis vi når det lavest acceptable medlemstal. Dbf. kræver minimum 8 par og vi har i skrivende stund udsigt til at kunne mønstre 13½-14 par. Forsamlingen er enig i, at det ikke nytter at tiltrække nyere bridgespillere og der udtrykkes tvivl om det vil være tilfredsstillende for spillere fra andre mulige lokale ”fusionsklubber”, idet styrkeforskellen nok er for stor. Der træffes ingen beslutninger, så klubbens fremtid synes at afhænge af tilgang af erfarne spillere. Alle opfordres til fortælle om vor dejlige klub i deres netværk.

Som følge af Coronaens fortsatte hærgen har den forløbne sæson for 2. gang ikke været normal. Hen over vinteren har vi igen afholdt en del énaftens parturneringer, men håbet er, at vi igen kan spille mere holdbridge og fleraftensturneringer.

Formanden deler præmier ud til årets klubmestre samt flaskegaver til vore to stabile hovedværter. En særlig tak til Michael, som forsyner os med drikkevarer efter cafeens lukketid. Endelig en ganske særlig tak til Jytte, som i årevis har styret vor økonomi som kasserer. Pga. meget lang transport har Jytte valgt at stoppe i klubben.

  1. Regnskabets time: Jytte fremlægger regnskab og budget og efter nogle afklarende spørgsmål godkender forsamlingen.
  2. Den kommende turneringsplan: Turneringsleder Finn Thunbo har gjort sig nogle tanker om bl.a. 3 holdturneringer. Intet ligger dog helt fast, idet vi afventer endelig afklaring af, om vi bliver 14 par.
  3. Valg til bestyrelsen: Michael Rübner indvælges i stedet for Jytte Dahl
  4. Valg af revisor: Niels Jørgen Engel fortsætter ligesom Tyge Fogh holder fanen højt som hans suppleant.
  5. Kontingent: Foreslås uændret, hvilket besluttes.


Dirigenten erklærer generalforsamlingen for afsluttet og alle går hjem i god ro og orden.


Referent: Carsten Bernth 



2021

generalforsamling 2022

Generalforsamling Holte Bridgeklub 25/4-2022.




Valg af dirigent: Bestyrelsen foreslår Henrik Sattrup, som vælges og denne konstaterer, at generalforsamlingen er lovligt indkaldt og beslutningsdygtig.



Formandens beretning: Der er fokus på det vigende medlemstal og Ole lægger op til en drøftelse af mulighederne for at tiltrække nye. Nævner, at Holte er en stærk klub med ambitiøse spillere og at dette kan skræmme nyere spillere, som det var tilfældet i den forløbne sæson, hvor 2 nye par kun holdt få spilleaftener, inden de meldte sig ud igen. Da der ikke p.t. er ressourcer til at arrangere undervisning, synes mulighederne at begrænse sig til enten at lokke trænede spillere til eller at fusionere med en anden klub, hvis vi når det lavest acceptable medlemstal. Dbf. kræver minimum 8 par og vi har i skrivende stund udsigt til at kunne mønstre 13½-14 par. Forsamlingen er enig i, at det ikke nytter at tiltrække nyere bridgespillere og der udtrykkes tvivl om det vil være tilfredsstillende for spillere fra andre mulige lokale ”fusionsklubber”, idet styrkeforskellen nok er for stor. Der træffes ingen beslutninger, så klubbens fremtid synes at afhænge af tilgang af erfarne spillere. Alle opfordres til fortælle om vor dejlige klub i deres netværk.

Som følge af Coronaens fortsatte hærgen har den forløbne sæson for 2. gang ikke været normal. Hen over vinteren har vi igen afholdt en del énaftens parturneringer, men håbet er, at vi igen kan spille mere holdbridge og fleraftensturneringer.


Formanden deler præmier ud til årets klubmestre samt flaskegaver til vore to stabile hovedværter. En særlig tak til Michael, som forsyner os med drikkevarer efter cafeens lukketid. Endelig en ganske særlig tak til Jytte, som i årevis har styret vor økonomi som kasserer. Pga. meget lang transport har Jytte valgt at stoppe i klubben.


Regnskabets time: Jytte fremlægger regnskab og budget og efter nogle afklarende spørgsmål godkender forsamlingen.

Den kommende turneringsplan: Turneringsleder Finn Thunbo har gjort sig nogle tanker om bl.a. 3 holdturneringer. Intet ligger dog helt fast, idet vi afventer endelig afklaring af, om vi bliver 14 par.

Valg til bestyrelsen: Michael Rübner indvælges i stedet for Jytte Dahl

Valg af revisor: Niels Jørgen Engel fortsætter ligesom Tyge Fogh holder fanen højt som hans suppleant.

Kontingent: Foreslås uændret, hvilket besluttes.



Dirigenten erklærer generalforsamlingen for afsluttet og alle går hjem i god ro og orden.




Referent: Carsten Bernth



Holte bridgeklub


Referat af generalforsamling afholdt 6. september 2021




28 forventningsfulde og modne mennesker havde på dagen lagt vejen forbi Mariehøjscentret i det lønlige håb at der i den kommende sæson kunne spilles bridge i perioden mellem generalforsamlingerne og at pandemi således kunne erstattes af kortmagi.




