Turneringsreglement

for

Holte Bridge Klub


For klubbens turneringer gælder de internationale love og etiketteregler i det omfang, disse er godkendt af Danmarks Bridgeforbund. Alert- og stopkort skal bruges i overensstemmelse med Danmarks Bridgeforbunds bestemmelser herom.

Justeret score ved substituering i par- og enkeltmandsturneringer:

Såfremt en af spillerne i et par er substitueret, foretages normalt ingen justering af den opnåede score. Den turneringsansvarlige kan dog bestemme, at en eventuel score over middel justeres til middel, hvis parret med den anvendte substitut formodes at ville have kvalificeret sig til at spille i en højere række. Dette forhold kan f.eks. være til stede, hvis en spiller er blevet substitueret af en spiller 2 spilleniveauer bedre.

Hvis et helt par i en parturnering eller en spiller i en enkeltmandsturnering er substitueret, bliver den opnåede score justeret til parrets gennemsnitlige score for turneringens øvrige spilledage, såfremt scoren er højere end denne. Hvis substitutparrets score er mindre foretages ingen justering.

Justering af score ved substituering i par- og enkeltmandsturneringer medfører ikke ændringer i modstandernes score.

En spiller kal have deltaget i mindst 50% af turneringen for at modtage præmier.

Justeret score ved substituering i holdturneringer:

Hvis kun en enkelt eller 2 spillere på et hold er substitueret, foretages normalt ingen justering. Den turneringsansvarlige kan dispensere fra sidstnævnte forudsætning, hvis den skønner, at de anvendte substitutter forstærker holdet væsentligt. Dette forhold kan f.eks. være til stede, hvis en spiller er blevet substitueret af en spiller 2 spilleniveauer bedre.

Et hold skal have deltaget i mindst 50% af turneringen for at modtage præmie.

Bestemmelser ved ligestilling i en hel turnering:

Hvis flere par, henholdsvis hold eller spillere, ved afslutningen af en turnering står lige i pointsum, anvendes DBFs turneringsbestemmelser med følgende tilføjelse: Hvis et par, spillere eller hold ikke har mødt hinanden indbyrdes i en turnering og flere står lige, er vinderen:

- Det hold, der har vundet flest kampe.

- Det hold med flest vundne IMP fra samtlige kampe.

- Det hold, der har spillet flest uafgjorte kampe indenfor 12-18 vinder.

Tilladte systemer:

I alle turneringer i klubben er det kun tilladt at anvende de systemer, der er tilladt i Danmarks Bridgeforbunds parturneringer. Det vil bl. a. sige, at højkunstige systemer og Åbent Forsvar konventioner ikke er tilladt, heller ikke i klubbens holdturneringer.

Systemkortet:

Systemkortet er obligatorisk for såvel medlemmer som substitutter i alle klubbens turneringer. Det skal ved rundens begyndelse ligge fremme på bordet til modstandernes orientering.

Begge spillere i et par skal kende deres system så godt, at de kan svare rimeligt klart og udtømmende på spørgsmål fra en modstander angående grundsystem, melde- og spillekonventioner og øvrige makkeraftaler. Men det har vi ingen aftale om kan være et fuldt korrekt svar.

Derimod kræves det ikke, at man melder efter sit system. Det er lovligt at afvige - bevidst eller ubevidst - men der må selvfølgelig ikke foreligge en makkeraftale om det, og det må ikke ske så tit, at makker er forberedt på afvigelsen.

Der skal kunne redegøres for parrets meldinger, især med henblik på at modparten kan have brug for at aftale et forsvar mod specielle konventioner.

Ro under spillet:

Når modstanderne har taget kortene ud af mapperne, er dette et signal om at stoppe al overflødig tale ved bordet, så det er muligt for alle spillere ved bordet at koncentrere sig om det nye spil.

Tidsoverskridelser:

Fem minutter før rundeskift gives et signal, og er man ikke begyndt på sidste spil, før dette signal lyder, er det ulovligt at starte på dette spil. Hvis spillet ikke nås, tildeles 40% til begge par. Hvis det entydigt skyldes et af parrene, tildeles 40% til dette par og 60% til det andet par.

Kortmapper:

Kun NORD må tage NORDs kort ud af kortmappen og lægge dem tilbage igen og tilsvarende for de andre spillere. Hvis man efter et spil vil se en hånd, som er tilbage i kortmappen, må man bede håndens spiller om at vise kortene. Det kan koste et strafpoint, hvis det opdages i forbindelse med fejlplacerede kort, at man har taget eller returneret en anden spillers hånd i/til mappen.

Par, der afleverer et forkert antal kort i en kortmappe-lomme eller har lagt kort med billedsiden opad i en lomme, tildeles strafpoint.

Meldingskort:

Meldingskortene skal blive liggende, indtil åbningsudspil er foretaget og vendt, uanset hvor simpelt meldeforløbet end måtte være.

Regnskabet:

Nord har ansvaret for at taste resultat mv. i Bridgemate og Øst har ansvaret for at kontrollere, om dette er sket korrekt. Ved manglende indtastning af et eller flere resultater kan den turneringsansvarlige tildele begge involverede par strafpoint.

Hvis der bruges papirregnskaber og en regnskabslinie er mangelfuld eller fejlagtig, vil det normalt være spilpointene i kolonnen "Score", der bruges som resultat, medmindre andet er selvindlysende.

Uregelmæssigheder:

Turneringslederen skal tilkaldes, så snart opmærksomheden er henledt på en uregelmæssighed. For at stille alle lige skal spillerne afholde sig fra selv at dømme efter en uregelmæssighed. Af samme grund er det ikke tilladt at give afkald på en turneringslederkendelse.

Det er naturligt, at turneringslederen tilkaldes på en måde, der ikke virker krænkende for modparten, og at tiltale turneringslederen på en høflig måde. Turneringslederens afgørelse er ikke genstand for debat ved bordet, heller ikke i tilfælde, hvor afgørelsen går ens side imod.

Enhver afgørelse kan appelleres. I første omgang kan afgørelsen appelleres til den mundtlige appelkomite på stedet. Dennes afgørelse kan igen appelleres i henhold til DBFs bestemmelser.

En afgørelse kan kun appelleres, indtil 10 min efter turneringsaftenen er slut. Såfremt turneringslederafgørelsen ikke bliver truffet på spilleaftenen, kan afgørelsen appelleres indtil næste spilleaftens afslutning.


Vedtaget på generalforsamlingen maj 2011


BridgeCentral, 22. april 2024