Klubregler for Bridgeklubben Aktiv

§ 1 Spilletidspunkt

Klubbens spilledag er torsdag.

Der startes på alle spilledage kl. kl. 12:30 medmindre andet er bestemt.

§ 2 Sæson

Sæsonen starter normalt første torsdag i september måned og slutter normalt sidste torsdag i april måned.

§ 3 Tilmelding

Tilmelding til klubbens turneringer er unødvendig, idet man som medlem automatisk er deltager og har således principiel mødepligt på alle spilledage.

Undtagelser fra denne regel vil blive meddelt af den ansvarlige turneringsleder.

§4 Makkerskift

Det er vigtigt at have klare regler for makkerskift, så bestyrelsen ikke skal blive en slags overdommer for makkeres indbyrdes uenigheder og stridigheder.

Oplysninger om makkerskift eller udmeldelse skal ske til formand/bestyrelsen inden 1. april, men det forventes, at sæsonen spilles færdig.

Ethvert medlem kan som hovedregel frit vælge makker, ikke nødvendigvis fra ventelisten, men bestyrelsen afgør suverænt, om valget kan resultere i medlemskab af klubben, normalt efter endt sæson.

Retningslinjer for makkerskift:

Når den ene i et makkerpar melder sig ud.

Det tilbageværende medlem har ret til frit selv at finde en ny makker.


Hvis et medlem er utilfreds med sin makker, og derfor ønsker en anden, er det den person, der er utilfreds, der må vige evt. forlade klubben.


Når et makkerpar ikke ønsker at spille sammen mere, men begge ønsker at fortsætte med nye makkere:

Medlemmet med længst anciennitet har fortrinsret til at finde en ny makker. Dette skal ske inden 4 uger.

Hvis medlemmet med længst anciennitet ikke har fundet en ny makker inden for tidsfristen, får det andet medlem retten til at finde en ny makker.

Hvis begge medlemmer har samme anciennitet, afgøres det suverænt af bestyrelsen, hvem der skal have fortrinsret til at finde en ny makker.

§ 5 Substitutter

Det påhviler ethvert aktivt medlem, der er forhindret i at møde på en spilledag, selv at fremskaffe substitut. I de tilfælde, hvor det viser sig umuligt, vil klubbens substitutleder være behjælpelig.

Ved anmodning om hjælp med at skaffe substitut er klubbens substitutleder frit stillet og kan indsætte en hvilken som helst substitut, respektive kan der ændres i turneringsformen, eller der kan aflyses.

Afbud og anmodning om hjælp med at skaffe substitut skal meddeles substitutlederen så tidligt som muligt og i princippet ikke senere end dagen før der skal spilles.

Anmeldelse af substitut kan dog ske frem til spilletidspunkt ved at påføre substituttens navn på startlisten ud for den spiller som substitutten erstatter.

Hvis substitutten ikke står på substitutlisten og ER medlem af DBF er det vigtigt at enten medlemsnummer eller det fulde navn opgives.

Hvis substitutten ikke står på substitutlisten og IKKE ER medlem af DBF skal både navn, adresse, telefonnummer og e-mail opgives, således at substitutten registres som intern substitut. Enhver substitut bestemmer selv, hvorvidt denne vil på den tilgængelige substitutliste eller ej.

Den tilgængelige substitutliste kan ses på klubbens hjemmeside og udleveres efter anmodning af substitutlederen.

§ 6 Justering af score

Ved Ikke-spillet spil

Spil med manglende data registreres som Ikke-spillet. Ved enhver turnering i klubben vil det altid være de elektroniske indtastninger fra BridgeMate, der er gældende, hvis ikke andet er blevet bekendtgjort.

Ved passpil.

Ved passpil tildeles spillere justeret score beregnet af Bridgecentral.

Par- og holdturnering

Såfremt der kun er substitut for en spiller i et par, foretages der ingen justering. Såfremt begge spillere i et par er substitutter, justeres scoren i første omgang til middelscore. Der justeres ikke for de par, der møder et par med substitutter.

Enkeltmandsturnering

Ved afbud justeres scoren til 0. Der justeres ikke i scoren for de øvrige.

Udeblivelse

Såfremt et par udebliver uden afbud, tilkendes parret i en parturnering 0 point (minimum score). Dette gælder også, hvis et par ikke kan stille op på grund af den ene spillers udeblivelse. I en holdturnering taber et hold 18-0 kp, hvis holdet ikke kan stille op på grund af en eller flere spilleres udeblivelse. Bestyrelsen kan desuden idømme den pågældende en disciplinær straf. I tilfælde af force majeure justeres scoren således: I en parturnering udregnes regnskabet ud fra det normale antal par i rækken. I runden mod det udeblevne par tildeles et par 60 % score (decimaler afrundes opad) eller gennemsnittet af parrets score i spilledagens øvrige runder, hvis dette gennemsnit er over 60 %.

§ 7 Mesterpoint

Fordeling af en aftens mesterpoint sker på grundlag af den opnåede score inden justering. Der forudsættes - som tidligere anført - besked, når der benyttes substitut(ter).

§ 8 Placering ved ligestilling

(Af hensyn til oprykning og præmieuddeling)


Parturnering

Hvis to eller flere par står lige ved turneringens afslutning, er det det par, som har forbedret deres handicap mest under turneringen, som vinder.

Holdturnering

Hvis to eller flere hold står lige ved turneringens afslutning er det det hold, som har forbedret deres handicap mest under turneringen, som vinder.

§ 9 Op og nedrykning.

Ved afslutning af turneringer med flere spillerækker flytter de to højst placerede par op i nærmeste højere række. Tilsvarende flytter de to lavest placerede par ned i nærmest underliggende spillerække.

§ 10 Præmier.

For at være berettiget til præmie i en turnering skal man have spillet mindst halvdelen af turneringens spilledage.

Præmier uddeles ved afslutningen af hhv. efterårssæsonen og forårssæsonen


Parturneringer:

De par i hver række, som opnår første- og andenpladsen, modtager præmie.


Ved holdturnering:

De 2 hold i hver række, som opnår første- og andenpladsen, modtager præmier.


Generelt gælder det, at hvis et par tidligere i sæsonen har modtaget en præmie tilfalder præmien tredjepladsen. Hvis også tredjepladsen tidligere i sæsonen har modtaget præmie tilfalder præmien fjerdepladsen etc.


Bestyrelsen forbeholder sig ret til at ændre præmieprincipperne løbende.

§ 11 Generelt.

For klubbens turneringer gælder DBFs regler.


Systemkort er obligatorisk og bør forefindes for såvel medlemmer som substitutter i alle klubbens turneringer.

Alert- (eller bankning) og stopkort skal benyttes i overensstemmelse med DBF's regler.


Uregelmæssigheder under meldinger og spil kan godt afgøres af spillerne selv. Turneringsleder bør tilkaldes ved uenighed, så uregelmæssighederne kan rettes i overensstemmelse med DBFs regler.


God etik før, under og efter spillet forventes af medlemmerne. Enhver spiller bør ved sin optræden tilstræbe, at alle får størst mulig glæde af bridgespillet.

Klubreglerne udarbejdes af bestyrelsen.

Ændringer i klubregler skal meddeles medlemmerne på førstkommende spilledag efter ændringen.

Disse regler fremlægges og træder således i kraft pr. 20.04.2017

BridgeCentral, 14. februar 2024