Henrik Sattrup valgtes til dirigent og konstaterede, at generalforsamlingen, som følge af forsamlingsrestriktionerne, ikke havde kunnet gennemføres i foråret, som vedtægterne foreskriver. Forsamlingen tilkendegav, ligesom dirigenten, at dagens afholdelse måtte anses som lovlig efter restriktionernes ophør.

Formandens beretning: Nok den korteste i foreningens historie, idet der i den forløbne sæson kun blev afholdt én spilleaften udover sidste generalforsamling. Som en nødløsning arrangerede klubbens turneringsleder, Jesper Debois, derefter online bridge for interesserede medlemmer. 15-20 taknemmelige spillere deltog heri indtil ultimo juni 2021. Klubben består aktuelt af 34 medlemmer. Et mangeårigt medlem, Torben Andersen, har pga. alder måttet trække sig. Han vil blive savnet. Formanden takkede de to trofaste hovedværter og den afgående turneringsleder, Jesper Debois fik både tak og en gave.

Regnskabet og budget blev fremlagt af kasseren, Jytte Dahl. Der var et spørgsmål til posten ”bordpenge”, som forklaredes at være betaling til Danmarks bridgeforbund for uddeling af mesterpoint. Derudover spurgtes til det relativt lavt ansatte beløb vedr. kontingent i budgettet for den kommende sæson. Her henvistes til et forslag fra bestyrelsen vedr. fastlæggelse af kontingent, se nedenfor. Forsamlingen godkendte herefter regnskabet.

Turneringsplan: Da Jesper Debois allerede ved den foregående generalforsamling havde tilkendegivet, at han fratrådte efter forrige sæson, havde bestyrelsen siden foråret 2021 arbejdet ihærdigt på at finde kompetent erstatning for ham. Finn og Birgitte Thunbo accepterede at påtage sig opgaven i fællesskab. Ingen af dem har dog mulighed for at være tilstede på klubaftenerne før ultimo november, så der vil være behov for assistance fra andre medlemmer, for at kunne gennemføre turneringerne. Finn fremlagde en skitse indeholdende primært parturneringer i første halvdel af sæsonen og herefter holdturnering.

Forslag. Ingen forslag indsendt.

Valg til bestyrelse mm.: Formanden, Ole Vinberg Larsen, og sekretæren, Carsten Bernth, var på valg og genvalgtes. Herudover blev Finn Thunbo indvalgt i bestyrelsen. Niels Jørgen Engel fortsætter som revisor og Tyge Fogh genvalgtes som hans suppleant.

Fastsættelse af kontingent: Bestyrelsen foreslog, at de medlemmer (både passive og aktive), som i forrige sæson ikke havde fået meget for deres kontingent, i den kommende sæson kun skulle betale  de faste udgifter til forbund og distrikt. Nye medlemmer skulle betale sædvanlig kontingent. Forsamlingen tilsluttede sig dette og taksterne  i indeværende søson er derfor som følger: Primære medlemmer med reduceret takst kr. 320,-. Klubmedlemmer med reduceret takst kr. 60,-. Nye primære medlemmer kr. 655,- og nye klubmedlemmer kr. 415,-.

Evt.: intet.



Referent Carsten Bernth



Holte Bridgeklub


Referat af generalforsamling 7. september 2020








Som følge af coronaens hærgen og de deraf besluttede restriktioner i forhold til forsamlinger hen over foråret har bestyrelsen måttet udskyde den ordinære generalforsamling for sæsonen 2020/21 til dags dato.


I det lønlige håb om at den kommende sæson vil være præget af kortmagi frem for pandemi, er 27 glade bridgespillere mødt frem i Marienhøjcentret.




Hr. advokat Henrik Sattrup accepterer valget som dirigent og konstaterer, at forsamlingen under de givne forudsætninger er lovlig og beslutningsdygtig.

For 10. gang (og 2. gang som ridder) aflægger vor formand, hr. Ole Vinbjerg Larsen sin med spænding ventede beretning. Pga. forårets nedlukning har det ikke været muligt at gennemføre klubbens parmesterskab. Det lykkedes dog af færdiggøre holdmesterskabet, som blev vundet af fru Rikke Kierulff Larsens tropper.

Klubbens medlemstal har også været en udfordring for den turneringsansvarlige hr. kaptajn Jespersen, som klarede opgaven på bedste vis.


Der orienteres om, at centrets café har eneret på udskænkning indtil kl. 20, hvilket vi naturligvis alle respekterer.


De aktuelle corona-retningslinier er at finde på klubbens hjemmeside og vil løbende blive opdateret.


Bestyrelsen har indkøbt ekstra spillekort og forsynet meldekasserne med medlemmernes navne, således at ingen af delene behøver at gå på omgang i den kommende sæson.


Ridderen takker klubbens to hovedværter, fru Tove Gjerdrum og hr. Michael Rübner. Desuden en stor tak til kaptajn Jespersen for hans store arbejde med turneringsafviklingen. Alle tre begaves med våde varer.


Regnskabet for den forløbne sæson og budgettet for den kommende fremlægges af vor omhyggelige kasserer fru Jytte Dahl. Det er ikke kun ved bridgebordet, at hun er optaget af, at alt foregår korrekt.

Der redegøres for de enkelte poster og forsamlingen godkender alt


Kaptajn Jespersen gennemgår turneringsplanen og pointerer, at den kommende også,  som den nys overståede, vil nødvendiggøre en vis fleksibilitet.

Valg til bestyrelsen: Kaptajnen og kasseren er på valg og begge genvælges med akklamation. Det oplyses dog, at kaptajnen kun modtager genvalg for den kommende sæson. Klubben skal således finde en ny turneringsansvarlig til sæson 2021/22.

Hr. Michael Rübner vælges til suppleant for bestyrelsen. Hr. Niels Jørgen Engel fortsætter som revisor og bakkes op af sin suppleant hr. Tyge Fogh.


Kontingentfastsættelse: Bestyrelsen foreslår uændrede takster, hvilket forsamlingen bifalder.

Således er årskontingentet for primære medlemmer kr. 655,- og får klubmedlemmer kr. 415,-.


Passive slipper med kr. 400,-


Evt. Hr. Bent Vestergaard foreslår hyppigere udluftning af lokalerne. Dette er dog på ingen måde motiveret af hans nærhed til makkeren, men blot et ønske om at minimere risikoen for coronasmitte.



Dirigenten erklærer generalforsamlingen for afsluttet. Formanden, ridder Ole, går hjem i god ro og orden, medens resten af forsamlingen kommer til kort.




Ref. Carsten Bernth



Tidligere referater

Referat af generalforsamling i Holte Bridgeklub 8. april 2019:


Så oprandt den store dag, som virkelig trak folk af huse. Dagen bød på to store begivenheder og havde fået langt størstedelen af bridgeklubbens medlemmer (27) til af flokkes i Marienhøj Centret i Gl. Holte.


De mange dygtige bridgespillere indfandt sig og forsynede sig med de af bestyrelsen medbragte lækkerier og var således klar til dels at gennemføre klubbens generalforsamling og dels at høre nyt om dagens anden store begivenhed.


Efter det akademiske kvarter trådte vor formand, ridder Ole, ind på scenen og bekendtgjorde, at audiensen hos dronning Daisy var trukket lidt ud og at han til forsamlingens skuffelse desværre ikke medbragte selfies fra hoffet. Det brugte man ikke dér. De nærmest siddende bestyrelsesmedlemmer var dog ikke i tvivl om ridderens seneste opholdssted, idet de havde fornøjelsen at en svag brise af royale smøger.


Formanden skød generalforsamlingen i gang og hr. Knud Breum valgtes til dirigent og konstaterede, at forsamlingen var lovligt indkaldt.


Formandens beretning: Klubben er aktuelt i en medlemskrise. I indeværende år har vi været 42 medlemmer og der er udsigt til en yderligere reduktion i den kommende sæson, således at vi aktuelt ser frem til kun at være 36 medlemmer. Det er bestyrelsens opfattelse, at den bedste mulighed for at hverve nye medlemmer er at etablere undervisning for nye spillere. Såfremt der blandt klubbens medlemmer er nogen, som vil varetage en sådan, vil klubben finansiere et bridgelærerkursus.

Klubbens 80 års jubilæum blev fejret med et flot arrangement med turnering og spisning.


Som vanligt har bestyrelsen (ridder Ole og fru Jytte Dahl) deltaget i Marienhøjs brugerråd, hvor man drøfter stort og småt. Af betydning for klubben er Caféens åbningstider, som desværre ikke matcher vor tilstedeværelse i centret. Vi er derfor overladt til selv at medbringe drikkevarer efter behov. Tak til Michael for at have fyldt rygsækken med øl og vand til manges glæde.


Turneringsafviklingen har været præget af det uheldige medlemstal med deraf følgende oversidderrunder, men turneringslederen, kaptajn Jesper, har lagt sig i selen for at mindske generne.


Formanden sluttede sin beretning med at nævne klubmestrene for henholdsvis par og hold og takkede klubværterne og bestyrelsen for den ydede indsats. En særlig tak til fru Lisbeth Engel, som ikke fortsætter i klubben, og som derfor ophører som bestyrelsesmedlem.


Regnskabets time: Fru Jytte Dahl fremlagde og forsamlingen godkendte uden spørgsmål. Budgettet for den kommende sæson er foreløbigt baseret på 36 medlemmer og rummer derfor nogen usikkerhed.

Kaptajn Jesper gennemgik den kommende og foreløbige turneringsplan med en velkomstturnering, 10 x holdturnering, 15 x parturnering, 1 juleturnering og generalforsamling.

Indkomne forslag: ingen

Valg til bestyrelsen. Da fru Lisbeth Engel fratræder, foreslår bestyrelsen, at referenten indvælges  i bestyrelsen. Forsamlingen satser og vælger dette i foreningssammenhæng ubeskrevne blad.

Hr. Hans Jørgen Engel vælges til revisor og hr. Tyge Fogh som hans suppleant.

Kontingentet fortsætter uændret.

Evt. Der er en drøftelse af årsagerne til de sidste års udmeldelser, men der tegner sig ingen entydige forklaringer. Forsamlingen opfordres til at sælge klubben bedst muligt til potentielle interesserede.



Dirigenten erklærede generalforsamlingen for afsluttet og ridder Ole takkede af for i dag, medens de resterende kom til kort.






Referent:                                                                                       dirigent:


Carsten Bernth                                                                             Knud Breum




………………………………………………………                                        ……………………………………………………….          
















Referat fra generalforsamling i Holte Bridgeklub


Mandag d. 3.april 2017 i Kulturcenter Mariehøj kl.18.45




Dagsorden ifølge vedtægterne:


Valg af dirigent

Knud vælges til dirigent


formanden afgiver beretning

Beretningen fremlægges og godkendes


      Det har været et rigtigt godt år for klubben. Vi har spillet alle vores turneringer i dette gode lokale. Bordene er ikke ideelle, men det er bestyrelsens opfattelse, at generne ved at spille med disse borde er væsentligt mindre end det besvær, som vi ellers ville have med at stable bordene i et hjørne og slæbe vores egne frem og tilbage. Vi har da også taget konsekvensen af dette og solgt vores borde til medlemmerne til en favorabel pris.


Vi har i sæsonen været 64 medlemmer. Det er bestyrelsens opfattelse, at det er det ideelle antal i dette lokale. Vi håber derfor på, at vi vil uændret også vil være 64 i næste sæson. Det er ikke givet, at det lykkes. Lige nu mangler vi to par og nogle af klubbens spillere mangler en makker til næste sæson. I må derfor gerne reklamere for klubben og nævne, at vi faktisk har ledige pladser i klubben.


Vi er mange mennesker i lokalet og vi skal hjælpe hinanden med at huske at få luftet ud i pausen. Jesper siger det hver eneste aften, men det fungerer ikke særligt godt. Måske skulle vi åbne dørene i stedet for vinduerne, som alligevel klapper i.


Vi er blevet inviteret til at deltage i det brugerråd, som findes her på stedet. Det er en invitation, som jeg har takket ja til. Brugerrådet debatterer alle mulige – og også umulige praktiske problemer med lokaleadministrationen og pedellen på stedet. Jeg tror, at det er godt, at vi viser flaget selv om vi ikke har en holdning til alle de problemer, der diskuteres. Jeg er især glad for, at jeg sagde ja tak, da det har vist sig, at brugerrådet har fået indstillingsret for så vidt angår lokalefordelingen for næste sæson.


Der er en cafe i kælderen, som jeg gerne vil opfordre til at man benytter. Priserne er ikke hysteriske. Således koster dagens ret 129 kr.


Turneringsafviklingen har været anderledes end tidligere. Holdkvalifikationen foregik i 2 rækker opdelt efter handicap. Det er bestyrelsens opfattelse, at det var en bedre turneringsform end tidligere, hvor alle mødte alle i 16 spils kampe. Til gengæld var det ikke en succes at spille i vinterferien. Der var usædvanligt mange substitutter og det giver altså en ikke ønskværdig skævhed. Næste sæson vil vi booke lokalerne og afvikle endagsturneringer, hvis der er tilslutning til dette.


Bestyrelsen besluttede ved sæsonstart at ændre kriterierne til tildeling af spurtpræmier, således at der efter hver aften tildeles spurtpræmier til det eller de par, der har forbedret sit handicap mest. Det er vores opfattelse, at det har fungeret fint og at der har været tilfredshed blandt medlemmerne med denne ordning.


Vi vil fortsætte klubværtordningen, som jeg synes har fungeret fint i år. Der er heldigvis mange positive og hjælpsomme medlemmer, som har hjulpet med opstilling til spilleaftenerne. Da der manglede et par, og Jesper efterlyste reserver, var der straks nogle, der meldte sig og andre spurgte efterfølgende til, om problemet var løst. Tak til alle jer. En særlig tak skal der lyde til Kasper Kærgaard, som har slæbt øl og vand frem og tilbage, og som på den konto har skaffet klubben et overskud på næsten 7.500 kr. Andre, der har slæbt er Birgitte Thunbo, som har købt vin hele sæsonen til præmier. Vi vil gerne give en beskeden gave til begge for denne indsats.


Som noget nyt næste år vil bestyrelsen med generalforsamlingens tilslutning indkøbe en kortblandemaskine og selv lægge kort. Jesper har søgt tilskud hos Veluxfonden og fået bevilget 25.000 kr. hvilket er et rigtigt flot initiativ. Udgiften til kort og maskine er ca 40.000. Det vil sige, at vi skal bruge ca 15.000 kr af klubbens formue, hvilket jeg håber, at generalforsamlingen vil tilslutte sig, når vi skal have godkendt budgettet senere. Jeg mener normalt ikke, at vi skal særskilt honorere bestyrelsesmedlemmer, men jeg synes, at Jesper her har gjort en helt ekstraordinær indsats, som jeg gerne vil honorere.


For 14 dage siden videresendte vi en henvendelse, som jeg bestyrelsen har fået fra en mindre kreds af østjyske formænd, som i bund og grund ønsker at DBf skal bruge flere ressourcer på bredden og færre på eliten. Som en start ønsker de, at alle klubber skal være repræsenteret på repræsentantskabsmødet, at MP-ordningen skal gøres frivillig samt at regnskabet skal være mere gennemskueligt.


Bestyrelsen mener grundlæggende ikke, at der er belæg for nogle omfattende ændringer af vores forbund. Vores holdning er, at det da godt kan være, at der er behov for ændringer, men at disse kræver et grundigt forarbejde, Det var da derfor også med tilfredshed, at vi på distriktets generalforsamling forrige lørdag noterede os, at hovedbestyrelsen oplyste, at de står lige for at skulle i gang med et strategiarbejde.


For så vidt angår de konkrete tiltag mener vi ikke, at et repræsentantskab, hvor 318 klubber er repræsenteret på nogen måde er realistisk, ligesom en frivillig mesterpointordning blot vil medføre en kontingentforhøjelse. MP ordningen giver forbundet en indtægt på 1.3 mio kr.


På det sportslige plan vil jeg ikke repetere alle resultaterne for sæsonen, men skal dog nævne klubmestrene, der for par blev Ulrik Eberhardt og Jens Galsgaard  for hold blev det Niels Toftes hold, som også bestod af Jacob Buss, Henrik Rosenvinge og Søren Møller.


Ved DM-turneringerne sidste sommer lykkedes det Lars og Niels Jørgen Engel at opnå en rigtig flot 4. plads i seniorpar. Bortset fra det, er der ikke meget at berette om i år


Vores generalforsamling ligger på grund af påsken usædvanligt tidligt i år. Dette bevirker, at der ikke er placeringer fra distriktet at berette om. Det er kun i damepar, at der er afviklet en distriktsfinale og der fik vi ikke nogen fremtrædende placering. Det gjorde vi heller ikke i damedivisionen i år.


De sjællandske mellemrækker blev færdigspillet i forgårs her vandt Michael Soetmanns hold med blandt andet Henrik Carstens Laursen mellemrække 1 og rykker dermed op i 3. division. Et stort tillykke til Henrik.


Et stort til lykke til alle, der har gjort det godt. Selv om det ikke har været den bedste sæson for Holte BK vil jeg gerne opfordre til, at endnu flere deltager i de turneringer som holdes i distriktet, ligesom jeg kan anbefale at lægge turen forbi Svendborg i uge 28, hvor man efter behag kan heppe på klubbens forhåbentlig mange deltagere i DM-finalerne eller man kan selv spille. Der er turneringer på alle niveauer i Svendborg – særligt om torsdagen er der jo forbundets store turnering, hvor der spilles om guldpoint i styrkeopdelte rækker.


Jeg vil slutte beretningen med at takke mine bestyrelseskollegaer for et godt samarbejde i den forgangne sæson.  Jeg vil også endnu en gang rette en tak til de af klubbens medlemmer som værner om vores klub, og som altid samarbejdsvilligt hjælper til med både opstilling og nedtagning af materiel til klubaftenerne.



Revideret regnskab fremlægges til godkendelse

Regnskab fremlægges og godkendes


Udkast til turneringsplan til drøftelse blandt medlemmerne

Jesper fremlægger turneringsplanen og lægger op til diskussion i forhold til Monrad over 5 aftener opdelt i to aftener contra alle mod alle i 16 spils kampe i 2 rækker. Der er mest stemning for 16 spils kampe. Der modtages forskellige kommentarer, som turneringsleder Jesper vil tage med sig i forhold til den endelige afgørelse.


Indkomne forslag (bestyrelsen har ingen forslag)

Der er indkommet et forslag: Hvorfor er der indmeldingsgebyr for nye medlemmer? Forslaget udfoldes af Christina Aalvik, som foreslår, at man ikke indkræver indmeldingsgebyr i det hele taget eller at det højest kan kræves en gang pr medlem uanset, om man har holdt pause.


Forslaget drøftes, der stemmes og forslaget nedstemmes.


Valg til bestyrelsen. På valg er:

Ole Vinberg Larsen


Lisbeth Vinberg Engel


Begge modtager genvalg


Begge vælges.


Suppleant Carsten Bernth vælges, da Søren Haslund har valgt at blive passiv medlem i næste sæson.


Valg af revisor og revisorsuppleant (Uwe Feddersen og Niels Jørgen Engel). Begge blev genvalgt.

Fastsættelse af kontingent for næste sæson

Budgettet fremlægges og her tilslutter forsamlingen sig et tilskud til en kortblandermaskine på 14.000 kr. Kontingent fastsættes uændret fra denne sæson.


Evt.

Forslag om en planche i forhold til hvordan bordene skal opstilles.


Drøftelse af ”I takt med tiden”. Forsamlingen tilkendegiver enighed med bestyrelsens holdning om ikke at tilslutte sig forslaget ”I takt med tiden”.




Formanden takker for fremmødet og for god debat på generalforsamlingen.










_____________________                _______________________


Dato, Referent Lisbeth V Engel        Dato, Dirigent Knud Breum






_____________________


Dato, Formand Ole V Larsen




Referat af generalforsamling i Holte BK. 25/4-2016


1. Valg af dirigent:


Bestyrelsen foreslog Knud Breum, der blev valgt uden modkandidater. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt.


2. Formanden afgiver beretning:


Det har været et hårdt år for Holte Bridge Klub. Sådan har jeg indledt de sidste 3 års beretninger, men det har heldigvis ikke været tilfældet i år - tvært imod.


Det har været et rigtigt godt år for klubben. Vi har spillet alle vores turneringer i dette gode lokale. Bordene er ikke ideelle, men det er bestyrelsens opfattelse, at generne ved at spille med disse borde er væsentligt mindre end det besvær, som vi ellers ville have med at stable bordene i et hjørne og slæbe vores egne frem og tilbage. Jeg synes også, at man har kunnet fornemme en langt bedre stemning end især sidste år.


Vi er mange mennesker i lokalet og vi skal hjælpe hinanden med at huske at få luftet ud i pausen. Der er en cafe i kælderen, som jeg gerne vil opfordre til at man benytter.


Vi har i sæsonen været 64 medlemmer mod tidligere 72. Det er bestyrelsens opfattelse, at vi ikke skal være flere medlemmer, og det ser da også ud til, at vi uændret vil være 64 i næste sæson.


Det er bestyrelsens opfattelse er turneringsafviklingen har været bedre i år end tidligere. Vi har noteret os en kritik af holdkvalifikationen, og den har vi taget til efterretning, som det fremgår af det forslag til turneringsplan, som senere bliver fremlagt.


Vi vil fortsætte klubværtordningen, som jeg synes har fungeret fint i år. Der er heldigvis mange positive og hjælpsomme medlemmer, som har hjulpet med opstilling til spilleaftenerne. Tak til alle jer. En særlig tak skal der lyde til Kasper Kærgaard, som har slæbt øl og vand frem og tilbage, og som på den konto har skaffet klubben et overskud på næsten 6.300 kr. Andre, der har slæbt er Birgitte og Finn Thunbo, som har købt vin hele sæsonen til præmier.






På det sportslige plan vil jeg ikke repetere alle resultaterne for sæsonen, men skal dog nævne klubmestrene, der for par blev Finn Caspersen og Kaj Druedal for hold blev det Mathias Bruuns hold, som også bestod af Claus Rune Nielsen, Kim Poulsen og mest Niels Zeeberg.


Eksternt har klubbens medlemmer i år klaret sig noget blandet. Fornemst var Mathias Bruun, der normalt vinder alt, måtte i år tage til takke med en 2. plads i DM for hold, men det er nu også flot, selv om det altid er skuffende at tabe en finale.


Ved DM-turneringerne sidste sommer lykkedes det Jens Greisen - Niels Hougaard samt Margit Schrøder - Lisbeth Vinberg Engel at komme i bedste halvdel i henholdsvis senior- og damepar. I mix fik Jytte Dahl - Knud Breum en fin placering i B-finalen og skaffede en plads til distriktet til sommerens finaler. I distriktets turneringer gik det rigtigt godt. Michael og Henrik Rubner vandt åben par, hvor Kasper Kærgaard og Michael Hvass Miller blev nr. 3. I mix blev Jytte Dahl - Knud Breum nr 2. I seniorpar hvor vi normalt har klaret os bedst de senere år, blev Torben Andersen nr. 3. Der var dog 7 holtespillere i top 10.


I damedivisionen fik Jytte Dahl og Mette Kofoed en flot 6. plads og Birgitte Thunbo en hæderfuld 8. plads.


I 3. division var vi repræsenteret med 5 spillere på 2 hold, men begge rykkede desværre ud.


I klubholdturneringen blev Torben Andersens hold med Niels Jørgen Engel, Niels Tofte og Mogens Andersen nr. 3.


Et stort til lykke til alle, der har gjort det godt og jeg synes, at det opmuntrer til, at endnu flere deltager i de turneringer som holdes i distriktet, ligesom jeg kan anbefale at lægge turen forbi Svendborg i uge 28, hvor man efter behag kan heppe på klubbens mange deltagere i DM-finalerne eller man kan selv spille. Der er turneringer på alle niveauer i Svendborg- særligt om torsdagen er der jo forbundets store turnering, hvor der spilles om guldpoint i styrkeopdelte rækker.


Jeg vil slutte beretningen med at takke mine bestyrelseskollegaer for et godt samarbejde i den forgangne sæson. En særlig tak skal lyde til Annette og Lone, som forlader bestyrelsen. Jeg vil også endnu en gang rette en tak til de af klubbens






medlemmer som værner om vores klub, og som altid samarbejdsvilligt hjælper til med både opstilling og nedtagning af materiel til klubaftenerne.


3. Det reviderede regnskab fremlægges til godkendelse.


Regnskabet blev gennemgået af kassereren og taget til efterretning.


Bestyrelsen fremlægger udkast til turneringsplan for den kommende sæson til drøftelse. Bestyrelsen vedtager selv turneringsplanen og fremlægger den på l.spilleaften i den ny sæson.

Planen blev uddelt og fremlagt.


Da der ikke har været tilfredshed med den hidtidige holdkvalifikation, foreslås at holdene bliver inddelt på forhånd i to rækker, hvor to hold rykker op eller ned og dernæst turnering over 7 aftener til kampe med 32 spil.


Det foreslås ligeledes at også parkvalifikationen forhåndsfordeles i forhold til handicap, hvor også to par kan rykke op eller ned.


Juleafslutning 19.december.


Kommentarer fra medlemmerne:


Nogle ønsker kvalifikation, som hidtil


Det foreslås, at der ved sæsonstart bliver skrevet på hjemmesiden, hvilke hold, der allerede er dannet til holdturnering, så nye har mulighed for at henvende sig til relevante ledige par.


Hvilken skæringsdatoer gældende for registrering af handicap forud for kvalifikationen til hold og parturnering?


"Det er bedre at alle møder alle ellers kan man lige så godt dele klubben i to". Der er et ønske om at genindføre top 16.


Alternativt kunne man spille med på "landsholdet".


Måske kunne feriedagene bruges til at en frivillig tilrettelægger turneringer. Man kunne spille 10-spilskampe.


Hvorfor sluttes der ikke med holdmesterskab?


Det kunne også være at parturneringen var alle mod alle.






Det besluttes på generalforsamlingen at undersøge ved håndsoprækning, om der er mest stemning for at alle møder alle eller om man skal fordeles ud fra handicap.


Der er stemning for at alle møder alle i parturnering.


Der er fifty-fifty i forhold til om alle skal møde alle i hold.


Det overlades til bestyrelsen at træffe den endelige beslutning.


5. Indkomne forslag. 1.forslag fra Kasper Kærgaard.


Kasper fremlægger sit forslag om en ny kategori af kontingent, hvor man som passiv skal have mulighed for at få sit passiv kontingent nedsat på samme måde som primær kontingent.


Bestyrelsen går ikke ind for det forslag, da man ikke ønsker flere passivkategorier. 7 stemmer for, flere imod. Forslaget er forkastet.


2.forslag fra Kasper Kærgaard.


Foreslår, at man fordobler antallet af kort, så alle kan nå at spille alle kort i hver halvleg af en turnering.


Bestyrelsen mener at det vil kræve en kontingentforhøjelse på 30 kr/år. Der er stemning for at fordoble antallet af spil, hvilket besluttes. 3.forslag fra Knud Bagge


Forslaget omhandler spurtpræmier. Knud foreslår, at der ikke skal være spurtpræmier som hidtil, hvor man får præmie for at have scoret mest i den runde, hvor datoen foreligger, men i stedet at gives til den, som scorer mest hele aftenen.


Bestyrelsen synes, at det skal bevares som det er, således at flere får mulighed for at få en præmie.


Det besluttes at bevare det, som det er. 4.forslag


Et forslag er kommet for sent, men foreslås drøftet under eventuelt.


6. Valg til bestyrelsen.






Jesper Debois ønsker genvalg.


Lone Boller og Annette La Cour træder ud af bestyrelsen. Lisbeth Vinberg Engel og Jytte Dahl træder ind.


Søren Haslund vælges til suppleant


7. Valg af revisor og en revisorsuppleant.


Uwe Feddersen blev valgt som revisor og Niels Jørgen Engel som suppleant.


8. Fastsættelse af kontingent for næste sæson.


Bestyrelsen foreslog et samlet kontingent (Dækker betaling til Klubben, forbundet, kredsen og distriktet):


Primært medlemskab: 655 kr Klubmedlemskab: 415 kr Passiv medlemskab 400 kr


Indskud for nye medlemmer - dvs ikke har været kontingentbetalende i 2016 - udgør 100 kr.


Dette blev vedtaget.


9. Eventuelt.


Der blev opfordret til at købe drikkevarer i cafeen i pausen mandag aften.


Der blev uddelt vinpræmier for den sidste aftens turnering og klubmesterskaberne. Formanden takkede dirigenten for veludført gerning.






Dirigent Knud Breum                                        Referent Lisbeth Vinberg Engel




Referat af generalforsamling i Holte BK. 20/4-2015


Valg af dirigent:

Bestyrelsen foreslog Jesper Debois, der blev valgt uden modkandidater. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt.


2. Formanden afgiver beretning:


Det har været et hårdt år for Holte Bridge Klub.


Vi har ikke haft en eneste dag i vores normale spillelokale på Mariehøjcenteret. I stedet har vi spillet i Teatersalen, som så også skulle ombygges, på Vedbæk Station og senest her i disse lokale. Ingen af disse lokaler har egnet sig specielt godt som bridgelokaler.


Det har tæret hårdt på medlemmerne og på bestyrelsen, som på et tidspunkt da visse medlemmer var decideret uforskammede, overvejede at trække sig tilbage. For mit eget vedkommende gælder det for så vidt stadig, så hvis der er nogen, der kan gøre det bedre, synes jeg bestemt, at I skal vælge dem, når vi lidt senere skal til at vælge bestyrelsesmedlemmer.


Den megen uro har ud over Torben, som trækker sig tilbage også kostet på medlemssiden, så vi i næste sæson kun bliver 64 medlemmer. Det er ærgerligt, men også forudsigeligt, når vi nu igen i år ikke har kunnet byde på ordentlige forhold.


Næste år skulle lokalesituationen gerne være meget bedre. Ombygningen af Mariehøjcenteret er ved at være tilendebragt. Lokalet er blevet lidt mindre, men da vi også bliver færre medlemmer gør det ikke noget. Det skulle ellers blive godt og handicapvenligt. Der er møde i Kultur- og Fritidsudvalget i kommunen i morgen, og der skal man godkende lokalefordelingen i hele kommunen. Der er vi indstillet til at få vores lokale tilbage.


Når jeg nu er kommet af med den værste galde vedrørende brokhovederne, skal det retfærdigvis siges, at der heldigvis også har været positive og hjælpsomme medlemmer, som har hjulpet med fragt af borde og materiel mellem spillestederne og med opstilling og afrydning. Tak til alle jer. En særlig tak skal der lyde til Kasper Kærgaard, som har slæbt øl og vand frem og tilbage, og som på den konto har skaffet klubben et overskud på næsten 7.000 kr. Desuden har også hovedværterne Christian Fode, Michael Rübner og Anders Hagemann ydet en stor indsats.




På det sportslige plan vil jeg ikke repetere alle resultaterne for sæsonen, men skal dog nævne klubmestrene, der for par blev Henrik og Michael Rübner og for hold blev Jytte Dahls hold, som også bestod af Knud Breum Sørensen, Anne-Marie Frölich og undertegnede.


Eksternt har klubbens medlemmer igen i år klaret sig rigtigt godt. Fornemst af alle er, at Mathias Bruun, der har vundet alt, hvad der er værd at vinde: DM i åbent par, pokalturneringen samt grundspillet i årets 1. division.


Ellers var det som sædvanligt i seniorturneringerne, hvor klubbens medlemmer klarede sig bedst. Ved DM for seniorpar sidste sommer, var der holtespillere i 3 af parrene i top 10. Bedst var Torben Andersen med en 4. plads. I årets distriktsmesterskaber vandt Anne-Marie Frölich og undertegnede seniorfinalen mens Finn Caspersen og Kasper Kærgaard også i år blev nr. 2 i åben par.


I sidste års oprykningsspil rykkede Finn Caspersen og Kasper Kærgaard, samt Jens Galsgaard og Jens Greisen op i 3. division, hvor de besatte 8. pladsen. De får næste følgeskab af Anne-Marie Frölich og undertegnede, der vandt mellemrække 1 i år, og som dermed også skal spille i 3. division næste år. Endnu en holtespiller har mulighed for at slutte sig til dette selskab, idet Bent Vestergaard blev nr. 2 i årets mellemrække 1 og dermed skal spille med i årets oprykningsspil.


Et stort til lykke til alle, der har gjort det godt og jeg synes, at det opmuntrer til, at endnu flere deltager i de turneringer som holdes i distriktet, ligesom jeg kan anbefale at lægge turen forbi Svendborg i uge 28, hvor man efter behag kan heppe på klubbens mange deltagere i DM-finalerne eller man kan selv spille. Der er turneringer på alle niveauer i Svendborg – særligt om torsdagen er der jo forbundets store turnering, hvor der spilles om guldpoint i styrkeopdelte rækker.


Jeg vil slutte beretningen med at takke mine bestyrelseskollegaer for et godt samarbejde i den forgangne sæson.  En særlig tak skal lyde til Torben, som forlader bestyrelsen. Jeg vil også endnu en gang rette en tak til de af klubbens medlemmer som værner om vores klub, og som altid samarbejdsvilligt hjælper til med både opstilling og nedtagning af materiel til klubaftenerne.


Beretningen taget til efterretning.





3. Det reviderede regnskab fremlægges til godkendelse.


Regnskabet blev gennemgået af kassereren og taget til efterretning




4. Bestyrelsen fremlægger udkast til næste års sæsonplan.


Planen blev fremlagt idet den afgående bestyrelse vil overlade det til den nye turneringsleder af lave turneringsplanen.


Det blev bemærket fra medlemmernes side at velkomsturneringen over 4 gange var en god ide. Det giver tid til at finde holdmakkere.


Der var forslag om at kvalifikationsturneringen i hold, blev en alle mod alle miniholdturnering og den halve gang blev brugt til juleafslutningen.


Desuden blev det foreslået, at man i kvalifikations turneringen for par, i stedet for 2 turneringer a 3 aftener havde en lang turnering




5. Indkomne forslag.


Det blev vedtaget at lave en ændring i turneringsreglementet så når et helt par bliver substitueret  vil der ske en justering hvis substitutparrets handicap er mere end 5 bedre end det par de substituerer.




6. Valg til bestyrelsen.


Ole Vinberg Larsen og Annette La Cour blev valgt uden modkandidater. Jesper Debois blev valgt for 1 år i stedet for Torben Paving, der har ønsket at udtræde. Lisbeth Vinberg Engel blev valgt som bestyrelsessuppleant.




7. Valg af revisor og en revisorsuppleant.


Uwe Fedddersen blev valgt som revisor og Niels Jørgen Engel som suppleant.




8. Fastsættelse af kontingent for næste sæson.


Bestyrelsen foreslog et samlet kontingent (Dækker betaling til Klubben, forbundet, kredsen og distriktet):


Primært medlemskab: 655 kr


Klubmedlemskab: 415 kr


Passiv medlemskab 400 kr


Indskud for nye medlemmer - dvs ikke ikke har været kontingentbetalende i 2014-15 - udgør 100 kr.




Dette blev vedtaget.


9. Eventuelt.


Der blev uddelt vinpræmier for den sidste aftens turnering og klubmesterskaberne.


Formanden takkede dirigenten for veludført gerning.






 


__________________________________                _______________________________


           Dirigent Jesper Debois                      Referent Birgitte Thunbo Christensen



BridgeCentral, 3. september 2023